Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemam reci koliko su dobre
20211118_170125.jpg

Sa čim su ovo? Baš izgledaju super.
Karbonare.
Ali sad pravila kako treba 😃
Letos nam pravio na odmoru vlasnik apartmana.
Skuvas spagete, ostavis sa strane jednu solju vode u kojoj su se kuvale.
Slaninu iseces i kratko , bukvalno minut je prokuvas, ja sam to uradila untoj vodi gde su se kuvale spagete posle. Tako kratko obarenu iseckas i proprsis i stavis u neki tanjiric sa strane.
Na toj masnoci od slaninice isprzis za cas 4 cena belog luka, sitno seckanog, pasiranog, kako god. I stavis ga u neku ćasu gde ces mutiti i jaja.
Umutis tu 3 cela jaja plus 1 zumance, dodas 100 grama parmezana, najbolje sveze rendanog nekog pravog italijanskog al moze da prodje i ovaj.
Probaj na vreme pa osoli po ukusu, dodaj persuna .
Sve to sunes preko.onih spageta i onu vodu od kuvanja iz šolje. Pa kratko.proprzis da se to zgusne jelte oko tih spagetica i dodas onu slaninicu lepu....
Eto ga.
Poslusis, dosas parmezana po ukusu.
Predobre. Vise ne pravim sa pavlakom, eto, izlecena sam 😆

Karbonare.
Slaninu iseces i kratko , bukvalno minut je prokuvas, ja sam to uradila untoj vodi gde su se kuvale spagete posle. Tako kratko obarenu iseckas i proprsis i stavis u neki tanjiric sa strane.
Na toj masnoci od slaninice isprzis za cas 4 cena belog luka, sitno seckanog, pasiranog, kako god. I stavis ga u neku ćasu gde ces mutiti i jaja.
Umutis tu 3 cela jaja plus 1 zumance, dodas 100 grama parmezana, najbolje sveze rendanog nekog pravog italijanskog al moze da prodje i ovaj.
Sve to sunes preko.onih spageta i onu vodu od kuvanja iz šolje. Pa kratko.proprzis da se to zgusne jelte oko tih spagetica i dodas onu slaninicu lepu....
Eto ga.
Hvala :)

Karbonare.
Eto ga.

Ovo deluje lepo i ne sumljam da je preukusno.
Meni samo jedan detalj smeta, lukac.

Nije lažno, pravila sam i po originalnom receptu, ali danas nisam imala sve u kući, pa sam se snalazila. Volim ovakve recepte kod kojih može da se improvizuje. Ali uvek lepo ispadne, bitno je izbalansirati začine na kraju i pržiti u tiganju koji se ne lepi, tučani ili nešto slično.
ne lijepi se to za gusani tiganj?
ja sam imala jedan davno i poklonila ga je me nerviralo to lijepljenje, al kontam da je mozda bilo do mene to...tada 😆
i sad razmisljam da uzmem opet neki, al vidim da ih ima oslojenih pa kontam mozda bolje takav : )

ne lijepi se to za gusani tiganj?
ja sam imala jedan davno i poklonila ga je me nerviralo to lijepljenje, al kontam da je mozda bilo do mene to...tada 😆
i sad razmisljam da uzmem opet neki, al vidim da ih ima oslojenih pa kontam mozda bolje takav : )
Ovo je neki italijanski, kupljen pre sto godina dok je još postojala ona velika radnja kod Sajma (Home ili tako nekako). Bitno je samo da se održava uljem posle svake upotrebe. Skoro sve pravim u njemu.

Nisam nikada pržila pljeskavice (od mesa) u njemu, ali mi se u njemu sve ostalo manje lepi nego u bilo čemu drugom. Meso ispadne odlično, samo u nekom momentu treba smanjiti temperaturu sa najjače na neku jače srednju do srednju,
pa nije vazno da li su od mesa
ja sam imala kao rostilj tiganj omaj rebrasti, liveni i sve se uzasno lijepilo, a fakat mrzilo da ribam sva ta rebarca 😆
sad se mislim da uzmem regularan, oslojeni ako nadjem

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back