Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јуче била мусака са кромпиром. Коју не волим и ретко правим. Заправо, можда сам је јуче први пут и правила.
Волим са тиквицама, патлиџаном, киселим купусом... Али са кромпиром ми је досадна некако. Претходних дана била џигерица у сланини и свашта тако.
За данас парадајз чорба. И за сутра. Мало детокса. Направим то а не да купујем оне прескупе смутије :lol: За два дана се човек тако лепо издува.

Obične pastrmke na običnom ulju, na običnom tiganju... Jer sam marinadu sa belim lukom prosula po tepihu a u njoj je trebalo da se peče u rerni.
Ne što mi je problem da napravim novu, nego što mi se želudac podigao od mirisa te marinade dok sam je čistila iz tepiha pa sad ne sme riba da miriše na nju da bi je jela.

Pire od prosa.
Inace nisam ljubitelj krompir pirea, a ova varijanta mi se bas dopada.
"Gulas" od bukovaca i vrganja.
Salata-zelena, rukola, mladi luk...
Juce sam neplanirano spremila neke brzinske kuglice od banana, grozdjica, urmi, oraha, badema, rogaca, kokosa...uvaljala sam jedne u kakao, druge u kokos, trece u bundevino brasno/protein, cetvrte u mleveni zlatni lan.
Ukusne su, i dekorativne, posebno zelene. Jos su bolje kako su prenocile.

danas je gotovo prosao dan
no nema veze
danas sam izmislila jelo
ala duska
skuvala sa 3 srednje velicine krompira
zatim petiljke od blitve skuvala.
poredjala prvo isijecen krompir pa petiljke od blitve
u podmazanom plehu
300 g mladog sira 3 cijela jajeta dvije supene kasike pavlake malo ulja
umutila i prelila preko
pekla sam ovo jelo 30 minuta na 200 stepeni .

Pa kao. Nisam nikad to probala, a ovo je drugi put u životu da hoću da skinem koju kilu. Nemam iskustva sa nejedenjem :D
Моја бака је била на томе, сећам се и стално се жалила како је бљутаво и безукусно.
Она када једе- једе, а када не једе- мучи себе. Мислим, пре.
Па направи то укусно, сада ће као со или зачини да много утичу на процес, а силне торте и кифлице си могла.
Мени су та јела баш фина, без меса, од поврћа. Када се лепо зачине.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back