Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
tačno tako Afro, često imaju neke akcije, pa bataci budu ispod dvesta dindži, što je stvarno pristojna cena,a i meso nije bezukusno,
kad smo vezani za grad i ne možemo domaće trčeće pile uloviti, šta da se radi ;)
i opet ću da se hvalim, nešto me krenulo od juče, naletim na prelepe šampinjone na pijaci, pa ću čorbicu i komporiće,
jedino treba da se nakanim da operem sudove i prestanem da igram igricu :roll:

ramstek sa rukolom i tikvicama

sto volim kad rucak spremim za 10min i sve u jednoj posudi

112814161020520964161959-1.jpg

113555281020520963537943-1.jpg

111247971020520965814000-1.jpg

112919161020520967906052-1.jpg

Dive, jel ti to termički obradjuješ rukolu? Šta joj radiš?

Ja je samo ubacim u zelenu salatu, zajedno sa gomilom drugih stvari. (krastavac, kupus, šargarepa, celer (koren i list), paradajz, paprika, (kad ima), list nane, mirodjija....

slažem se, Metlo, moja tetka gaji pa mi da par listića, ne plaćam je. Isto nisam oduševljena ukusom. Kažu da nestane gorčina kad se probari. Probaću. Imam malkico spanaća, malkico rukole pa ću da iskombinujem

ma sto je dzaba i bogu je drago :lol:
al ja licno ne dajem pare za nju....probala sam je vise puta i ne vredi ne svidja mi se...precenjena trava
radije cu da kupim dve glavice zelene salate i popasem

- - - - - - - - - -

ali kad sam videla rudolfa kako stavlja zelenu salatu u corbu, ko corba sa zeljem samo sto je stavio zelenu salatu
dusa mi se pocepala, pa de tu mekanu paperjastu lepotu da kuvas :(

Dive, jel ti to termički obradjuješ rukolu? Šta joj radiš?

Ja je samo ubacim u zelenu salatu, zajedno sa gomilom drugih stvari. (krastavac, kupus, šargarepa, celer (koren i list), paradajz, paprika, (kad ima), list nane, mirodjija....

ta rukola je toliko meni bezukusna a toliko neptrebno skupa...prosto mi cena ne opravdava travu za prezvakanje...
meni mnogo ukusnija zelena salata, a i ima normalniju cenu

rukola sadrzi neke stvari koje salata nema i ne jede se u kolicini u kojoj moze salata..dnevno je 50gr dovoljno
koristim je i ja u svezoj varijanti kao salatu, a povremeno je samo bacim preko povrca u tiganj kad je sve vec spremljeno, samo da splasne

ma sto je dzaba i bogu je drago :lol:
al ja licno ne dajem pare za nju....probala sam je vise puta i ne vredi ne svidja mi se...precenjena trava
radije cu da kupim dve glavice zelene salate i popasem

- - - - - - - - - -

ali kad sam videla rudolfa kako stavlja zelenu salatu u corbu, ko corba sa zeljem samo sto je stavio zelenu salatu
dusa mi se pocepala, pa de tu mekanu paperjastu lepotu da kuvas :(
Кад су шабани.
Смоква је причала да су док је живела у Лондону Јенглези били згранути што је она јела салату од пресног црног лука са роштиљем, док би домороци јели лук, или печен, или га уопште не би јели.

• Podržavam
Reactions: Tol
tikvice se brzinski skuvaju, znači smesa treba da bude skroz gotova za punjenje( pirinač proprži i obari-lepši je ukus..a kada ga bariš dodak kašičicu putera(masnoće) od kokosa-biće bolji za varenje a zadržaće sve kvalitete
prodinstaj meso sa začinima..pomešaj i puni tikvice..one su za 15-18 min gotove..a presan fil ako stavljaš treba duže da se kuva..pa će tikvice da se raspadnu, barem ja imam takvo iskustvo

tikvice se brzinski skuvaju, znači smesa treba da bude skroz gotova za punjenje( pirinač proprži i obari-lepši je ukus..a kada ga bariš dodak kašičicu putera(masnoće) od kokosa-biće bolji za varenje a zadržaće sve kvalitete
prodinstaj meso sa začinima..pomešaj i puni tikvice..one su za 15-18 min gotove..a presan fil ako stavljaš treba duže da se kuva..pa će tikvice da se raspadnu, barem ja imam takvo iskustvo

A znaci ipak sam ja bila u pravu do sad kad sam prvo barila pirinac. Onda cu da ga obarim pa proprzim sa lukom i mesom. Al to sutra, mislila sam da cu moci veceras, al izdade me snaga

- - - - - - - - - -

Заједно се прже, нећу ваљда да их раздвајам.

Pa cini mi se da pirincu vise treba nego mesu

Meso znam, pirinac me buni koliko da przim.

- - - - - - - - - -

Kako da ti kazem, ne pomoze mi puno tvoj komentar :D

pa po osecaju draga
uprzim luka kratko, ubacim meso i pirinac proprzim, onda malkice vodice i dinstam malo....ispari voda i onda punim
pa necemo u minute da sad merimo....da bude polugotovo

- - - - - - - - - -

Pa cini mi se da pirincu vise treba nego mesu

jesi ti kuvala ovo nekad il jok
pa kinezi polu ziv pirinac jedu pa ih ima milijardu ti se nasekira dal ce ti biti ziv pirinac :lol:
nece bre biti ziv sto se sekiras

ja se ne cimam sa duplim kuvanjima....ima ko odvoji pa kuva posebno ....bezi bre...ukusnije mi zajedno pa sve ostane u jelu

pa po osecaju draga
uprzim luka kratko, ubacim meso i pirinac proprzim, onda malkice vodice i dinstam malo....ispari voda i onda punim
pa necemo u minute da sad merimo....da bude polugotovo

- - - - - - - - - -

jesi ti kuvala ovo nekad il jok
pa kinezi polu ziv pirinac jedu pa ih ima milijardu ti se nasekira dal ce ti biti ziv pirinac :lol:
nece bre biti ziv sto se sekiras

ja se ne cimam sa duplim kuvanjima....ima ko odvoji pa kuva posebno ....bezi bre...ukusnije mi zajedno pa sve ostane u jelu
...ukuvaš ga malo a onda sastaviš sa sve onom vodicom od pirinča:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back