Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato što je između 75 i 85% pirinča u svetu GMO, a ja bojkotujem GMO. Šta pokupi vodicu? Pa karfiol i brokoli. Probaj, rekli su mi ljudi mkoji su probali da je izvanredno. Problem je samo što se mora dugo seckati na sitno.

Paradajz ne zato što lako ispada tokom kuvanja, a i moja verenica je alergična na termički obrađenm paradajz (na sirovi nije). Mnogo smo zahtevni. Štaš. A krompir je tvrd i dođe kao kapa. Izvanredno.

ok..i meni je homeopata rekao da ne jedem paradajz koji je termicki obradjen, a svez mogu ali moram da ga posolim
vidis prosvetlio si me
nisam znala da je pirinac isto u velikoj vecini gmo
zasto kada punis papriku koristis tu hemiju iz kesica umesto pravih zacina?

skuvah sok od jagoda
msm moze od bilo kog voca, samo ako je tvrdje treba ga malo skuvati pre ovog postupka
na kilo voca ide 300 grama secera, 3 litre vode i jedan limuntus
kao treba voce prvo samleti bla bla, ja ga ubacila u vodu koja vri, usitnila stapnim
kuva se desetak minuta, sipa limuntus i pusti jos minut, dva da kuva
sipa u sterlisane flase, ususkati ih i ostaviti da se ohlade do sutra
to je to
odlican sokic, ne razblazuje se, sipas i pijes

Bogumi, Jandro, ja bih to popio naiskap navi čas, aooo, prijalobimi :lol:

Jeli smo pilence i udavio sam se mladim krompriom i blitvom sa maslonovim luljem i tonom belog looka :mrgreen:
To mi je omiljeno jelo u poslednje vreme, godi mi baš.... Osim toga, šta dodao, e, da, nema blitve i zelja na pijaci, prošlo, pa sam bio tužan u nedelju, al sam se obradovao, ima u prodav. organic, veza 89,00 :lol:

sto, jel sad i limuntus neko zlo postao
stavim limun kad imam, kad nemam stavim ovo
ionako ne gajim neprskan limun pa se nesto ne stresiram previse oko ovog uvoznog
a klinci piju vodu, vlajku retko sok zapadne a mala ne pije ni pod razno, beba je

sto, jel sad i limuntus neko zlo postao
stavim limun kad imam, kad nemam stavim ovo
ionako ne gajim neprskan limun pa se nesto ne stresiram previse oko ovog uvoznog
a klinci piju vodu, vlajku retko sok zapadne a mala ne pije ni pod razno, beba je

ja bi to sve oprala ipak u zeolitu prvo
i jos dodala par kashika zeolita
ne moze skodit to, a neutralisace sve zivo, pazi sta ti kazem :lol:

Bogumi, Jandro, ja bih to popio naiskap navi čas, aooo, prijalobimi :lol:

Jeli smo pilence i udavio sam se mladim krompriom i blitvom sa maslonovim luljem i tonom belog looka :mrgreen:
To mi je omiljeno jelo u poslednje vreme, godi mi baš.... Osim toga, šta dodao, e, da, nema blitve i zelja na pijaci, prošlo, pa sam bio tužan u nedelju, al sam se obradovao, ima u prodav. organic, veza 89,00 :lol:

ja sam se razvalila pre neki dan, napravila prilog za meso, isto tako, krompir, blitva, crni, beli luk, maslinovo, mogla bih to jesti na tone

- - - - - - - - - -

ja bi to sve oprala ipak u zeolitu prvo
i jos dodala par kashika zeolita
ne moze skodit to, a neutralisace sve zivo, pazi sta ti kazem :lol:

moram da nabavim i jednu Hanau lampu i autoklav da ne sterilisem ovako u rerni :D

skuvah sok od jagoda
msm moze od bilo kog voca, samo ako je tvrdje treba ga malo skuvati pre ovog postupka
kao treba voce prvo samleti bla bla, ja ga ubacila u vodu koja vri, usitnila stapnim
to je to

Тако добијаш обојену шећерушу, гору од оне из радње.

Кувањем си убила све што вреди и зашећерила охохо.

Боље нека јагоде ЈЕДЕ (мислим на дете), гађају се њима по пијаци колико их има.

ok..i meni je homeopata rekao da ne jedem paradajz koji je termicki obradjen, a svez mogu ali moram da ga posolim
vidis prosvetlio si me
nisam znala da je pirinac isto u velikoj vecini gmo
zasto kada punis papriku koristis tu hemiju iz kesica umesto pravih zacina?

Dobro ti je rekao.

Jeste, u većini.

Pa nemam vremena da tražim prave začine, a i verenica mi se ne buni...

E, a ja pojeo bananu, a koru ostavio nekim susedima mesojedima; sve je izgledalo ovako nekako:

http://i19.servimg.com/u/f19/19/01/51/46/banana10.jpg

:cepanje: :rotf: :hahaha1:

- - - - - - - - - -

skuvah sok od jagoda
to je to

Što kuvaš jagode bre?! Samo ih ubaci u blender, sa bananama, malo vode (može i kokosove vode) i badema, i sve to izvrti... dobićeš izvanredan sok. Kakvo kuvanje jagoda... :rida: :rida: :rida:

Znači žasu.
Boki ima nas kojima ne smeta šećer, mleveno voće, torte sa 25 kora, jaja..margarin, puter i ostale "jao užas to si pravila" stvari..
Sta vam je bre ljudi? Mislim zasto ta pitanja, komentari neki zli ??? Brate sestro, svako kuva sta voli, jede sta zeli nismo deca znamo svi sta valja sta ne, secer ubija, ubijaju I pljuge nekoga..jaja= salmonella, puter holesterol..mislim bre aman...stvarno zasto? Povraca mi se od pomisli na morske plodove pa ne s.erem kad neko stavi sliku, ne ne pravim torte sa 10 kora I filove na pari ali volim da vidim da neko pravi, sta ne volim preskocim.
Ovde vise ne mozes nista da napravis a da s enko ne pokenja na to.

