Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozda :lol: meni ne smetaju ziva jaja, jel se plasis od salmonele?
Да бре.
Свакодневно разбијем 1-3 јајета у чашу и ексирам.
Моја жена филозофира па себи увек дода мало соли, али ми сељаци гвозденог здравља и челичног карактера не пекмезимо.
Бтв и мајонез од пресниЈех јаја!:zaljubljena:

Mislim da ti vise cepas radzu od zivih jaja
Нисам баш неки љубитељ.
Оно кад дође кум јер има жгаравицу па не може пиво, иначе сад испитујем квалитет Вајферта, једино пиво које се прави само од јечма, квасца, хмеља и воде, остало су све кукурузни чорбуљаци.

Nemam bas neko adekvatno posudje za to kuvanje na pari.

Ma jel moze u mikrotalasnoj

Izbegavam te filove zbog tog kuvanja a dobri su

Naravno da može. Ja sve filove kuvam u mikrotalasnoj, i te na pari, i one u mleku.

Pomešaš žumanca i šećer i staviš u mikrotalasnu, ali na 1,5 - 2 minuta, ne na duže. Izvadiš i promešaš, ako treba gušće, opet vratiš, ali na kratko. Najvažnije je ne preterati sa dužinom kuvanja, tako da je potrebno malo prakse. Ja ne umem da skuvam po tom sistemu šerpa u šerpu.

Naravno da može. Ja sve filove kuvam u mikrotalasnoj, i te na pari, i one u mleku.

Pomešaš žumanca i šećer i staviš u mikrotalasnu, ali na 1,5 - 2 minuta, ne na duže. Izvadiš i promešaš, ako treba gušće, opet vratiš, ali na kratko. Najvažnije je ne preterati sa dužinom kuvanja, tako da je potrebno malo prakse. Ja ne umem da skuvam po tom sistemu šerpa u šerpu.

e, ovo moram probat
smorih se ziva mijesajuci po starinski :P

Extra. Hvala domacice. Probacu ovako. Na srednjoj nekoj temperaturi jel?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back