Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Recept za kolace

1. uključi pećnicu..
2. makni sa stola prljave čaše, lego kocke i prazne papiriće od bombona..
3. pripremi posudu i sve što ti je potrebno od sastojaka za kolače...
4. očisti orahe, vagni brašno i šećer...
5. izvadi puzzle iz brašna..
6. otjeraj djecu iz kuhinje, očisti ih od brašna.
7. uzmi jaje, DODAJ MUŽU PIVO ..
8. vrati se otjeraj djecu iz kuhinje i obriši razbijeno jaje, razliveno...po stolu i podu ..
9. uzmi ponovo jaje, spremi posudu za mućenje...
10. javi se na telefon, otjeraj djecu iz kuhinje, počisti komadiće razbijene posude i obriši pod..
11. uzmi drugu posudu ...
12. napravi novo tijesto za kolače...
13. uzmi rum... neka ti muž vrati rum...
14. otjeraj djecu iz kuhinje, operi sve tijesto koje je po njima...
15. namaži pleh masnoćom..
16. DAJ MUŽU KRUH, ČVARKE ,,, SALAMU .....
17. vrati se u kuhinju , otjeraj djecu iz kuhinje, izvadi orahe iz pećnice...
18. DODAJ MUŽU NOVINE...
19. vrati se u kuhinju, otjeraj mačka koji je upravo prosuo tijesto za kolače, pozovi veterinara ...
20. uzmi neko sredstvo za smirenje...
21. operi pod, stol, stolice, suđe, frižider , peć, zidove, djecu i mačka ..
22. idi u slastičarnicu..
23. kupi kolače...

TSH i nije neko merilo...onaj drugi je gadan(košta boga oca pretraga..svaki put canem 9 soma za analize)
vortali me 4 god-kao ništa to nije-a ja otičem na očigled-dok nisam otišla privatno da odradim sve...to je naše zdravstvo-slika i prilika

sad ne smem ni mahunarke..kupuse..soju..brdo stvari da jedem..mada meni ne smeta..jer nikada nisam gladna..

Ja sam žena - seljanka, i koristim mikrotalasnu.

Ajde ti seljancice meni da kazes kako da mi uspe onaj belanac za Vasinu tortu.
Ono, nekad uspe ( relativno cesto), sve izgleda super, al posle dva-tri sata pocne soprostenjem da spada i da se razliva.
A mnogo volim tu tortu i uvek su svi odusevljeni kad je iznesem na astal.

- - - - - - - - - -

Ona shampita ko Shiptara stoji bre crvsto dva dana pa jos u izlogu na suncu:D

TSH i nije neko merilo...onaj drugi je gadan(košta boga oca pretraga..svaki put canem 9 soma za analize)

Koji ti je taj drugi, i koje su to analize hormona štitne žlezde koje toliko koštaju? Kod mene, u selu, gde ima jedna jedina privatna laboratorija, koštaju 650 dinara u proseku. Šta radiš od analiza za tih 9000 dinara? :sad2:

Ajde ti seljancice meni da kazes kako da mi uspe onaj belanac za Vasinu tortu.
Ono, nekad uspe ( relativno cesto), sve izgleda super, al posle dva-tri sata pocne soprostenjem da spada i da se razliva.
A mnogo volim tu tortu i uvek su svi odusevljeni kad je iznesem na astal.

- - - - - - - - - -

Ona shampita ko Shiptara stoji bre crvsto dva dana pa jos u izlogu na suncu:D

Fora je u dobro ušpinovanom šećeru, koji se postepeno dodaje u dobro ulupan sneg od belanaca.

Fora je u dobro ušpinovanom šećeru, koji se postepeno dodaje u dobro ulupan sneg od belanaca.
Ipak cu ja mog Shiptara da pitam. 100% stavlja i neki gustin u ta vec gotova belanca.

- - - - - - - - - -

a to tek nikad nisam umela..to spinovanje secera..
ja ta belanca lepo u kajganu, a slag ya odozgo.l.:mrgreen:
Ma sve meni uspe, ali ako torta treba nocu da prespava ( a obicno treba) onda je spasavaj se ko moze:D
A jeste zeznuto.

11377237_944753875568299_751104123977156810_n.png

Ipak cu ja mog Shiptara da pitam. 100% stavlja i neki gustin u ta vec gotova belanca.
Ma sve meni uspe, ali ako torta treba nocu da prespava ( a obicno treba) onda je spasavaj se ko moze:D
A jeste zeznuto.

A kako dodaje gustin koji treba da se razmućka s vodom da bi ugustio belanca?
Samo dobro ušpinovan šečer, vreo s ringle u tankom mlazu i mutiti posle još neko vreme.
Inače je šne takav, duže od dva dana ne može da stoji a da ne pusti vodu i ubljeckavi tortu.

- - - - - - - - - -

ovo je slagač početnik, može ovde još da stane i đuveč četvrtast i moja vanglica narandžasta za kisela testa i bar dve šerpe od supe i od sosa :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back