Znači žasu.
Boki ima nas kojima ne smeta šećer, mleveno voće, torte sa 25 kora, jaja..margarin, puter i ostale "jao užas to si pravila" stvari..
Sta vam je bre ljudi? Mislim zasto ta pitanja, komentari neki zli ??? Brate sestro, svako kuva sta voli, jede sta zeli nismo deca znamo svi sta valja sta ne, secer ubija, ubijaju I pljuge nekoga..jaja= salmonella, puter holesterol..mislim bre aman...stvarno zasto? Povraca mi se od pomisli na morske plodove pa ne s.erem kad neko stavi sliku, ne ne pravim torte sa 10 kora I filove na pari ali volim da vidim da neko pravi, sta ne volim preskocim.
Ovde vise ne mozes nista da napravis a da s enko ne pokenja na to.

Не попуј сад ни ти. И те персоне које не трпе критику итекако знају да уједу и да убоду и то на веома низак начин.

Поготово ова што кува јагоде, та не пропушта ни једну прилику када сам ја у питању.

Не знаш и ћути.

Не попуј сад ни ти. И те персоне које не трпе критику итекако знају да уједу и да убоду и то на веома низак начин.

Поготово ова што кува јагоде, та не пропушта ни једну прилику када сам ја у питању.

Не знаш и ћути.
Ma briga mene za vas licni sukob. Bockajte se do mile volje. Al malo je smor udjes na temu ono sve osim klope..to nama neiskusnim domacicama samo stvara traumicu od kuvanja :-(

Krem supa ( čorba ) od šampinjona

šampinjoni 200 g
žumance 2 kom
brašno 1 sk
maslac 10 g
mleko 1 dl
so 1.5 kk
biber 1 g
peršunov list 0.25
corba_sa_sampinjonima.jpg

Za krem supu od šampinjona šampinjone operite, očistite i isecite na sitne listiće.

2

Stavite da se maslac zagreje, dodajte pečurke i dinstajte ih desetak minuta. Dinstane šampinjone posolite i prelite sa litrom tople vode, pa nastavite kuvati supu oko 20 minuta.

3

Posebno u suvoj šerpi kratko propržite kašiku brašna, prelite brašno sa mlekom i dobro promešajte da nema grudvica. Naspite zapršku u krem supu od šampinjona i kratko prokuvajte.

4

Umutite dobro žumanca, zatim ih sipajte u supu uz neprestano mešanje, začinite krem supu od šampinjona biberom, pospite je sitno isečenim peršunovim listom i odma poslužite.

I musaka sa šampinjonima( mogu sve vreste pečuraka)

svinjsko mleveno meso 0.5 kg
crni luk 2 gl
šampinjoni 400 g
jaja 1 kom
krompir 0.5 kg
biber 0.5 kk
so 1 kk
ulje 3 sk
pavlaka 1 kom
mleko 1dl

1

Musaka sa pečurkama se priprema na sledeći način: crni luk sitno isecite i propržite na polovini zagrejanog ulja. Dodajte mleveno meso, posolite, pobiberite i promešajte pa nastavite dinstati oko 15 minuta uz povremeno mešanje.

2

Šampinjone isecite na listiće, a jaje penasto umutite. Pred kraj dinstanja mesa dodajte jaje i šampinjone kratko propržite i sklonite.

3

Krompir oljuštite i isecite na listiće.

4

U podmazanu vatrostanu činiju složite red krompira, posolite, naspite ceo fil, pa složite preostali krompir i posolite. Prelite musaku sa pečurkama mlekom i stavite u rernu na 200 stepeni oko 40 minuta da se ispeče.

5

Premažite gotovu musaku sa pečurkama pavlakom i vratite je par minuta u rernu da se zapeče. Poslužite toplo.
5808653583_6386417dd6_z.jpg

Veoma lepo,lagano i prija!

Вечерас ће да ,,падне" ладњача од једно 10-12 јаја, по' литре млека и одговарајуће количине брашна све у људски замашћеној великој тепсији, овчО кисело млеко и хурка пиринчара.

skuvah sok od jagoda
to je to

mislim stvar ukusa naravno, da me pogresno ne shvatis, ali ja ne kontam kako vam nije zao da ubijete to voce kuvanjem
blender malo secera i vode, vrrrm, i eto soka zdravijeg sto puta od tog ubijanja kuvanjem

ovo bi po pravilu bilo za pohvaliti se, al' ću ja ovde da napišem pa šta bude,
ne da sam naletela na dobru čajnu kobasicu u Agroživu kod mene u kraju,
zadnjih deset godina nisam takvu kupila, mekana, mesnata, nema žila i
onih gromuljica masti, nije prepuna aleve paprike, jedan štap je 150,00 din,
iznenađena sam i oduševljena :zaljubljena:

ovo bi po pravilu bilo za pohvaliti se, al' ću ja ovde da napišem pa šta bude,
ne da sam naletela na dobru čajnu kobasicu u Agroživu kod mene u kraju,
zadnjih deset godina nisam takvu kupila, mekana, mesnata, nema žila i
onih gromuljica masti, nije prepuna aleve paprike, jedan štap je 150,00 din,
iznenađena sam i oduševljena :zaljubljena:

....kod mene u naselju ima njihova mesara, sve im je ok, a i cene su im pristupacne...virsle su im kao nekad, prave...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back