Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lep je medovik, ja volim da jedem kolace sa koricama ali ne volim da pravim korice a to su mi omiljeni kolaci, pre svih rozen torta.

Kod nas je bio omiljeni mi rucak. Kaze drugarica slikaj mi ga, da vidim a kada je dosla slika samo je kratko kazala "ti si uvrnuta zena"...humus sa puno ulja i aleve, vrlo limunast, marinirano pa peceno povrce i dinstane pecurke sa domacim lepinjicama, onim bucmastim sto idu prvo na plotnu pa na resetku rerne a po vadjenju u krpu!
Moji tolerisu i jedu a ja se uprasim. Pojela sam skoro ceo humus...malo dok sam pravila, onda za uzinu, pa za rucak i za veceru:(.
Nisam imala jaja ali dodala bih hladna, kuvana...

Prilozi

• 20220120_152224.jpg
    20220120_152224.jpg
    158 KB · Pregleda: 72
  • 20220120_152300.jpg
    20220120_152300.jpg
    118 KB · Pregleda: 72
Ti bas umijes da spremis hranu, iz ovih slika sto sam uspio vidjeti. :)

Talentovana si.
Hvala. :)

Lep je medovik, ja volim da jedem kolace sa koricama ali ne volim da pravim korice a to su mi omiljeni kolaci, pre svih rozen torta.

Kod nas je bio omiljeni mi rucak. Kaze drugarica slikaj mi ga, da vidim a kada je dosla slika samo je kratko kazala "ti si uvrnuta zena"...humus sa puno ulja i aleve, vrlo limunast, marinirano pa peceno povrce i dinstane pecurke sa domacim lepinjicama, onim bucmastim sto idu prvo na plotnu pa na resetku rerne a po vadjenju u krpu!
Moji tolerisu i jedu a ja se uprasim. Pojela sam skoro ceo humus...malo dok sam pravila, onda za uzinu, pa za rucak i za veceru:(.
Nisam imala jaja ali dodala bih hladna, kuvana...
Obozavam humus. Ali bas. :)
Humus i te tvoje lepinjice i nista mi ne treba. Povrce u tom slucaju mogu i da preskocim. :D

Nisam nikad jela nista od kineske hrane.
Zapravo,nisam nikad jela nista egzoticno,osim jednom neko jelo od mesa i povrca u tajlandskom restoranu.Nije bilo lose,ali ja ne volim soja sos.
ma ovo je zapravo prosto
zavisi, naravno, kakav nadjev napravis
to ti je obicno tijesto - brasno, so, topla voda
odstoji sat dva, razvuces u valjke i napravis male kuglice i od njih pravis male okrugle omotace
u svaku sipas kasikicu nadjeva i zatvoris
ja to ne radim bas najljepse, al sam bar temeljita

nadjev napravis npr ovakav
pola kile kile ili manje mljevenog svinjskog mesa
mozda saka sjeckanih sitno shitaka ako zelis
narendana mrkva, malo kineskog kupusa (isto opciono), malo bijelog luka tipa jednan cen
malo obicnog ili mladog luka
ja ne pravim ljuto pa ne stavljam svjez djumbir
samo zacinim malo papra, dimljene paprike i par kasika soja sosa ( opciono), malo sirache (opciono)
usitnim to sve u multipraktiku i dobijem smjesu kao za sarmu, malo rjedju
meso ne przim
onda lijepo napunim djozlice
i slazem ih na pobrasnjavljen posluzavnik

mozes ih kuhati na pari, prziti...ja sam ih stavila na vruce ulje
okrenula sa svih strana da porumene pa vratila da sjede na najsirem dijelu i zatim sipala pola case vode i poklopila, smanjila malo temp i tako drzala 6-7 min
zatim povecala temp, otklopila da voda ispari i da se jos mrvu poprze i slagala na tanjur
ukupno oko 10-12 min treba

mi ih jedemo sa soja sosom, a dijete klot
ni ona ne voli soja sos

ma ovo je zapravo prosto
zavisi, naravno, kakav nadjev napravis
to ti je obicno tijesto - brasno, so, topla voda
odstoji sat dva, razvuces u valjke i napravis male kuglice i od njih pravis male okrugle omotace
u svaku sipas kasikicu nadjeva i zatvoris
ja to ne radim bas najljepse, al sam bar temeljita

nadjev napravis npr ovakav
pola kile kile ili manje mljevenog svinjskog mesa
mozda saka sjeckanih sitno shitaka ako zelis
narendana mrkva, malo kineskog kupusa (isto opciono), malo bijelog luka tipa jednan cen
malo obicnog ili mladog luka
ja ne pravim ljuto pa ne stavljam svjez djumbir
samo zacinim malo papra, dimljene paprike i par kasika soja sosa ( opciono), malo sirache (opciono)
usitnim to sve u multipraktiku i dobijem smjesu kao za sarmu, malo rjedju
meso ne przim
onda lijepo napunim djozlice
i slazem ih na pobrasnjavljen posluzavnik

mozes ih kuhati na pari, prziti...ja sam ih stavila na vruce ulje
okrenula sa svih strana da porumene pa vratila da sjede na najsirem dijelu i zatim sipala pola case vode i poklopila, smanjila malo temp i tako drzala 6-7 min
zatim povecala temp, otklopila da voda ispari i da se jos mrvu poprze i slagala na tanjur
ukupno oko 10-12 min treba

mi ih jedemo sa soja sosom, a dijete klot
ni ona ne voli soja sos
Zvuci interesantno.Moracu nekad isprobati.

spremam se da metem u rernu pastirski specijalitet
biftece i filece sa krompirom, pancetom preko meseta
zaliveno sa dosta sira i po litra pavlake za kuvanje
persun ofc... dolazi mi zlozi sa posla na rucak :)

i molim nesuvisle komentare o nekom yebanju
da izbacite iz recnika
jer znate vec sta moze da usledi
pogledajte dobro nik pa razmislite
isplati li se.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back