Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja juce otvoim ormaric gde mi stoje zacini i pomerim kutiju sa susenim vrganjima da bih uzela neki iza, a u kutijici moljaca koliko hoces
znaci vrganji bili crvljivi
ne znam kad cu sledeci put da ih kupim

danas sam stavila kupus sa junetinom, ne secam se kad sam ga poslednji put spremala

ja moje sama berem :)
a, kupus nisam kuvala mesecima
mozda cak i godinu
to kod mene niko ne jede

meni je frka da sama berem
sta ako nije bas vrganj nego..
a volela bih
mi volimo kupus..bas ga volimo
ili kao salatu ili u kuvanoj varijanti

ja sam naucena od malena
us to - vrganje je lako brati, nikada nisam naisla na otrovnu paralelu, postoji nesto sto lici, a nije vrganj, ali je jestivo, jedu ih zivotinje, samo nije tako ukusno
za ono sto nisi sigurna, to i ne beres

e, bila je prica o supi pre neki dan...ja supu kuvam vikendom, ali zaista natrpam gomilu mesa, npr veeliku junecu rozbratnu plus pilece gudi ili ledja, ili kombinaciju sa junecom koskom ako nadjem tako nesto
i tu gomiletinu povrca, al ne volim bas razno, nego ono sto ide inace u supu-zelen i zapeceni crni luk (to sma od keve pokupila, to zapecen na plotni i nije mi supa uopste ista bez toga :) )
sve to procedim, pa zakuvavam po malo ko sto je dragisha rekla
junetinu jedemo onda kao rucak sa salatom ili prilogom, pilce isto, ili napravim neku pilecu salatu, kuvano povrce ili pojedem ja,m ili naseckam u supu-samo sargarepa, luk bacim, komad tikve propasiram zbog boje i slatkastog ukusa

prebranac i kupus salatu
na ovu vrućinu i ovu muku

- - - - - - - - - -

e, bila je prica o supi pre neki dan...ja supu kuvam vikendom, ali zaista natrpam gomilu mesa, npr veeliku junecu rozbratnu plus pilece gudi ili ledja, ili kombinaciju sa junecom koskom ako nadjem tako nesto
i tu gomiletinu povrca, al ne volim bas razno, nego ono sto ide inace u supu-zelen i zapeceni crni luk (to sma od keve pokupila, to zapecen na plotni i nije mi supa uopste ista bez toga :) )
junetinu jedemo onda kao rucak sa salatom ili prilogom, pilce isto, ili napravim neku pilecu salatu, kuvano povrce ili pojedem ja,m ili naseckam u supu-samo sargarepa, luk bacim, komad tikve propasiram zbog boje i slatkastog ukusa

kapitalisti!

mi kad odemo na slavu i ima tri jela mi ono - :eek: :balavi:

Recept za domaći sladoled :lb:

Napraviti sneg od 6 belanaca pa dodati 6 kašika šećera u prahu (to u jednoj činiji)

U drugoj, 6 žumanaca i 6 kašika šećera

U trećoj :lol: kisela pavlaka i 250 grama šlaga (mikserom smućkati)

Na kraju sve spojiti u jednu od te tri činije :lol: i dodati ekstrakt od jagoda

Može i malo seckanih jagoda, mada nisam probala, ok bi i to bio

P. S. Nisam dugo pravila, sad gledam ovo za pavlaku, nisam sigurna dal je jedna ili više :/ moram to proveriti, al piše da jeste

Recept za domaći sladoled :lb:

Napraviti sneg od 6 belanaca pa dodati 6 kašika šećera u prahu (to u jednoj činiji)

U drugoj, 6 žumanaca i 6 kašika šećera

U trećoj :lol: kisela pavlaka i 250 grama šlaga (mikserom smućkati)

Na kraju sve spojiti u jednu od te tri činije :lol: i dodati ekstrakt od jagoda

Može i malo seckanih jagoda, mada nisam probala, ok bi i to bio

P. S. Nisam dugo pravila, sad gledam ovo za pavlaku, nisam sigurna dal je jedna ili više :/ moram to proveriti, al piše da jeste

1 pavlaka. I ja tako pravim, to je baza pa pravis ukuse... Najvise volim sa pecenim, mlevenim lesnikom i sa rumom i suvim grozdjem.

- - - - - - - - - -

Ali, mnogi se boje zivih jaja. Ja ne :) :kolac:

mmmmmmmmm...ja od sveg povrća napravim krem čorbu ...pa prste da poližeš
(doduše,ako se povrće ne pojede prva dva dana u supi...:sad2: )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back