Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozes podravka pasatu, ona je bez soli pa dodas nesto sitno soli, bibera, origana ili nekih drugih zacina tipa italijanski miks, mediteranska smjesa ili jednostavno neko suseno povrce.

Ili pavlaku za kuvanje mada je meni ljepsa obicna kisjela koja se samo umuti sa vrucom tek iscijedjenom pastom, zacinis je po izboru prije toga.

Ja volim da mijesam iliti razblazim hot chili sos sa tom pasatom.

A veoma ukusan je sos 'za karbonaru' sa kisjelom pavlakom i zumancetom (i zacinima) to se sve umuti pa se malo skuva tako sto se preliju vec isprzeni komadici mesa na maslinovom ulju.

Svidja mi se i gotovi pesto genovese sos.

U nedostatku ili visku inspiracije koristio sam ajvar za sos, pa sam mijesao blagi sa ljutim.

Nek jos neko napise neki dobar sos, da i ja malo promijenim. :)

Дочепах се и ја слане воде. И 'ране :)

Prilozi

• IMG-c0e3cb1175d94d349c60d327724c8f1f-V (1).jpg
    IMG-c0e3cb1175d94d349c60d327724c8f1f-V (1).jpg
    168 KB · Pregleda: 79
  • IMG-b389faefa5096b86e98af4cc21f3f31e-V.jpg
    IMG-b389faefa5096b86e98af4cc21f3f31e-V.jpg
    156 KB · Pregleda: 78
Pekla sam krompir u đuvečetu, i odgore poređala slaninu.
Nego, prvi put u životu kupujem krompir. Uvek imam u svojoj bašti, ali ove godine mu nešto nije prijalo, i nije rodio.
Kupila sam na više mesta i kada se oguli, nije beo, nego žut. :zeek: Nisam se do sada sretala sa takvim krompirom. Kakav krompir vi kupujete?
Taj je odličan. Kad ga ima uvijek njega kupim. Volim i crveni, taj bijeli najmanje, on mi je samo za kuvanje dobar.

Ne znam sta se desava ali vec neko vrijeme nisam u stanju da napravim jestiv rucak.
Juce smo corbu bacili. Prije par dana jela paprikas najobicniji u kantini i bas mi se jeo opet. Sta moze pogresno da se uradi. Dobila sam neku raslojenu corbicu.
Otkad kuvam malom manje zacunjena jednostavna jela, kao da ne znam da spremim nista za odrasle.

Ne znam sta se desava ali vec neko vrijeme nisam u stanju da napravim jestiv rucak.
Juce smo corbu bacili. Prije par dana jela paprikas najobicniji u kantini i bas mi se jeo opet. Sta moze pogresno da se uradi. Dobila sam neku raslojenu corbicu.
Otkad kuvam malom manje zacunjena jednostavna jela, kao da ne znam da spremim nista za odrasle.
Uzmi nekoliko krompira iz paprika i malo ih izgnječi, bude bolja čorba ta. Izvadiš za malenog pa dodaš začine za vas

Skuvala sam i juneću supu koja je ispala mrak. To ću za večeru ja da jedem i njima sutra pre ručka, sutra pržim krompir i šnicle. Rinflajš je bio lep, meso meko, a siti smo se najeli ove zdrave hrane od jednog rebra.
Potpuno sam danas pogodila, i supa mi je fenomenalna, ručno rađen rezanac, ja to kupim pa imam.

Pogledajte prilog 1206191

Kupih ove tortilje, ne znam kako se spremaju?

Na netu nesto nadjoh kao samo minut da se zagrije u tiganju, rekao bih bez ulja?

Pa nakon toga da umotam u njih sta hocu i gotove su? Nista rerna i to?
Ја их ставим на фолију па на ринглу да мало омекшају. Нафилујем, умотам и опет тако умотане у фолију кратко на ринглу.

Ја их ставим на фолију па на ринглу да мало омекшају. Нафилујем, умотам и опет тако умотане у фолију кратко на ринглу.
Ja ne kupujem, pravim svoje od crvene leće, kad se jedu nema razlike, niko ne skonta da su bez brašna, ukusne i zdrave :P ako neko želi recept..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back