Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam stigla nista da fotkam jer je neko bio gladan.
Elem, odusevljen je i lignjama i salatom i svim. Sve se pojelo.
Probajte ovako lignje , budu mljac.
Uzela kolutove i krakove, one u lidlu zamrnute.
Kad se otopi, pomesate sa smesom (brasno, prezla, malo soli).
Zatim im kratko proprzite, i prebacite u tepsiju, na 250 stepeni u rernu, 20 minuta se peku do lepe boje.
Mozete ih na pola pecenja malo promesati akk zelite, ja nisam.
Vruce iz rerne prebaciti vec gde cete servirati, visak ulja ce ostati u tepsiji, a vruce lignje prelijete, ja sam to kasicicom radila, mesavina belog luka, persuna i limunovog soka.
Po zelji kad ih prebacite sa tepsije mozete ih posoliti, ja ove nisam jer sam stavila so u ono brasno i prezlu.
Budu tako dobre, bruka.
Servirate uz kriskice limuna.
Mislim da pravim ooet danas sebi za veceru pa cu vam slikati

A salatu napravila ono sto ja inace volim, ceri, rukola, feta, balzamiko i malo maslinovog, on se odusevio vecerom 🙂 a ja bas volim kad se ljudima tako svidi klopa.
Da napravila i bareni krompir sa blitvom, belim lukom, maslinovim.

Neću da kuvam danas. Propržiću malo paprike iseckane na kolutove i preko preliti jajuma kao neki omlet i uz to salatu, šipsku bez luka. Dosta meni, a i dok ima ovog povrća da ga koristim.
Sutra ću da kupim tikvice pa nešto od njih.
Meso nisam jela evo 6-ti dan, to je za mene veliki uspeh, i slatko sam skoro skroz izbacila. Da vidimo do kad ovo sve.

tako ih kuvam odavno..potpuno isti ukus samo sto nisu punjene
Прво тиквице издинстам до пола у парадајз соку и мирођији, онда само додам пропржено млевено месо, лук и пиринач (уједно) и кад се пиринач скува, готово је.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back