Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
napisala ja već, dosadno do zla boga, al nemam mikrotalasnu, pa ako hoću
baš takav fil onda ajmo u sudar šerpenja, pri tom dešavalo mi se da se da ga prekuvam,
e onda treba štemajz da ga razbije i umeša puter, nekad može nekad ne, sav se
šećer kristalizuje opet i bacaj u smeće, sad se više ne bakćem s time, ne smem
slatko, a i nemam za koga, kad mi se prijede onako za umreti slatkiš, narendam jabuke
par komada i skuvam s malo vode, ubacim keksa mlevenog bilo kog posnog, malo
badema mlevenih i dosta

Pokusacu prvo na toj nekoj srednjoj ako ne bude dobro na jace i to je to

Nego kakva gustina treba biti

Ne sme se razlivati?

Ne sme da se razliva, i da curi s kuka od miksera u mlazu, ili da lako spada sa varjače/kašike kojom mešaš. Ali moraš da paziš da ga ne prekuvaš, jer onda zaista dobiješ slatku kajganu. Žute, neupotrebljive kuglice. :( Probaj polako, ništa se tebi nije otelo, pa neće ni to, treba samo malo prakse. :cmok:

napisala ja već, dosadno do zla boga, al nemam mikrotalasnu, pa ako hoću
baš takav fil onda ajmo u sudar šerpenja, pri tom dešavalo mi se da se da ga prekuvam,
e onda treba štemajz da ga razbije i umeša puter, nekad može nekad ne, sav se
šećer kristalizuje opet i bacaj u smeće, sad se više ne bakćem s time, ne smem
slatko, a i nemam za koga, kad mi se prijede onako za umreti slatkiš, narendam jabuke
par komada i skuvam s malo vode, ubacim keksa mlevenog bilo kog posnog, malo
badema mlevenih i dosta

Tako je, izadje na kraju spasavaj se ko moze.:D

Nemoj ni da radis:D
Za to je potrebno iskustvo, ca 200 komada bacenih jaja i velika frustracija.

Ma jok, meni to brzo ide, samo prvo umutim mikserom pa kuvam.
A ja ne umem da pravim torte. Uopste.
Za pomenutu markizu nema sta mnogo da se ukuvava, samo da se dovoljno termicki obrade.

Moram da probam to sa mikrotalasnom....i puding ofkors, samo ne znam kako.

Ma jok, meni to brzo ide, samo prvo umutim mikserom pa kuvam.
A ja ne umem da pravim torte. Uopste.
Za pomenutu markizu nema sta mnogo da se ukuvava, samo da se dovoljno termicki obrade.

Moram da probam to sa mikrotalasnom....i puding ofkors, samo ne znam kako.

Izmešaš mikserom prašak za puding, šećer i mleko, staviš i MT i naviješ na onoliko minuta koliko ima dl mleka. Kada zapišti, promešaš mikserom, ako je dobro, sipaš u činijice, ako nije, uključiđ na još minut, dva, i to je to. Kupili smo MT kada je moj mlađi sin imao 10 godina, tada je naučio da u njoj skuva puding.

Izmešaš mikserom prašak za puding, šećer i mleko, staviš i MT i naviješ na onoliko minuta koliko ima dl mleka. Kada zapišti, promešaš mikserom, ako je dobro, sipaš u činijice, ako nije, uključiđ na još minut, dva, i to je to. Kupili smo MT kada je moj mlađi sin imao 10 godina, tada je naučio da u njoj skuva puding.
Ми сељаци смо конзерве и не користимо те ђаволске справе... само жена.
Ја сав ужаснут напустим куЈну.:mrgreen:

Pametnjakoviću, nađi dugme na kom se podešava snaga, ili odj.ebi u skokovima, jednom za svagda.

v4zeb9.jpg

mene pitas?
ja sam dobila najstrasniju grdnju od muza i ne razgovaram vise sa njim zato sto sam mu sjebbala daljinac veceras:roll:
moz misliti ne umem da koristim daljinac,a kad kazem prebaci mi ti na prvu kaze nauci vec jednom
i sta slucajno stisnes nesto pogresno i smak sveta
ma mars bre

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back