Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uvek seckam. :D
Ovde ni nema te zaledjene mesavine za rusku. Krupno je iseceno i unutra je grasak, pa nije po mom ukusu.
Mada se ove godine razmisljam da i ja u rusku stavim malo graska.
Videcemo.

Juce sam napravila tri strudlice, sa makom, orasima i trecu samo sa cimetom, suvim grozdjem,puterom i v.secerom. Tu najvise volim.
Muz voli sa puno fila. Za njega je sa makom. Ja volim puno testa.

A ovo testo je sa uljem, a ne sa puterom. Drugi put ga pravim i fino je.
C0EDAB2C-8BCD-4D54-90A3-59798A46854A.jpeg

pun lonac velike sarene laze. :D

kako stojimo sa sarmama....jel przite meso ili onako zivo stavljate. jel ide jaje u fil od mesa ili ne? :zper:

Uvek seckam. :D
Ovde ni nema te zaledjene mesavine za rusku. Krupno je iseceno i unutra je grasak, pa nije po mom ukusu.
Mada se ove godine razmisljam da i ja u rusku stavim malo graska.
Videcemo.

Juce sam napravila tri strudlice, sa makom, orasima i trecu samo sa cimetom, suvim grozdjem,puterom i v.secerom. Tu najvise volim.
Muz voli sa puno fila. Za njega je sa makom. Ja volim puno testa.

A ovo testo je sa uljem, a ne sa puterom. Drugi put ga pravim i fino je.
Pogledajte prilog 1074829

u mesavinu za rusku ide grasak. :cool:

pun lonac velike sarene laze. :D

kako stojimo sa sarmama....jel przite meso ili onako zivo stavljate. jel ide jaje u fil od mesa ili ne? :zper:

u mesavinu za rusku ide grasak. :cool:
Znam da ide, ali meni je lepse bez. Baka je rusku uvek pravila bez, pa mi je se tako vise svidela.
Mozda stavim samo malo, cisto zbog sarenila.

A za sarme meso proprzim sa lukom, malo rendane sargarepe, bas malo, cisto da „zasladi“, malo iseckane slanine (isto po bakinom receptu) i pirinac. Jaje ne stavljam.

Znam da ide, ali meni je lepse bez. Baka je rusku uvek pravila bez, pa mi je se tako vise svidela.
Mozda stavim samo malo, cisto zbog sarenila.

A za sarme meso proprzim sa lukom, malo rendane sargarepe, bas malo, cisto da „zasladi“, malo iseckane slanine (isto po bakinom receptu) i pirinac. Jaje ne stavljam.

ja to pitam za sarme da bismo se igrali arjackinje barjackinje. :lol:

Ostalo mi meso od bozica, malo sam narucila previse kod mesara? ispekla svinjsko, krompire i sad pravim bagels da isprobam masinu. Dizu se drugi put, pa moram da ih posiram u sodi bikarboni i onda pecem. Nisam imala pojma da je to proces

A sira nam je previse ostalo, moram da smislim kako da potrosim

Evo, da igra počne. Ne pržim meso i ne stavljam jaje. :mrgreen:

Ali volim grašak i stavljam ga u rusku. :)
Ja sve kontra. U sarmu obavezno propržim meso i stavim jedno jaje, tako je i moja majka, a i njena, tako mi je mnogo ukusnije. Nikad u sarmu šargarepa.

Ruska ne može bez graška i belog mesa, mada može i celo pile ako je manje, a potrebna veća kolicina, nikad nikakve stišnjene šunke ni pavlake.

Ja sve kontra. U sarmu obavezno propržim meso i stavim jedno jaje, tako je i moja majka, a i njena, tako mi je mnogo ukusnije. Nikad u sarmu šargarepa.

Ruska ne može bez graška i belog mesa, mada može i celo pile ako je manje, a potrebna veća kolicina, nikad nikakve stišnjene šunke ni pavlake.
stavljam jaje i u meso za punjenu papriku i sarmice od zelja , ustvari za sva punjena jer jaje poveze smesu

Evo, da igra počne. Ne pržim meso i ne stavljam jaje. :mrgreen:

Ali volim grašak i stavljam ga u rusku. :)
kakvo jaje u sarmu...vo ime oca...nastavite niz : ))))

Ja dok posmatram one što stavljaju smrznutu mešavinu u rusku i ne prze meso za sarmu :malav:
pa bosanke ne prze meso za sarmu
daj neko teze pitanje : )

Ја мнооого више волим подварак од сарме. И чешће га правим.
Одрасла сам на сарми без јаја, са прво пропрженим месом, али када сам јела код једне Босанке :lol: на слави са сировим, та ми се више допала.
За руску сецкам и ставим бело месо, али не волим јаја. Буде некако неуредна :rotf: од њих.

Treba vam jaje da poveže smjesu kad pržite meso. Nama sa sirovim nije potrebno nikakvo jaje za povezivanje. :mrgreen:

Ali kakva je to ruska bez jaja? Bogi, ako hoćeš da je urednija, samo izvadi žumanjce. :)
Ali kako sam se jednom razočarala, uvijek se radujem ruskoj na slavama jer svinjeće pečenje ne volim, meni ruska sama može biti obrok. I probam rusku, a u njoj nasjeckana jabuka! Pa, kome to pada na pamet! :mrgreen: Inače, jabuka (ali samo zlatni delišes) je moje omiljeno voće, ali ne u ruskoj!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back