Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mnogo mi znači da znaš, ma ovde kod mene je baš dobar deo, sve imam blizu, pa kad zanemoćam kako umem odvučem se ne moram da molim nikoga
Sofija zna, ona je mušterija takođe
To je super, kod mene ima po nešto da se naruči ali nema tako baš konkretnih ručkova i tih salata....većinom roštilj, bečka i pizza...to je to...tek na Brdu ima, a to meni baš i nije blizu kad nemam snage za nabavku i kuvanje. Zato kad god kuvam ostavim u frizu neku hranu za ne daj bože, takvih situacija...

To je super, kod mene ima po nešto da se naruči ali nema tako baš konkretnih ručkova i tih salata....većinom roštilj, bečka i pizza...to je to...tek na Brdu ima, a to meni baš i nije blizu kad nemam snage za nabavku i kuvanje. Zato kad god kuvam ostavim u frizu neku hranu za ne daj bože, takvih situacija...
to i ja radim, kad si sam moraš da misliš unapred, a pošto sam baksuz onda to na kub,
nekad se naljutim pa samo praštim po kući ko prskalica, uglaavnom prebiram kombinacije ko pasulj da čistim :lol:

danas sam kupila u mesari prasece I jagnjece pecenje
da me pitas zasto, nemam pojma jer mi jako retko jedemo meso na takav nacin..podlegla sam mesaru..tako da posle ovoga tesko da cemo za ng sa imamo pecenje
za bozic cu da ispecem komad plecke ili ruze
cak mislim da ni za badnje vece necu da spremam sve kao ranije, nego cemo samo da porucimo neku ribu, salatu uz nju I baklave

PSX_20201226_131007.jpg

To se zove hamburska pecenica

Mi smo u kući zvali polpetone, moji su to oduvek pravili a sada sam proverila, jest' polpetone. Mleveno, parmezan, peršun i kuvana jaja unutra pa kao vekna koja se premaze maslinovim i seče slično rolatu...bude dekorativno i potomak je za to glasao, on voli.

Glasao je i protiv nutele, prave se caprese i panforte. Lako je i jedno i drugo, manje zezanja sa filovima...pa cu za Božić Vasinu...

Mi smo u kući zvali polpetone, moji su to oduvek pravili a sada sam proverila, jest' polpetone. Mleveno, parmezan, peršun i kuvana jaja unutra pa kao vekna koja se premaze maslinovim i seče slično rolatu...bude dekorativno i potomak je za to glasao, on voli.

Glasao je i protiv nutele, prave se caprese i panforte. Lako je i jedno i drugo, manje zezanja sa filovima...pa cu za Božić Vasinu...
Mi to zovemo vekna od mesa i pravimo obično posle Uskrsa jer ostane tih kuvanih jaja i još jedno 2x u toku godine. Svi volimo.

mnogo mi znači da znaš, ma ovde kod mene je baš dobar deo, sve imam blizu, pa kad zanemoćam kako umem odvučem se ne moram da molim nikoga
Sofija zna, ona je mušterija takođe
Да, Никола је стварно одличан. Све им је супер.
Од свежег меса до куване хране и сиреви, сухомеснато.
Чак и колаче које продају су заиста добри и домаћи.
А добра је и Домаћа трпеза. И код њих су цене повелике али је квалитет одличан и увек су пуни.

А добра је и Домаћа трпеза. И код њих су цене повелике али је квалитет одличан и увек су пуни.

Где је то тачно? На којој станици сиђем из петнаестице?

Где је то тачно? На којој станици сиђем из петнаестице?
На Босанској. Прва у Првомајској је Златиборска, а друга је Босанска. Вратиш се мало уназад. Никола је велик локал тамно сиве боје, а ДТ је мањи локал на самом углу за пролаз међу зграде. Они имају одличан овчији сир и домаћи кајмак...једина радња у којој може да се нађе барањски кулен нпр.
На истој страни на којој изађеш из буса.

На Босанској. Прва у Првомајској је Златиборска, а друга је Босанска. Вратиш се мало уназад. Никола је велик локал тамно сиве боје, а ДТ је мањи локал на самом углу за пролаз међу зграде. Они имају одличан овчији сир и домаћи кајмак...једина радња у којој може да се нађе барањски кулен нпр.
На истој страни на којој изађеш из буса.

Ви тамо живите у изобиљу. :mrgreen:

Ви тамо живите у изобиљу. :mrgreen:
Имамо баш свашта. :lol:
Каже мој муж да је Бежанијска замрла управо због Првомајске. Народ је гравитирао ка Бежанијској у куповину. И онда је 90-их Шешељ ''отворио'' у тој улици дословно бувљу пијацу.
Сад је то пристојно, али 90-их....мада, тад је свуда била бувља пијаца.
Не знам да ли та великој пијаци у Земуну продају дуван?
Е, овде код нас дилери имају места на улици.

Имамо баш свашта. :lol:
Каже мој муж да је Бежанијска замрла управо због Првомајске. Народ је гравитирао ка Бежанијској у куповину. И онда је 90-их Шешељ ''отворио'' у тој улици дословно бувљу пијацу.
Сад је то пристојно, али 90-их....мада, тад је свуда била бувља пијаца.
Не знам да ли та великој пијаци у Земуну продају дуван?
Е, овде код нас дилери имају места на улици.

Не, нема код нас дувана осим можда испод тезге код оних продаваца папирића, машиница и филтера.

Mi to zovemo vekna od mesa i pravimo obično posle Uskrsa jer ostane tih kuvanih jaja i još jedno 2x u toku godine. Svi volimo.

Jeste, u suštini jeste meatloaf...pravi se za deset minuta...od kada imam dete svaki recept najpre proverim koliko vremena treba...nekako mi je važnije da smuljam na brzinu nešto koliko toliko okej pa da budem sa njim...prodje vreme čas posla već osećam tu prolaznost...

ja jos imam traume od mesne rolnice
kad sam htela da se pokazem pred nekim gostima, jedno 10 god
a bokica mi dala recept al zaboravila jaja u smesu os mesa
znaci to je bilo tako jedna gumena mesna rolnica da me ziv blam pojeo :lol:
a njoj se jaje valjda podrazumevalo, je l
Хит ми је била једина француска емисија о кувању.
Спрема нека старија жена а водитељ поред ње запиткује.
Он: "Колико (тога нечега) треба?"
Она: "Треба колко треба."
Он:"Колико се дуго пече?"
Она:"Не дуго."
Да је пратио неко ко први пут треба да кува, одустао би :lol:

jedno vreme su pravili nešto što se zove bela pita, a i onaj od čokoladnog testa sa belim kremom, ne znaš koji je bolji bio, u zadnje vreme ih ne prave
a u trpezi imaju sušene konjske kobasice koje su fenomenalne, čak sam ih ubacivala u jelo kad kuvam, a čvarci su im isto odlični, samo nikako da kupim onaj džem od ljutih paprika, uvek zaboravim kad imam para

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back