Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мој колега је веган. Али скроз ОК. Не смара никога, разменимо некада неки рецепт ако ми делује занимљиво.
Имамо другог који воли да ручка и не разуме овог никако. Ја донела трећем једном алоју у саксији, а овај зеза вегана- Ево, донела ти Богомољка доручак :lol:
Некад нема пардона. Али он се зеза са свима иначе.

Мој колега је веган. Али скроз ОК. Не смара никога, разменимо некада неки рецепт ако ми делује занимљиво.
Имамо другог који воли да ручка и не разуме овог никако. Ја донела трећем једном алоју у саксији, а овај зеза вегана- Ево, донела ти Богомољка доручак :lol:
Некад нема пардона. Али он се зеза са свима иначе.
imamo i mi vegetarijanku
i kul je zena skroz
kad narucujemo zajedno vodimo racuna da je neko mjesto koje i njoj nudi opcije i to je to
kad nje nema u kancu narucujemo iz mjesta sa saljivim nazivima hehe

Ne mogu sa takvim osobama uopšte da se raspravljam. Fanatizam bilo koje vrste ne zaslužuje bilo kakav komentar. Nemam ti kad :mrgreen:

A sto bi se bilo ko raspravljao oko hrane?
Ljudi treba da jedu sta im prija.
U moje vreme su za klinacke rodjendane davali francuske sendvice, kiflice, nesto lakse a sada se uzima - rostilj. Ako ga ne jedes, drz' se dobro, uzmi pa uzmi, pa uzmi...
Tako da..istina je na sredini.

Moj tata je tvrdio da se trovao od prasetine pa je zato ne jede. Sada 'ladno mislim da je izmislio to trovanje jer mu obe cerke ne jedu prasetinu.

Mojoj mami to nije bilo jasno, malo mesa da zamirise. Pa bas je u tome problem, sto mirise!
I nije nas prepravila, u zivotu ni sestra ni ja nismo zavile sarmu.

A trpele smo silne komentare, trpim ih i dalje.
Baka mi tuzno kaze kako su u njeno vreme zob davali samo konjima a ja njime hranim dete (i to musko, sto proguta ali misli).
Ili sine, ti radi kako hoces, zrela si devojka, al' dete, cim se rodi k'o musko odmah je muskarac.
Kao da ga trujem brokolijem!

Tako ga je isto sazaljevala kada mu nisam davala slatko do trece godine, sine, mozak se deci razvija od cokolade, slusala sam ja na televiziji.
Rekoh, bako, ako je rts oni sve lazu cak i da se pamet razvija od cokolade. E, cerko, cerko...

Omrsavela si, sipni ulje malo u jelo, mast ako ti neces ne moras, al' detetu da dajes, ako neces da przis a ti, sinko, dinstaj!

Uzgred, dete mi jede meso ali sama cinjenica da ja ne volim isto navodi na zakljucak da me treba maltretirati.
Sa veganima nisam imala muku ali sa onima koji u krem corbu od povrca umuvaju meso pa ga izblendaju a onda lazu da, evo oci da im ispadnu, kako mogu za to ih optuzim, vala jesam, celog zivota!

Mozda stvarno covek mora da izmisli neko trovanje da izbegne rostilj i gastritis, cisto da ne bude plavi slon u drustvu ako prizna da rakiju ne moze ni da lizne, ni malo, ni malo, samo malo, ama, ni malo malecko!

A sto bi se bilo ko raspravljao oko hrane?
Ljudi treba da jedu sta im prija.
U moje vreme su za klinacke rodjendane davali francuske sendvice, kiflice, nesto lakse a sada se uzima - rostilj. Ako ga ne jedes, drz' se dobro, uzmi pa uzmi, pa uzmi...
Tako da..istina je na sredini.

Moj tata je tvrdio da se trovao od prasetine pa je zato ne jede. Sada 'ladno mislim da je izmislio to trovanje jer mu obe cerke ne jedu prasetinu.

Mojoj mami to nije bilo jasno, malo mesa da zamirise. Pa bas je u tome problem, sto mirise!
I nije nas prepravila, u zivotu ni sestra ni ja nismo zavile sarmu.

A trpele smo silne komentare, trpim ih i dalje.
Baka mi tuzno kaze kako su u njeno vreme zob davali samo konjima a ja njime hranim dete (i to musko, sto proguta ali misli).
Ili sine, ti radi kako hoces, zrela si devojka, al' dete, cim se rodi k'o musko odmah je muskarac.
Kao da ga trujem brokolijem!

Tako ga je isto sazaljevala kada mu nisam davala slatko do trece godine, sine, mozak se deci razvija od cokolade, slusala sam ja na televiziji.
Rekoh, bako, ako je rts oni sve lazu cak i da se pamet razvija od cokolade. E, cerko, cerko...

Omrsavela si, sipni ulje malo u jelo, mast ako ti neces ne moras, al' detetu da dajes, ako neces da przis a ti, sinko, dinstaj!

Uzgred, dete mi jede meso ali sama cinjenica da ja ne volim isto navodi na zakljucak da me treba maltretirati.
Sa veganima nisam imala muku ali sa onima koji u krem corbu od povrca umuvaju meso pa ga izblendaju a onda lazu da, evo oci da im ispadnu, kako mogu za to ih optuzim, vala jesam, celog zivota!

