Šta kuvamo danas 7

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..pa dobro nema veze iz kog je to je sve tamo kod njih u Vojvodini normalno, ali su i ovi nasi usvojili te reci, a Madjari se rode u Vojvodini pa jedva da govore srpski jezik, pa i ostali svi stranci koji tamo zive...samo je nama vecito sve tudje lepse i sladje pocevsi od reci do svega drugog....nije nam ni cudo posle sto nam je kako nam je ....

Naročito kod jela ima dosta tuđica jer je vojvođanska kuhinja mahom povukla na mađarsku i austrijsku. Ako naiđete nekad na ove, probajte,punjene su slatkim sirom sa limunom, predobre !!
5997451301020.jpg

usvajanje stranih reci je sasvim normalno, posebno kada si dugi niz godina pod tudjom cizmom i posebno za hranu
i meni je bas simpaticno sve to sto dolazi iz vojvodine, kako reci tako i ukusi

da nam je toliko tudje sladje parlali bi nasi nemacki kad se odsele ali nije tako

..pa dobro nema veze iz kog je to je sve tamo kod njih u Vojvodini normalno, ali su i ovi nasi usvojili te reci, a Madjari se rode u Vojvodini pa jedva da govore srpski jezik, pa i ostali svi stranci koji tamo zive...samo je nama vecito sve tudje lepse i sladje pocevsi od reci do svega drugog....nije nam ni cudo posle sto nam je kako nam je ....

Pa kad jeste slađe a da si probala polovinu tih jela znala bi i zašto

Истина. Сви се својим поносе само испало да се ми стидимо. Што је најгоре, та покондиреност, снобизам су закамуфлирани примитивизам, а осетно је и код врло образованих људи. Па се све утркују да су што ближи глупостима којима се будале поносе, а које нам намећу којекакви.
Прошле године је белоруски председник одржао такав НГ говор да сам се најежила. Тако здрава, породична, патриотска порука.

Pa kad jeste slađe a da si probala polovinu tih jela znala bi i zašto
Sta na primer? Koja su to jela, sem mozda onog sosa od visanja cini mi se da ste o njemu pisale, sve ostalo mislim i da jesam probala, ali recimo nisam se odusevila onim vasim nasuvo rezancima, meni to nema nikakvog posebnog ukusa, ali dobro svi nam se nesto svidja vise ili manje to je sve ok, ni svi nam nismo isto lepi, sto bi jela morala da nam budu. Nemam ja nista protiv neka prica kako ko hoce, i neka jede ko sta voli i svidja mu se, samo eto rekoh, onako usput kako smo takvi kakvi i jesmo, uvek nam tudja trava zelenija i corba mirisnija.

usvajanje stranih reci je sasvim normalno, posebno kada si dugi niz godina pod tudjom cizmom i posebno za hranu
i meni je bas simpaticno sve to sto dolazi iz vojvodine, kako reci tako i ukusi

da nam je toliko tudje sladje parlali bi nasi nemacki kad se odsele ali nije tako
..al zato se prave da su zaboravili srpski kad se kuci vrate, to i jeste strasno...i to ko nauci, a ko ne, sve zavisi sa kim se druze tamo gde odu, moja sestra od tetke zivi u Becu vise od 20 godina ima dve cerke one skoro da i ne znaju srpski, a nemacki im je kao maternji, ona kako kaze njen brat na nemackom ne zamuckuje, a na srpskom vec polako da...

Иначе, мој коментар нема везе са храном. Него уопштено. Стидимо се сами себе. А ту се опет враћамо на нас, жене. Ми смо те које васпитавамо, или би бар требало да васпитавамо децу. И да вреднујемо оно што смо и то пренесемо на њих. Да је тако, не би сада било ово што јесте. Не би било толико испраних мозгова. И поносу се учи :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back