Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rolovano pilece bijelo (sa slaninom i sirom),pire krompir i paradajz salata.
Bice i kuvanih kukuruza.
Slatko danas preskacemo,jedemo voce.

Ja imam odlican recept za tortu sa jagodama. Mogu i one kupovne zamrznute,jedna kesa 450g dovoljna.
hvala, ja imam recept za tortu, to je nasa omiljena porodicna torta, ali ne zelim zamrznute jagode da stavljam u tortu

sa celom mozzarelom i poprskano pršutom, detalje imate na kulinarstvu ;)

1628677474864.png

Neočekivano sam dobila višak vremena, pa sam stavila da kuvam supu, a posle ću belo meso sa medom i limunom. Sutra ću ćufte, ili klasične u paradajz sosu ili neke sa belim sosom, videću sutra.

Kako pravis belo meso sa limunom I medom?

Juce sam spremila musaku sa tikvicama, racunala, bice za dva dana...kako nije bilo danas sam zbrckala pastu sa tikvicama iz frizidera a sutra je po redu voznje briam sa tikvicama...do kraja nedelje dete ce mi postati tikvica a jos treba da ih pohujem, da majku zelja mine...mislim da cu praviti to belo meso:)

Kako pravis belo meso sa limunom I medom?

Juce sam spremila musaku sa tikvicama, racunala, bice za dva dana...kako nije bilo danas sam zbrckala pastu sa tikvicama iz frizidera a sutra je po redu voznje briam sa tikvicama...do kraja nedelje dete ce mi postati tikvica a jos treba da ih pohujem, da majku zelja mine...mislim da cu praviti to belo meso:)
To je Trojin recept.
Uglavnom, dva bela mesa zasečem nekoliko puta i stavim u vatrostalnu. Rerna na 220°. U mali tiganj stavim 2 kašike ulja, 2 kašike limunovog soka, 2 kašike meda, 1 kašiku senfa, so, biber, otopim, da ne vri, prelijem meso, pa u rernu. U receptu je pisalo da se peče tako, ja više volim da 10-15 minuta pokrijem folijom, pa onda skinem i pečem, dok ne bude pečeno, a sos se zgusne. Okrećem i prelivam nekoliko puta u toku pečenja.

Od cega?
Ja mnogo volim te kisele corbice, ali za ovo stvarno nikada nisam cula.
Aj , ne bilo ti zapovedjeno ispricaj u nekoliko recenica u kom su stanju
te leblebije kada ih turis u tu corbu.
nisam volela one iz konzerve, dok mi vragana nije rekla da ako ih dobro isperem ne osecam taj smek koji mi se ne svidja
i bila je u pravu
malo crnog luka i jedna ljuta papricica, sargarepa, neki cen belog
sve to na maslinovo, na to ubacis pecurke, ja sma imala neki mix razlicitih, i konzervu propranih leblebija
od zacina kurkuma, kim, korijander u prahu ( meni je onaj svez grozan i nejestiv), kurkuma, mlevena paprika i so
nalijes vodom tek da prekrijes povrce da bi bilo gusce jer nisam nikakav skrob dodavala
i kuvas 15ak minuta, koliko da se pecurke termicki obrade
u skuvano na kraju kad sklonis sa vatre iscedis limun
meni je preukusna
jela sam je sa kockicom fete i svezim krastavcem

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back