- Poruka
- 29.459
Ма, мељано је млевено, бре![]()
ali ga oni ne melju i zovu ga meljani.
recimo ona za kutlacu kaze sipaca.Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ма, мељано је млевено, бре![]()
recimo ona za kutlacu kaze sipaca.

Da si iz nis,rec moca ne bi bila primerena za ovu temu![]()

...ja isto kao ti, vidi se da nemamo nikog u Vojvodinija recimo da nije bilo foruma ne bih znala da se za przenice kaze i pofezne ili moce, posto je moca za mene nesto drugo, moca je saft od pecenja.

...ja isto kao ti, vidi se da nemamo nikog u Vojvodini![]()
..ja sam ovde prvi put cula i za gomboce, i dan danas mi nije jasno kako, cak mi je aj naziv ruzan, jer imamo nas lepi jezik pa su mi te tudjice sve nekako bzvz...ja sam imala tu maminu kumu, ali se stvarno ne secam dal je ona nekada rekla pofezne.
..ja sam ovde prvi put cula i za gomboce, i dan danas mi nije jasno kako, cak mi je aj naziv ruzan, jer imamo nas lepi jezik pa su mi te tudjice sve nekako bzvz...
..pa dobro nema veze iz kog je to je sve tamo kod njih u Vojvodini normalno, ali su i ovi nasi usvojili te reci, a Madjari se rode u Vojvodini pa jedva da govore srpski jezik, pa i ostali svi stranci koji tamo zive...samo je nama vecito sve tudje lepse i sladje pocevsi od reci do svega drugog....nije nam ni cudo posle sto nam je kako nam je ....
Истина. Сви се својим поносе само испало да се ми стидимо. Што је најгоре, та покондиреност, снобизам су закамуфлирани примитивизам, а осетно је и код врло образованих људи. Па се све утркују да су што ближи глупостима којима се будале поносе, а које нам намећу којекакви...pa dobro nema veze iz kog je to je sve tamo kod njih u Vojvodini normalno, ali su i ovi nasi usvojili te reci, a Madjari se rode u Vojvodini pa jedva da govore srpski jezik, pa i ostali svi stranci koji tamo zive...samo je nama vecito sve tudje lepse i sladje pocevsi od reci do svega drugog....nije nam ni cudo posle sto nam je kako nam je ....
Sta na primer? Koja su to jela, sem mozda onog sosa od visanja cini mi se da ste o njemu pisale, sve ostalo mislim i da jesam probala, ali recimo nisam se odusevila onim vasim nasuvo rezancima, meni to nema nikakvog posebnog ukusa, ali dobro svi nam se nesto svidja vise ili manje to je sve ok, ni svi nam nismo isto lepi, sto bi jela morala da nam budu. Nemam ja nista protiv neka prica kako ko hoce, i neka jede ko sta voli i svidja mu se, samo eto rekoh, onako usput kako smo takvi kakvi i jesmo, uvek nam tudja trava zelenija i corba mirisnija.Pa kad jeste slađe a da si probala polovinu tih jela znala bi i zašto
..al zato se prave da su zaboravili srpski kad se kuci vrate, to i jeste strasno...i to ko nauci, a ko ne, sve zavisi sa kim se druze tamo gde odu, moja sestra od tetke zivi u Becu vise od 20 godina ima dve cerke one skoro da i ne znaju srpski, a nemacki im je kao maternji, ona kako kaze njen brat na nemackom ne zamuckuje, a na srpskom vec polako da...usvajanje stranih reci je sasvim normalno, posebno kada si dugi niz godina pod tudjom cizmom i posebno za hranu
i meni je bas simpaticno sve to sto dolazi iz vojvodine, kako reci tako i ukusi
da nam je toliko tudje sladje parlali bi nasi nemacki kad se odsele ali nije tako
Ovo bas primamljivo zvuci, samo sumnjam da ima igde kod nas da se kupi, rado bi probala.Naročito kod jela ima dosta tuđica jer je vojvođanska kuhinja mahom povukla na mađarsku i austrijsku. Ako naiđete nekad na ove, probajte,punjene su slatkim sirom sa limunom, predobre !!Pogledajte prilog 632316