Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Моја бака је била на томе, сећам се и стално се жалила како је бљутаво и безукусно.
Она када једе- једе, а када не једе- мучи себе. Мислим, пре.
Па направи то укусно, сада ће као со или зачини да много утичу на процес, а силне торте и кифлице си могла.
Мени су та јела баш фина, без меса, од поврћа. Када се лепо зачине.
Pa staviću dosta povrća i travnatih začina bljutavo neće biti, samo dosadno.

Моја бака је била на томе, сећам се и стално се жалила како је бљутаво и безукусно.
Она када једе- једе, а када не једе- мучи себе. Мислим, пре.
Па направи то укусно, сада ће као со или зачини да много утичу на процес, а силне торте и кифлице си могла.
Мени су та јела баш фина, без меса, од поврћа. Када се лепо зачине.
Јесу Боги, али кад неко може да се наједе без протеина животињског порекла.
Лично волим али сам гладна за сат времена.

Јесу Боги, али кад неко може да се наједе без протеина животињског порекла.
Лично волим али сам гладна за сат времена.
Ja sam bila skeptik za sirovu ishranu, bas zbog proteina koje sam jela svaki dan, prilicno, najvise jaja na sve moguce nacine, posto sam kupovala divna-domaca, mirisu, cvrsto belance, ne ono vodnjikavo.
Evo, proslo mesec dana, ni jednom nisam osetila glad, slabost i nesto sl., a izbacila sam sve-jaja, mleko, meso. Od kuvanog pojedem integralnu/crvenu rizu, heljdu, pasulj, leblebiju, socivo...i to manju kolicinu, ne svaki dan. Samo supu/corbu svaki dan, i cajeve pijem, cikoriju, kafu sam izbacila. Nekih 20% unosim termicki obradjenu hranu.
Fizicki se dosta trosim...da mi je neko pricao, ne bih verovala da povrce/voce/semenke tako zasite i daju snagu.
(Prosli vikend sam orezivala voce, ruze, grmove, plus sve raskrcila, 2 dana po 7h rada, pre redovno upale, sad nista...umor, ali onako lepo, bez bolova.)
Jos neki prelaze, pa razmenimo iskustva, isto kazu da nema fizicke gladi, samo ponekad zelje. Bas me zanima kako ko reaguje, posto nismo svi isti... nekima vise prija voce, nekima povrce-meni def. povrce, vise sam tip za "slano".
Tek je pocetak, videcu kako mi reaguje organizam na duze staze bez proteina ziv.porekla.

Ja sam bila skeptik za sirovu ishranu, bas zbog proteina koje sam jela svaki dan, prilicno, najvise jaja na sve moguce nacine, posto sam kupovala divna-domaca, mirisu, cvrsto belance, ne ono vodnjikavo.
Evo, proslo mesec dana, ni jednom nisam osetila glad, slabost i nesto sl., a izbacila sam sve-jaja, mleko, meso. Od kuvanog pojedem integralnu/crvenu rizu, heljdu, pasulj, leblebiju, socivo...i to manju kolicinu, ne svaki dan. Samo supu/corbu svaki dan, i cajeve pijem, cikoriju, kafu sam izbacila. Nekih 20% unosim termicki obradjenu hranu.
Fizicki se dosta trosim...da mi je neko pricao, ne bih verovala da povrce/voce/semenke tako zasite i daju snagu.
(Prosli vikend sam orezivala voce, ruze, grmove, plus sve raskrcila, 2 dana po 7h rada, pre redovno upale, sad nista...umor, ali onako lepo, bez bolova.)
Jos neki prelaze, pa razmenimo iskustva, isto kazu da nema fizicke gladi, samo ponekad zelje. Bas me zanima kako ko reaguje, posto nismo svi isti... nekima vise prija voce, nekima povrce-meni def. povrce, vise sam tip za "slano".
Tek je pocetak, videcu kako mi reaguje organizam na duze staze bez proteina ziv.porekla.
Meni nije problem ne jesti meso.
Sirevi su osnova moje prehrane i sve mliječno i naravno punomasno.

Искрено, није да нисам пробала.
Још као знатно млађа у више наврата.
Наш пост је јако ригорозан.
Нисам имала неке проблеме са крвном сликом или са здрављем али са количином хране коју морам да унесем јесам.
Посебно што пшеницу овим пестицидима прскану не могу. Буни се тело.
Кад једем животињске протеине ја се осећам добро.

Meni nije problem ne jesti meso.
Sirevi su osnova moje prehrane i sve mliječno i naravno punomasno.
Ja sam meso prestala da jedem bas davno. Skoro svo.
Jela sam piletinu, ribu 1-2x sedmicno recimo, jaja, mlecno svaki dan.
Sireve volim sve-mlade i one skroz zrele, budjave, sa zacinima, u ulju...bukvalno sve, koza, ovca, kravica-ne pravim pitanje ko daje mleko. :)
Ali su mi se pojavile neke boljke koje mi dr nisu mogli desifrovati, a na lekove/kreme koje su mi dali, ne reagujem, a imam u porodici/familiji svakakvih oboljenja, i slucajno nabasam na tu knjigu "Izlecite se sami", i ajde rekoh da probam...citala iskustva ljudi, pa me motivisalo.
I posto vidim znacajno poboljsanje, drzi me...

