Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sma pravila ovako...prokuvala karfiol, onda ga stavila u pleh na jednu stranu plus so, biber, persun, onda na drugu stranu sv. vrat, malo proprzen i isto so, biber, persun, pa sam narendala dimljeni sir preko svega i zalila neutralnom pavlakom na bazi zivotinjskih masnoca i sve to lepo zapekla.

pekla sma u ikeinom plehu koncis, s tim sto sam ga ja kupila pre poskupljenja tjah z a1499 dinara. sumnjala sam u ikeino posudje, medjutim pleh je ispao super, bas ga koristim cesto. sad mi je zao sto i onaj manji nisam kupila pre poskupljenja. kupila sma ga, jer je bio stvarno jeftin.

https://www.ikea.com/rs/sr/p/koncis-duboki-pleh-s-resetkom-za-gril-nerdajuci-celik-10099053/

sto kaze jedna u komentarima, strasno se lako odrzava i pere, ne lepi se po njemu nista, bolji je od onih premzanih onom smesom protiv lepljenja.
Тако може свако поврће.
У тој варијанти волим без меса.
А моја бака прави у округлој тепсији па сече као торту- мешано поврће (боранија, карфиол, грашак, шаргарепа, броколи) зачињено и преливено умућеном павлаком са јајетом. Као нека мусака без фила.

Тако може свако поврће.
А моја бака прави у округлој тепсији па сече као торту- мешано поврће (боранија, карфиол, грашак, шаргарепа, броколи) зачињено и преливено умућеном павлаком са јајетом. Као нека мусака без фила.
Moze i sa belim mesom i malo karija u sve to....mmmmmm

Синоћ сам појела кошницу после 100 година. Ова мала има воље као и ја у њеним годинама :lol: Све је укусно и као по калупу, сваки колач исти.
После тридесете купујеш удобну обућу а у кухињи нешто смандрљаш :lol:

Тако може свако поврће.

ali ovo nije musaka, niti lici na musaku, a i ne treba da lici na musaku. varijacija na temu pastirska teletina, samo dodat karfiol...nema veze sa musakom.

ali ovo nije musaka, niti lici na musaku, a i ne treba da lici na musaku. varijacija na temu pastirska teletina, samo dodat karfiol...nema veze sa musakom.
Раѕумела сам. Само кажем да су сва та преливена јела из рерне супер и има 100 варијација. Поготово ко не воли поврће па да закамуфлира.

Раѕумела сам. Само кажем да су сва та преливена јела из рерне супер и има 100 варијација. Поготово ко не воли поврће па да закамуфлира.

da..super je kad jedes karfiol, koji nema ukus karfiola. takav najvise volim. :mrgreen:

Supa, rolat od ml mesa sa jajima, zelena salata i lenja pita s jabukama. Pita mi je brutalna.

Jel se tako zove, rolat od mlevenog mesa sa jajima?
Ako je to - to onda sam to danas pravila i cesto ljudima pravim (retko ko se buni za to jelo, osim mog muza koji voli seckani a ne rendani luk, blaga nastranost u porodici ali popustam)...i ljudi me pitaju kako se zove a ja kazem da ne znam, moja majka je jelo zvala polpetone i ja ga zovem tako...rolat, logicno...

I uz to blansirani brokoli pa uvaljan u posoljeno maslinovo ulje i nabijen domaci kukuruzni hleb sa semenkama i sirom. Ili proja...ko kako voli da ga zove...

I da...obozavam lenju pitu ali uvek odnesu pobedu londonske stanglice koje cesto pravim u poslednje vreme. Moram naci dobar recept za lenju pitu, mi svi volimo takve kolace...

20220314_142529.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back