Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas klasičan nedeljni ručak. Pun lonac supe, za tri ručka. Danas meso i povrće iz supe uz paradajz sos, plus pohovano belo i svinjski but.
Pravila sam kiflice po receptu sa IG, odlične su. Mekane kao pamuk.
IMG_20201213_133143_copy_600x800.jpg

Može recept za kiflice?
Mi za NG ne pravimo ništa posebno, ali sam mislila kiflice, žmu će neke štapiće i rusku. Imam inače dobar rp za kifle, ali tragam za savršenim :)))
Pravim ja razne kiflice, ali ni jedne nisu meke kao ove. Ja sam pravila slatku varijantu, stavila sam 5 kašičica šećera i 1 kašičicu soli u testo. Ostalo sam sve radila po receptu. Brašno nisam merila.
Umešeno testo stoji sat vremena, i podelila sam ga na 7 delova, a mogla sam i na 8, pa bi mi kiflice bile manje.
P. S. Moje slatke nisam mazala žumancetom.

Prilozi

• IMG_20201213_172851.png
    IMG_20201213_172851.png
    69,8 KB · Pregleda: 59
Ja imam tri recepta za kiflice, jedan tradicionalni od svekrve sa jajima, drugi ovaj koji stalno pravim bez jaja i treći sa jogurtom
Ovaj mi je omiljeni jer se brzo pravi za domaćicu poput mene koja ne voli ceo dan uz šporet
1 kvasac
Pola l mleka
9 ravnih kašika šećera
12 ravnih kašika ulja
Kašičica soli
Oko kilo i malo manje brašna tip 500
Zamesi se glatko testo, kad nadoše razvije, mogu prazne, a mogu i slatko i slano punjenje, sve trpe, premažu se umućrnim jajetom i odozgo na svaku parčence margarina. Stave se u hladnu rernu i uključi se na 180, peku oko pola sata ili manje, zavisi od rerne, kad dobiju boju odozgo gotove su
Sad sam ih zamesila
Moja ćerka ih više voli od onih starih sa 3 jaja u testo

Lice mi na meki, pufnasti brios (brioche) hleb.
Ja ga obozavam, rado pravim, filujem puterom i džemom od jagoda ili filadelfijom i lososom.
Sličan je odnos šećera i mleka, u moj brios ide 50gr šećera na 100ml mleka i jedno 200gr maslaca pa 3 jaja...svi ga u kući volimo i pojedemo čas posla.

Danas, riba i pečeni krompir sa ruzmarinom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back