Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
20230128_214845 550.jpg

kiflice sa sirom

Чула сам да неки пију какао са водом. Да праве и шербет са водом. Али не могу то да пробам, не знам зашто. Као када бих нес пила са водом. Некако ми не иде без млека.
Навика врв.

Kakao sa mlekom nije dovoljno učinkovit za usvajanje gvožđa, smeta mu Ca iz mleka. Najbolji je kakao kao turska kafa uz ceđenu narandžu, limunadu ili neki drugi izvor vit C.

Meni je gvožđe očaj, uvek na granici dva sveta :lol: a ne mogu da pijem suplemente, bukvalno mi svi smetaju i onda moram na svaki mogući način da ga podižem. Mada je najučinkovitije crveno meso
Ne znam da li u sve suplemente spadaju i prirodni izvori...ako ti ne smetaju, alge su solidan izvor, hlorela posebno, kakao zrno, zrno konoplje,... uopste "super hrana" koja se konzumira u manjim kolicinama...od zivotinjskih izvora-jaja prepelice.
Psenicna/zobena/jecmena trava uticu na celu krvnu sliku, pospesuju apsorpciju, kao i tamno bobicasto voce, tamno lisnato povrce (sveze, ne kuvano).
I obratiti paznju na ometace-kafa, caj, mlecno, duvan, los san...
(ako zvuci kao popovanje, ignorisi da sam ista napisala)

Meni je gvožđe očaj, uvek na granici dva sveta :lol: a ne mogu da pijem suplemente, bukvalno mi svi smetaju i onda moram na svaki mogući način da ga podižem. Mada je najučinkovitije crveno meso
Meni je gvozdje ok, ali hemoglobin 85, a eritrociti 2.61, trombociti bili 84 sad su ok 240. Sve u svemu ludilo.

Rucala pileću džigericu i zelenu salatu+
ljubicastu+rukovanje, prelila maslinovim i sirćetom od maline. Ima i za večeru. Pijem cedjenu narandžu i mandarinu.

ovo je njen recept - @Zadovoljna domacica

Čoko plazma
6 jaja
220g šećera
200g brašna
malo praška za pecivo
30g kakaa
120ml ulja
120ml vode
Žumanca umutiti sa šećerom, dodati ulje i vodu, kakao, prašak za pecivo i brašno, pa dodati ulupana belanca.
Ispeći 4 kore prečnika 22cm peći ih obavezno na pek papiru.

Kantica kisele pavlake, 20 kašika šećera i 300g mlevene plazme je fil.
Kore malo natopiti čokoladnim mlekom, staviti fil, pa sloj umućene slatke pavlake

s tim da ja koristim mileram od 30 posto masti i u kore stavim mljeveni bajam, a ne brasno
a zalijem ih sa malo zasecerenog mlijeka i ruma

Djeca tu baš vole. I moja mama često pravi bratovoj kćerki. Ako je dječiji rođendan u pitanju ta torta se uvijek pojede, ostale probaju ili ne.

Mislim da sam joj ja i našla recept iz Minjine kuhinjice, ona je pravila s Vinicin gotovim korama u receptu, pa kome se ne da da peče kore da zna da može i tako.

Djeca tu baš vole. I moja mama često pravi bratovoj kćerki. Ako je dječiji rođendan u pitanju ta torta se uvijek pojede, ostale probaju ili ne.

Mislim da sam joj ja i našla recept iz Minjine kuhinjice, ona je pravila s Vinicin gotovim korama u receptu, pa kome se ne da da peče kore da zna da može i tako.
djeca i muzevi 😄

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back