Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја јуче кувала чорбасту боранију, моји цветићи нису могли да једу, врућина им... појели по пар кашика.
Данас хладне макароне са шунком, павлаком, јајима, шаргарепом, салатом...да преживе мучене душе други сунчани дан...

Ја јуче кувала чорбасту боранију, моји цветићи нису могли да једу, врућина им... појели по пар кашика.
Данас хладне макароне са шунком, павлаком, јајима, шаргарепом, салатом...да преживе мучене душе други сунчани дан...
Veštice jedna, ti ne znaš kako je nama. Ja se dva puta tuširala već.

Ot: sad ću uštipke od tikvica čas. Sa fetom i paradajzom da jedemo. Ja nisam ni doručkovala, a nisam ni gladna...

Veštice jedna, ti ne znaš kako je nama. Ja se dva puta tuširala već.

Ot: sad ću uštipke od tikvica čas. Sa fetom i paradajzom da jedemo. Ja nisam ni doručkovala, a nisam ni gladna...
Исто као што се они мени смеју зими, ко их шмиргла сад :rotf:
И нисам толика вештица, видиш да им спремам летњи ручак :mrgreen:

Heh prepoznajem pola nikova, vi ste bash ogrezli.

Proprzhiti piletinu u sitnim komadicima, u drugu posudu prokuvati pakovanje povrca za rusku, sastaviti oboje i dodati pavlaku. Dodam nekad il plavi sir il parmezan, al ovo u poslednjih godinicu dana spremam bash chesto, preprosto, ima povrca, ukusno, znachi extra brate.

Pa podeli sa nama kako se pravi. :ceka:

Ne znam kako spremaju Milanezi ali ja pastu sa tikvicama pravim bezmalo svake nedelje, klinac obozava.

Dve ili tri zelene tikvice srednje velicine oljustim tako da bude 1cm kore pa 1cm bez kore, tako šarene da budu.
Iseckam ih na kockice ali da imaju teksturu, da se ne zgnjeckaju.
2 - 3 čena belog luka zgnjeciti pa sitno iseckati i propržiti na nešto više maslinovog ulja nego obično. Recimo, 4 kasike.
Dodati tikvice i propržiti.

Prethodno blansirati 2 srednja ali socna paradajza. U šerpi punoj vode prokuvati paradajz sa krsticem na guzi. Izvući nakon 2 minuta i ohladiti na tanjiru. Potom povući koru sa onih krstica i usitiniti meso.

To meso dodati tikvicama koje se prze.
Taman dok ispari voda od paradajza biće i tikvice spremne.

*ukoliko imaš baby spanać isti ide dobro ili seckana babura ali nije po receptu*

Ako imaš svez bosiljak dodas koji list a ako nemaš dobar je i suseni origano.

Kada se završi pasta umuvas je u tiganj sa tikvicama i dodas malo vode od kuvanja i/ili prelijes sa još malo maslinovog.

Odozgo staviš sir koji voliš. Parmezan obicno mada ja više volim sa mocarelom od gospodje bivolice jer je kiselija ali manje više bilo koji dobro topiv sir...krstas kackavalj bi bio super ako se narenda.

I to je sve...može da se podgreva, provereno i tada je još ukusnija jer pasta sve ukuse povuče, tokom podgrevanja još mrva ulja treba.

Uz taj recept možeš suseni paradajz ili pancetu ali sa pancetom je bolji recept sa krem sirom. Za nošenje na posao je isto zgodna.

Ja sam danas pekla ribce...i topila hleb u salatu sa fetom i u marinadu ribe. Nije mi tu gadljiv clan bio pa sam mogla bez uzdrzavanja da topkam.

20210623_144144.jpg

corba koju sam kuvala juce je ispala nikad bolja
potaz od tikvica u osnovi, dosadan, kome kumin prilicno poboljsa ukus i napravi ga dinamicnijim, na kraju sam dodala saku susenih vrganja
ukus - kao najbolja krem corba od pecuraka bez gustina ili nekog drugog skroba
danas sam je jela ledenu iz frizidera

prosle nedelje sam deci napunila friz sa razlicitim paketicima mesa za jedan njihov obrok
cerka ne stize, decko izgubio inspiraciju, a ja se pravim luda jer necu da me prati glas da im dosadjuem sa hranom
danas su otisli do moje sestre da zavrse neku administraciju, ja u tom trenutku bila sa sestrom na telefonu, a decko dobacuje - jesi li nesto kuvala danas :lol:
nisam danas, skuvacu sutra :)

Pa podeli sa nama kako se pravi. :ceka:
- 200 гр. црног лука

- око 700 - 800 гр. тиквица

- 1 чена белог лука

- 1 парадајз или кашика пелата

- 500 мл. неутралне павлаке за кување

- на врх кашичице карија

- на врх кашичице оригана

- со и бибер по укусу

- 4 кашике уља

- 600 гр. тестенине коју волите
-пилећи филе или груди све једно(не треба пуно,једно две шницле исецкане на коцкице)
Остало шта желите: першуново лишће, пармезан или качкаваљ, босиљак..
Издинстајте лук на уљу, додати пилећи филе,додајте парадајз и крчкајте све док се фино лук и прадајз не удинстају. Додајте бели лук, само кратко прокрчкајте и ставите изрендану тиквицу. Зачините и крчкајте све док течност не испари и тиквице се почну благо пржити. Тада налијте неутралну павлаку и јос минут крчкајте. Измешајте са обареном тестенином. Поспите по жељи качкаваљем или пармезаном, босиљком, першуном. Одлично се слаже уз неку салату, мени омиљено да преко додам исецкан чери парадајз.

• Voli
Reactions: Red
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back