Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko dugo na 120, s obzirom da je baš mala temperatura?
Nesto vise od 2 sata poklopljeno na donjoj sipki.
Posle sam sklonila poklopac, podigla na srednju sipku i pekla jos pola sata na 190 stepeni. Za kraj dizanje na trecu sipku i 15tak minuta na 220.
Dok je bilo poklopljeno nisam dirala nista, a posle sam ga malo okretala i prelivala sopstvenim sokom.
Imala sam oko 2kg mesa, svinjsko, rolovano i punjeno. Za vece tezine mora duze da se pece.

Pecem i na 200 stepeni, bude brze i bude lepo, ali ovako je meso dosta socnije, a imala sam dovoljno vremena, pa eto... :)

Posle sam sklonila poklopac, podigla na srednju sipku i pekla jos pola sata na 190 stepeni. Za kraj dizanje na trecu sipku i 15tak minuta na 220.
Dok je bilo poklopljeno nisam dirala nista, a posle sam ga malo okretala i prelivala sopstvenim sokom.
Imala sam oko 2kg mesa, svinjsko, rolovano i punjeno. Za vece tezine mora duze da se pece.

Pecem i na 200 stepeni, bude brze i bude lepo, ali ovako je meso dosta socnije, a imala sam dovoljno vremena, pa eto... :)
koji je to deo, but ili?

Uvek je bolje i ukusnije kad se duže sprema.
Ja tako jagnjetinu spremam, na 150, 4h... posle meso spada s kostiju samo, a nije suvo.

@Bambi
koje testo koristis za one keksice sa rupicama, na poklapanje pa dzem izmedju?
imas li recept
imam kalupe bas sa tim rupicama i nikako da ih iskoristim
Recept ti je na prethodnoj strani. Videces vec, Lunasi odgovaram.

Posto su brzo gotovi odmah ih poredjaj na oba pleha, pa peci jedan za drugim. Ali dobices vise od dva pleha. Posle ih tople odmah pospi secerom da bi se malo zalepio. Ali samo one sa rupicom.
Bas sam slikala za moju M, jer ih je i ona pravila, ali je rastopila puter, nije nikada pravila prhko testo, pa je malo zeznula.

EE1F64D9-CB8A-430A-B0EA-29C2ABA9E765.jpeg

Zar ti na preklop nisu vanilice?
Kada ćete početi zvati stvari pravim imenom :lol:
To su Lincer keksici. Kad imaju rupu.
Vanilice se prave deblje i nemaju rupu.
Molim te da obratis paznju na terminologiju! :lol:

@tara - testo je mnogo lepo. Najbolje su kad prodje 24h jer tada lepo omeksaju. Sve te keksice drzim u metalnoj kutiji.

corbica od brokolija
juce jeo brokoli i taman hteo da prospem vodu setih se starog recepta
ulje i malo brasna pa proprzis, dodajes mleka da bude kao besamel pa jos malo pavlake i lagano vodicu gde si kuvao brokoli dodajes i sve vreme mesas dok ne provri...pa onda bibera, pa zacina, pa persuna i tek da mu ga da majcine dusice.
corbica vrh

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back