Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Paradajz corba sa rezancima
Peceni pileci file sa sedam zacina, jasmin pirinac sa crnim kimom, salata od zelene boranije sa belim lukom i limunom i mesana salata posuta sumakom
Ovih dana moram da smislim uz koju hranu da upotrebim ostale zacine..to je jedino sto sam sa puta donela..i sokove od guave
Cerkin decko je potpisao za klub iz Spanije na dve godine..cerka sa svojom kompanijom pravi dogovor da deo tog vremena radi odande..
A ja ne verujem da cu tada da budem aktivna na ovoj temi kao sad..

Paradajz corba sa rezancima
Peceni pileci file sa sedam zacina, jasmin pirinac sa crnim kimom, salata od zelene boranije sa belim lukom i limunom i mesana salata posuta sumakom
Ovih dana moram da smislim uz koju hranu da upotrebim ostale zacine..to je jedino sto sam sa puta donela..i sokove od guave
Cerkin decko je potpisao za klub iz Spanije na dve godine..cerka sa svojom kompanijom pravi dogovor da deo tog vremena radi odande..
A ja ne verujem da cu tada da budem aktivna na ovoj temi kao sad..
Crni kim je divan i na pecivima... na tvrdom siru prelivenom maslinovim uljem... u svemu :lol:
A sumak mozes i u sosovima od neutralne pavlake, kad ne znas cime bi ih obogatila a da nije uvek isto. Bas da lep kiselkast ukus

Domaću supu, da iskoristim neke goveđe kosti što zauzimaju mesto u zamrzivaču jer sad tu pakujem višnje.
A zamrzivač je dve i po fijoke pa se stiska sve.

I spremam taj sok od višanja, koji se ne kuva, a u njega sam dodala pakovanje ribizli iz zamrzivača od prošle godine, da mu finu aromu.

Domaću supu, da iskoristim neke goveđe kosti što zauzimaju mesto u zamrzivaču jer sad tu pakujem višnje.
A zamrzivač je dve i po fijoke pa se stiska sve.

I spremam taj sok od višanja, koji se ne kuva, a u njega sam dodala pakovanje ribizli iz zamrzivača od prošle godine, da mu finu aromu.
Iskoristiš li poslije te višnje? Ja sam dok sam pravila sok i njih koristila kad iscijedim sok od njih napravim džem.

...
IMG_20220601_084407_258.jpg

na letovanju sam od kuvara koji su kuvali odlicno dobila puno inspiracija
nekako upadnem u stereotip kuvanja periodicno, pa imam utisak da istu hranu vrtim nedeljama
imali smo i za rucak i za veceru uvek u ponudi dve razlicite supe, pa sam resila da ih i ja ubuduce tako spremam
samo za jedan obrok i uvek razlicite

danas sam napravila falafel, grilovano povrce sa balzamikom i teletinu isecenu zilijen pa bacenu na vreo tiganj..za par minuta je bila gotova, pa sam na kraju ubacila puno korijandera i kumina..i tarator salatu sa belim lukom posutu svezom nanom

sinoc su mi kasno doneli neke jagode koje sam porucila, pa sam ih do sitnih sati prala i cistila, i posute secerom ubacila u frizider preko noci
citavo pre podne sam kuvala dzem od jagoda naravno
a onda kad sam zavrsila sve, videla u kesi tresnje koje necu pojesti, pa da ne propadnu, napravila i od njih dzem od tresanja

na letovanju sam od kuvara koji su kuvali odlicno dobila puno inspiracija
nekako upadnem u stereotip kuvanja periodicno, pa imam utisak da istu hranu vrtim nedeljama
imali smo i za rucak i za veceru uvek u ponudi dve razlicite supe, pa sam resila da ih i ja ubuduce tako spremam
samo za jedan obrok i uvek razlicite

danas sam napravila falafel, grilovano povrce sa balzamikom i teletinu isecenu zilijen pa bacenu na vreo tiganj..za par minuta je bila gotova, pa sam na kraju ubacila puno korijandera i kumina..i tarator salatu sa belim lukom posutu svezom nanom

sinoc su mi kasno doneli neke jagode koje sam porucila, pa sam ih do sitnih sati prala i cistila, i posute secerom ubacila u frizider preko noci
citavo pre podne sam kuvala dzem od jagoda naravno
a onda kad sam zavrsila sve, videla u kesi tresnje koje necu pojesti, pa da ne propadnu, napravila i od njih dzem od tresanja
Kakav je džem od trešanja, prvi put čujem?

U stvari ja volim strukturu trešanja, kad prsnu pod zubima, tu svežinu, a kontam da kada se kuva džem, to ne može biti takvo
Pa kako bi moglo biti.
Secam se da je mama svojevremeno kuvala dzemove od svega zivog i mesala razno voce sa placa samo da ne propadne, pa to onda razmenjivala sa svojim koleginicama sa posla. Tako i sokove, mada je najvise pravila od višanja i jabuka, njih je bilo najvise. U stvari bilo je i breskvi ali one su se lepo ponasale kad se odmrznu pa smo ih najvise zamrzavali i jeli cele zime. Pokazalo se da se ni jedno voce od te vrste ne ponasa lepo kao breskva kad se odledi.

Kakav je džem od trešanja, prvi put čujem?
slican kao od sljiva
ni ja ga nisam spremala do sada, a sad sam da ne bih bacila tresnje
napravila sam od 2kg tresanja, onih crvenih mesnatih
na ociscene tresnje od peteljki i kostica dodala sam jednu kesicu vanilin secer i supenu kasiku secera i iscedila jedan limun
kuvala na najjacoj vatri, skinula penicu, mora da se mesa i od 2kg za 20min dobila skuvan gusti dzem

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back