Zadovoljna domacica
Buduća legenda
- Poruka
- 25.675
Zato što ti bake nisu bile Vojvođanke.Moje bake to nisu pravile nikad.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zato što ti bake nisu bile Vojvođanke.Moje bake to nisu pravile nikad.
Сад сам гуглала, ово уопште не изгледа лоше, радо бих пробала...хвала!Umesiš testo od jaja, vode, malo soli i brašna.
Na masti propržiš sitno iseckan luk, posoliš, pobiberiš i dodaš aleve paprike.
Krompir oljuštiš, skuvaš i izgnječiš kao za pire.
U sud staviš vodu da vri, posoliš kao kada kuvaš testeninu. Od onog umešenog testa otkidaš sitne komade i spuštaš u kipuću vodu. Pustiš da vri još 2 - 3 minuta, pa ocediš
U onaj krompir dodaš luk i skuvane valjuške. Promešaš, i to je to.
Super je sa zelenom ili salatom od svežeg kupusa.
То ћу летос, кад иселим мужа на доњи спрат. Због лукаProbaj. Ovako napisano deluje komplikovano, a u stvari je prosto i bude brzo gotovo. Praktično, vreme spremanja traje koliko se dugo kuva krompir.
Nije ni moja,ali su u njenom selu bile neke "svabe" i ona je to pravila,od njih naučila.Zato što ti bake nisu bile Vojvođanke.
imaš je u lidluA ja sam danas pravila lovačke šnicle i pire krompir. Zahvaljujući Savi, koji je jeo u gradu burito sa ajsberg salatom, otkrila sam tu fenomenalnu namirnicu. Mnogo mi se sviđa, samo što ne mogu nigde da je kupim, u krugu od 20km.
Sutra kuvam pasulj.
isti slucaj...mljacNasuvo s krompirom!
To je jelo zbog kog uvek imam nekog posla u kuhinji samo da bih otvorila šerpu i uzela još malo.![]()
Znam, ali najbliži Lidl je na 25km od mene.imaš je u lidlu
ko ne mesi testo neka kupi sveže lazanje isece ih na trake ili kao flekice i obari par minuta ..budu kao domace testoUmesiš testo od jaja, vode, malo soli i brašna.
U sud staviš vodu da vri, posoliš kao kada kuvaš testeninu. Od onog umešenog testa otkidaš sitne komade i spuštaš u kipuću vodu. Pustiš da vri još 2 - 3 minuta, pa ocediš
Misliš nakuvala?Ala sam se raspisalaaaa![]()
Кад ти неко други скуваda da nakuvala rečima
danasnje kuvanje bilo cetres minuta sve ukupno..gde ces lepše..
Кад ти неко други скува![]()
sve ste u pravu i ja bih tako da je stalno da mi neko drugi skuva ručakKada je žena najsrećnija? Kada ima ručak od juče.
To ti je nemoguca kombinacija krompira i testaСтално то читам, а немам појма шта значи и како се спрема. Неки рестовани кромпир?
E vis ti pravis pire od krompira, a moja baka sitne sitne kockice pravilaUmesiš testo od jaja, vode, malo soli i brašna.
Tesko da ce juznjaci da to probaju kod svoje bake"Nasuvo" je ono jelo što miriše na bakinu kuhinju...ko nije doživeo kao dete, njemu je to samo testo sa krompirom.