Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jel ti je dzem kiseliji ili sladji?
ja sam danas mami sok od malina morala da zasladim medom jer su bile prekisele
visnje su bile marele, pa je bilo dovoljno dve kesice vanilin secera
borovnice su standardno slatke, pa sam nacedila malo limuna da sok dobije karakter i ne bude bezlican..posto sam pravila od domacih borovnica
Правиш сируп или да се тако пије?

Šaran pecen u rerni i salata blitva sa krompirom
20210616_143137600.jpg

jel ti je dzem kiseliji ili sladji?
ja sam danas mami sok od malina morala da zasladim medom jer su bile prekisele
visnje su bile marele, pa je bilo dovoljno dve kesice vanilin secera
borovnice su standardno slatke, pa sam nacedila malo limuna da sok dobije karakter i ne bude bezlican..posto sam pravila od domacih borovnica

Kiseliji, rekla bih. Stavljala sam šećer, 300gr na kilogram voća...džem koji kupujem zasladjen je sokom od grozdja, pravo da kažem nemam taj sok a nemam ni nar koji takodje ide ali taj kupovni je baš po mom ukusu.

Htela da obradujem muža sa posla, napravila jedno drugo i sada cu tart. Medjutim, tart pravim stalno pa cu u case i dohvatim neke vinske case veličine moje glave. Em ogromne, em tanke, em uze grlo i zasvinjim sve. Umesto slojeva slatkisa dobijem musaku u kristalnim buricima za vino.

Ali ukus je bio sjajan i zato preporučujem za malu decu.
Na dnu su puteraste mrvice (ili drobljen shortbread, domaći ili kupovni), poslasticarski krem (mleko, vanila, zumanca, malo brasna i puter u serpici sa težim dnom), red malina, mrvice, krem, red tresnjica i malina, mrvice...ovo morate da zamislite jer je na slici musaka i od pola litre mleka se nije mnogo dobilo, tri porcije i to naše dve skromne.

20210616_144820.jpg20210616_172559.jpg

Изгрилуј па поспи белим луком, першуном и мало маслиновог. Може мрвљена фета уместо соли. Уз то брдо салате. Прави летњи ручак :)
Ne mogu da grilujem,samo dvije velike odozgo poklopile sitne i iskidane,ali ću slično nešto. Bacim na vrelu tavu s kap ulja i kao lutka budu. Feta se podrazumijeva .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back