Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ni jedno povrće osim krompira i kupusa ne pravim s mesom. U zadnje vrijeme skoro da i ne jedem meso. Prije nisam mogla zamisliti ručak bez mesa, ali od kad kuvam samo za sebe vidim da ga nisam nikad posebno ni voljela.
ovako i ja, kad kuvam samo za sebe retko jedem meso
ali kad kuvam za dragog, tu vec mora mesiste

Ni jedno povrće osim krompira i kupusa ne pravim s mesom. U zadnje vrijeme skoro da i ne jedem meso. Prije nisam mogla zamisliti ručak bez mesa, ali od kad kuvam samo za sebe vidim da ga nisam nikad posebno ni voljela.

Ја тако и грашак и сочиво правим. И сладак купус. Све уједно.

Žabac, za boraniju ne tnam da li da probaš ovako - ne dinstaš luk, već ga staviš zajedno sa polugotovom boranijom u vodu, da ogrezne. Kad se skuva napraviš podmetu (razmutiš kašiku brašna u malo vode), kuva još 3min, skloniš sa vatre i dodaš mleko, lagano i mešajući sve vreme.
Začine stavljaš redovno koje voliš, moja mama tako pravi boraniju + mirođija ofkors.
Ima suptilniji ukus nego sa dinstanim lukom.

Можда може и без лука.
Ја га у последње време избегавам термички обрађен, мање се осети кување у кући. То не подносим, мирис куваног. Осим цимет зими и кафа.
Ми грашак једемо разно али највише волимо као чорбицу, са кнедлама- грашак, шаргарепа, кнедле. Ако ставим и карфиол или још поврћа, не стављам кнедле. У оба случаја нам је то комплетно јело.

Žabac, za boraniju ne tnam da li da probaš ovako - ne dinstaš luk, već ga staviš zajedno sa polugotovom boranijom u vodu, da ogrezne. Kad se skuva napraviš podmetu (razmutiš kašiku brašna u malo vode), kuva još 3min, skloniš sa vatre i dodaš mleko, lagano i mešajući sve vreme.
Začine stavljaš redovno koje voliš, moja mama tako pravi boraniju + mirođija ofkors.
Ima suptilniji ukus nego sa dinstanim lukom.
jao, moguce da je to u pitanju
sutra probam pa javljam da li sam ubola ukus voljene boranije :zag:

Sledeći put ću ovako. Pretpostavljam da su najbolje one široke žute mahune za to.
da, ona puterica
ja dodam i malo alevle paprike na izdinstani luk
mi poslednje vreme jedemo zelenu stapicastu kao prilog
obarena kratko pa prelivena marinadom od limuna, belog luka, persuna i masinovog ulja
cerka kaze da moze da je jede svaki dan

Konacno sam se nakanila,napravila sam ih. Knedle sa sljivama. :D
IMG_20210821_160102.jpg
IMG_20210821_160102.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back