Искрено, није да нисам пробала.
Још као знатно млађа у више наврата.
Наш пост је јако ригорозан.
Нисам имала неке проблеме са крвном сликом или са здрављем али са количином хране коју морам да унесем јесам.
Посебно што пшеницу овим пестицидима прскану не могу. Буни се тело.
Кад једем животињске протеине ја се осећам добро.
Ako ti prijaju proteini, samo napred.
Mislim da najbolje sam organizam kaze da li si na dobrom putu ili ne. Sto bi menjala nesto sto je proveremo dobro.
Za psenicu verujem da svima smeta...em je svuda prisutna, em je otrov bukvalno koliko se tretira.
Postim, nas (pravoslavni) post mi je pesma kad uporedim sa muslimanima, kako oni poste. A mozda je samo stvar navike/vere.

E pa drugarice moje ajde da pomognete ako ste raspolozene. Poznato je da ja niti sam kiselila kupus u životu niti sam nesto posebno od njega kuvala. Sarmu jednom do 2x godišnje i to je to. E sad kupila sam ribanac i suvo meso pa bih da to bude ili podvarak ili svadbarski kupus. Kako? Ima li neka opcija da sve to potrpam u lonac/serpu pa da se "samo" kuva, jer ja snage nemam 😞

E pa drugarice moje ajde da pomognete ako ste raspolozene. Poznato je da ja niti sam kiselila kupus u životu niti sam nesto posebno od njega kuvala. Sarmu jednom do 2x godišnje i to je to. E sad kupila sam ribanac i suvo meso pa bih da to bude ili podvarak ili svadbarski kupus. Kako? Ima li neka opcija da sve to potrpam u lonac/serpu pa da se "samo" kuva, jer ja snage nemam 😞
Можеш све сложити као свадбарки купус у неку шерпу која може у рерну, која нема пластичне дршке, добро затвори и дуго на тиху ватру.
Као сач. Намажеш машћу посуду и ређаш купус, друго поврће које желиш и месо.

Можеш све сложити као свадбарки купус у неку шерпу која може у рерну, која нема пластичне дршке, добро затвори и дуго на тиху ватру.
Као сач. Намажеш машћу посуду и ређаш купус, друго поврће које желиш и месо.
Ja bih volela da to može kao čarobnim štapićem pa da,se stvori u rerni :rumenko:

Stavljas li i sveže meso ili samo suvo?
Ја прво пропржим месо, али онако нагло, да се затвори. Извадим га и на томе пропржим лук, па додам купус да се пропржи. Онда у тепсију ређам пола купус, месо, друга половина купуса и горе неку сланину, кобасице... зависи ко све једе :lol: и у рерну. Прво на благојтемператури, полако, а онда откријем да ухвати корицу.
То подварак. Уз проју.
Али сам те разумела да ти треба све у једну посуду и ћао.

ja pravim licki kupus i od ribanca
namazes pekac ili dublju serpu koja moze u rernu mascu
isperes kupus ako je puno slan
oljustis par krompira
slozis medju kupus suvo meso, slaninicu i te krompire, njih bas ususkaj
zacinis malo papra, malo aleve i par listova lovora
nalijes vodom i poklopis ili foliju stavis odozgo
gurnes u rernu na 180-200 i zaboravis na recimo 2.5-3 sata
moje dijete ovo obozava, a nama je bolje od podvarka

ja pravim licki kupus i od ribanca
namazes pekac ili dublju serpu koja moze u rernu mascu
isperes kupus ako je puno slan
oljustis par krompira
slozis medju kupus suvo meso, slaninicu i te krompire, njih bas ususkaj
zacinis malo papra, malo aleve i par listova lovora
nalijes vodom i poklopis ili foliju stavis odozgo
gurnes u rernu na 180-200 i zaboravis na recimo 2.5-3 sata
moje dijete ovo obozava, a nama je bolje od podvarka

I nama.
Plus ne bude mrtvo ko podvarak.

Sarma sa orasima, ajd, videćemo, jer ona prva posna koju sam pravila prošle godine nije baš ličila na sarmu osim izgledom. Jedino su se neki vegani otkinuli na nju, meni bila bzvz.
Meni je posna sarma uvek lepsa od klasicne, a posebno sto nema one tezine u stomaku posle jela.
Dimljena paprika je obavezna, i hrpa zacina koji ustvari daju sav smek. I kokos mast. (bez mirisa)
Favorit mi je sa crvenim socivom. I ova mi je u vrhu omiljenih, samo se kod mene krcka u rerni...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back