Mozda stvarno covek mora da izmisli neko trovanje da izbegne rostilj i gastritis, cisto da ne bude plavi slon u drustvu ako prizna da rakiju ne moze ni da lizne, ni malo, ni malo, samo malo, ama, ni malo malecko!
Nisam ni ja neki mesojed naročit.
Ne raspravljam se ja zato što neko ne jede,mene nije briga,nek jede ko šta voli. Bezveze mi je kad vegani agresivno reaguju na ljude koji to nisu i ulaze u raspravu o dušama jadnih životinja.

Мени смета када неко наваљује да једем више, и трпа ми у тањир. Који ће ми више? Шта имам од раширеног желуца?
Имам тетку коју обожавам. Али избегавам да идем код ње јер је то терор храном.
Ни не пита, одмах стави 2 парчета торте. Чему то?
Једи ти и 10, али пусти мене.

Niko me ne nervira, dok ne počne mene da ubeđuje šta je ispravno.
Krčko je noćas iskrčkao rebra i batake, za gospođu svekrvu koja izbegava svinjsko meso, a svako jutro doručkuje slaninu :malav: i u rerni mi se peče krompir uvaljan u palentu i alevu papriku. Još da nasečem kupus za salatu.
ja izbjegavam svinjsko tj prasetinu, a jedem slaninu
i cvarke 😂

Nisam ni ja neki mesojed naročit.
Ne raspravljam se ja zato što neko ne jede,mene nije briga,nek jede ko šta voli. Bezveze mi je kad vegani agresivno reaguju na ljude koji to nisu i ulaze u raspravu o dušama jadnih životinja.

Kao sto je bezveze negirati da vegani cine dosta toga dobrog.
Zavisi od ugla posmatranja.

Ja mislim da se ljudi zbilja histericno ponasaju prema prirodi. I to je novijeg datuma, poslednja dva - tri veka.
Tacno od kada smo pronasli pusku i zastitili sebe od odnosa prsa u prsa sa zivotinjom.

Kod dece se vidi sazaljenje, kod odraslih jok. Oni imaju odnos prema svojoj kuci a zaboravljaju da je kuca sisar, bas kao i krava, svinja. I svi sisari od prirode imaju slicne potrebe i zato se zovu sisari.

Nije problem sto smo ih pripitomili zbog mesa vec sto su sada te farme nehumane. Jedno je ubiti kravu a drugo drzati je u kavezu bolesnu dok joj tele znamo kako zavrsava. Razlika je ogromna.

U tvom muzeju mi se dete isplakalo zbog Stelerove morske krave od 8m koju su ljudi izlovili iz besa za cetvrt veka. Nisu je cak ni jeli!
Tesili smo da se nije prilagodila i lagali, ljudi su je izlovili.
Nema sada ni recnog delfina jer su Kinezi digli branu zbog elektrane, koja televizija je to javila - nijedna. Ljude smara.

I tako moze u beskraj da se govori...nije to prirodna promena vec cisto nasilje koje sprovodimo nekaznjeno. Izlovili bi mi i kitove, slonove, tigrove da ne skice tamo neki vegani i uticu da se zakoni malo pomere, ne neguju pande pa ih vracaju u divljinu itd itd.
Sve je to jako humano i da, mislim da treba svako malo sebi da ogranici unos mesa. Ranije su ljudi postili pa se i tu manje jelo a zivotinje su imale nekakva stanista, bila na suncu i dojila malo mladunce.
Danas, nemamo meru.

Ne samo sa mesom, nacelno je nemamo.

nije problem u dijeti
nego u industriji
sto mora biti zilion pasteta, salama i kojekakvih sranja po radnjama, ukljucujuci i stopedesetosam vrsta veganskih zamjena za meso i sir
jedemo preprocrsirano, proizvodimo kamaru otpada od samog procesiranja do odbacivanja ambalaze
udavicemo se u otpadu, a zemlju cemo prije toga prerovat i opustosit kako bismo mogli sva ta sranja proizvoditi
sto se mora auto pravit da traje pet godina?
telefon mijenjati na dvije godine?
sto mora sve doci pakovano u kutiji pa kutija u plasticnoj kesi?
sto se mora rudariti izmisljene pare kad vise nemamo pokrice ni za stampu papirnog novca?
jesmo bahati i to nam se odbija o glavu

Danas sam kuvala musaku.
Sutra ću riblju čorbu, riblje štapiće i krompir salatu, a u petak prebranac.
Dušan mi je tu, pa se malo više trudim. 🙂
I svašta nešto mesim ovih dana. Ruke u testu su moja psihoterapija koja se loše odražava na moj fizički izgled. Nikako da spojim dva dobra. :(
IMG_20230315_122010_copy_1228x1632.jpg
IMG_20230314_153920_copy_1228x1632.jpg

Ove štapiće sa belim lukom sam prvi put pravila, odlični su.

Danas sam kuvala musaku.
Sutra ću riblju čorbu, riblje štapiće i krompir salatu, a u petak prebranac.
Dušan mi je tu, pa se malo više trudim. 🙂
I svašta nešto mesim ovih dana. Ruke u testu su moja psihoterapija koja se loše odražava na moj fizički izgled. Nikako da spojim dva dobra. :(
Pogledajte prilog 1310566Pogledajte prilog 1310567

Ove štapiće sa belim lukom sam prvi put pravila, odlični su.
Ajd napiši recept za štapiće sa belim lukom

• Podržavam
Reactions: Red
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back