Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam danas ispohovala ćureće belo, napravila pire krompir, salatu od mladog luka i rotkvica za ostatak porodice. Za mene podgrejala kupus sa svinjskom plećkom od pre neki dan.

Za večeru ću im mesiti neko testo (elektrikaaaaaaaaaaaa :hej: ), da iskoristim trenutak jer nisam na njivi.

IMAG0750.jpg

juneca corba

meso na kocke proprzio, dodao sitno seckan luk, prodinstao, dodao iseckanu zelen, nalio sa dovoljno vode

kad solim? sad ili posle

Poslednja izmena:
Kupila sam kifle sa maslacom,za ono slatko jelo sa mlevenim makom.:heart: Ne znam kako se zove,ovako izgleda,samo ja stavim više maka:

550.png

- - - - - - - - - -

Vidi se da sam gladna.:lol:

daj recept,interesantno izgleda
i kakav bre prepeceni hleb,meni molim te na beli mekani da srz bolje legne...i da se posoli naravno:mljac:

- - - - - - - - - -

cuj nema smajli mljac...:dash:

Nema mera,sve otprilike.
Kifle se narežu na kolutove i potope u zaslađeno mleko(ja koristim med).Da ne ostane suvih delova kifli,onako da bude mekano.Dodati dosta mlevenog maka i vanilu.Izmešati i zapeći u rerni ili "skuvati" u mikrotalasnoj.Kada ga jedem pospem još malo šećera ,da krcka.:D

Kada bih nešto slatko ovo mi odgovara,može se napraviti i jedna porcija.Pa nema da se posle opet jede.:sad2:

Kifle da budu kvalitetnije,i što tanje.Ovde proizvode posebne za tu namenu ali samo za Božić.

Može se jesti toplo i ohlađeno,a ko voli,sipa na to i sos od vanile.

- - - - - - - - - -

cekaj bre
pa na slici izgleda kao da stoje u nekom belom filu?
a jel prvo kuvas mak u mleku?jel mleveni mak?

To belo je šećer u prahu.Mleko ugrejem da se otopi med.I sve samo posle izmešam sa mlevenim makom.Ne kuva se mak,jer se posle peče u rerni.A kada mi se žuri stavim ga u mikrotalasnu.

- - - - - - - - - -

Ima konzistenciju jako sočne,mekane štrudle sa makom.A i ukus je takav.

nisam uopste razumela kako pravis :lol:
potopim kifle u zasladjeno mleko,izvadim ih i poredjam u ciniju.od gore stavim suvi mak?stavim da se pece i posle ga pospem secerom?
ili na dnu posude bude mleko?

Ja to bez ređanja,više muljanje :manikir:,da sa svih strana kifle sigurno bude dosta maka.Koliko opisujem ovo prosto jelo smučiće se čitačima,a nisu ga ni probali.:lol:

- - - - - - - - - -

Nigde se ne vidi mleko,upiju ga kifle.

- - - - - - - - - -

Evo ga sa sosom od vanile.Samo ima malo maka.:tajna:

makos-guba.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back