Pa podeli sa nama kako se pravi.
Ne znam kako spremaju Milanezi ali ja pastu sa tikvicama pravim bezmalo svake nedelje, klinac obozava.
Dve ili tri zelene tikvice srednje velicine oljustim tako da bude 1cm kore pa 1cm bez kore, tako šarene da budu.
Iseckam ih na kockice ali da imaju teksturu, da se ne zgnjeckaju.
2 - 3 čena belog luka zgnjeciti pa sitno iseckati i propržiti na nešto više maslinovog ulja nego obično. Recimo, 4 kasike.
Dodati tikvice i propržiti.
Prethodno blansirati 2 srednja ali socna paradajza. U šerpi punoj vode prokuvati paradajz sa krsticem na guzi. Izvući nakon 2 minuta i ohladiti na tanjiru. Potom povući koru sa onih krstica i usitiniti meso.
To meso dodati tikvicama koje se prze.
Taman dok ispari voda od paradajza biće i tikvice spremne.
*ukoliko imaš baby spanać isti ide dobro ili seckana babura ali nije po receptu*
Ako imaš svez bosiljak dodas koji list a ako nemaš dobar je i suseni origano.
Kada se završi pasta umuvas je u tiganj sa tikvicama i dodas malo vode od kuvanja i/ili prelijes sa još malo maslinovog.
Odozgo staviš sir koji voliš. Parmezan obicno mada ja više volim sa mocarelom od gospodje bivolice jer je kiselija ali manje više bilo koji dobro topiv sir...krstas kackavalj bi bio super ako se narenda.
I to je sve...može da se podgreva, provereno i tada je još ukusnija jer pasta sve ukuse povuče, tokom podgrevanja još mrva ulja treba.
Uz taj recept možeš suseni paradajz ili pancetu ali sa pancetom je bolji recept sa krem sirom. Za nošenje na posao je isto zgodna.
Ja sam danas pekla ribce...i topila hleb u salatu sa fetom i u marinadu ribe. Nije mi tu gadljiv clan bio pa sam mogla bez uzdrzavanja da topkam.