Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Запечене паприке пуњене сиром. Имам сремски, а имам и комадић димљеног сира, у вину који је баш јак и слан, па ћу њега да изрендам и онда нема потребе да солим.
Нисам стигла да ухватим типа са сиром, тај сир! Другарица узима од њега и прави гибаницу. Буде перверзија од укуса. Преукусан је, умерено слан и шкрипи под зубима када се испече. Мислим да је добар и за гриловање и поховање.
Kako mislis dimljeni sir u vinu???
Objasni se :lol:

kod nas pecena koljenica

PSX_20220115_141244.jpg

Cerka je otputovala sa prijateljima u Segedin da navija za decka veceras, danas ne kuvam
Za sutra sam kupila patku za supu i razmisljam se da li da pravim pacije grudi za rucak ili celu da je istranziram i od nje spremam samo supu
Kupila sam i cureci file, od njega planiram u toku nedelje da spremim curece cufte u sosu od limuna

I koja je poenta njegovog stajanja u vinu?
Sem da mu se korica oboji u ljubicasto?
😁

Verovatno povuce aromu grozdja, cudi me da nije malo sladji...cini mi se da sve sto ide u crno/crveno vino povuce slatkocu od voca, pretpostavljam da je zato slan, da bude ukus u balansu.
Verovatno je dobar na onom tanjiru sa sirevima...pa mozda sa suvim i pecenim smokvama, jela bih ja to, isto prepecen hleb krcave kore sa rupama...dobro zvuci. Ili sa jatkama oraha...

Као и код класично димљеног сира, она корица има своју чар. Тако и ова.
Није то ништа специјално другачије, али ко воли да ужива у вину и дасци са сиревима и воћем као што Фреја каже, лепо је.
Само што је за мој укус баш слан. Ја волим јаке сиреве али да иду на горкасто.

А паприке су биле супер- лажна гибаница, без брашна:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back