Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Teški dani su uvek. Nikada otkad znam za sebe nismo živeli tiho, mirno i srećno.
Ali korona nas je dotukla.
Prvo je ubila mnogo ljudi, a sada je napravila finansijski kolaps.
Apsolutno sve je poskupelo i to mnogo. Cena pšenice je strašna takođe. Neminovno će se ovo preliti na maloprodaju i naše novčanike, koji su sa primanjima isti.
Znači neminovno nam je da ponovo osiromašimo, kao da već ne živimo dovoljno teško.
Ne računam profitere i lopove razne vrste, oni opstaju uvek i svuda, svaka vlast im je zaleđina.
Ono što razlikuje nas i uređene zemlje, jer smo mi zemlja trećeg sveta za korišćenje jeftine radne snage u Evropi, je što druge evropske zemlje prate rast cena na malo, što kod nas nije slučaj.
Struja, režije, sve je poskupelo, i ja ne znam kako čovek da se bori protiv toga. Ja recimo na poslu imam takve situacije i nemoćna sam u nekim situacijama. Svet se pretvorio u mesto monopola jednih te istih bogatih ljudi koji upravljaju svime i šišaju ovce na svaki način, a to smo mi.

kako taj sok prezivi par dana bez hemije?
Ne treba mu hemija. Ta masina prvo pere jabuke, pa ih salje dalje na seckanje, presovanje i cedjenje, pa kroz fine filtere i sito, kratko zagrevanje (zaboravila sam na koju temperaturu) i pakovanje u vruce flase. Nema nikakvih dodataka, cak ni secera. Mozes da doneses svoje flase, ali mi smo iznajmili njihove. Svake godine donesemo flase da ih razduzimo i ponovo zaduzimo. :D
Sok se normalno drzi u ostavi ili podrumu. Ne mora u frizider. Bitno je da ne stoji na bas toplom ili na suncu. Ovo je cetvrta godina kako ga kod njih pravimo, inace su te jabuke ranije propadale, Ne mozes da ih pojedes toliko, svekrva ni ne zivi tu, to je od njenih roditelja, koji vise nisu zivi, ona je naslednik. Ogromno imanje, preko 700 godina u vlasnistvu njihove porodice, imanje ima i posebno ime, porodica svoj grb, ali... da ne duzim. Kad nasledis poljoprivredno dobro, a cak ti i roditelji prestali da se bave poljoprivedom, zakon ti veze ruke.

nama dostavljac donio solidno ladnu kupovnu, al jbga sad 😆
vidis kakvog dostavljaca imam ja :lol:
sve sveze i toplo stize na vrata cim izadje iz rerne ili tiganja

elem, kad joj ukucani dignu pritisak eto je na mojim vratima sa sve darovima, posrce kafu na brzinu, popusi cigaretu i ode kuci vesela :lol:

Evo ih. Od one mere izašlo je 11 i jedna polovična. Mislila sam neću imati publiku, ali su oni navalili na vruće kao i ja i eno da ako je 3 ostalo :lol:

Prilozi

• IMG_20211003_204847.jpg
    IMG_20211003_204847.jpg
    66,6 KB · Pregleda: 22
evo jedan recept za banana hleb, ali u obliku mafina, posto sam trazila nesto da koristim one moje korpice. sa nekim prelivom, cokolada ili karamela, bude njam njam.

230 g ostrog brasna
1 prasak za pecivo
kakao 30 g...moze i bez njega tad ide preliv od cokolade

150 do 200 grama secera, ja stavim 360
prstohvat soli
3 banane, one prezrele
200 grama putera, moze i margarin
3 jaja
50 grama badema ili lesnika, mlevenih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back