Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovaj sam kupila u ikei..kostao je nesto smesno 5 - 6 eu na nekoj akciji
kako bre nece
zagrej dobro prvo tiganj, i moras da ga podmazes

111482631020496648358079-1.jpg

Aaaaaa nisam skolovala ☺ nisam podmazivala. Sipam malo ulja u marinadu i kao to je to. Hvala ti puno. Od svih slika ovde uvek mi na tvoje najvise bale idu.

Bile mi drugarice na veceri
Predjelo- spanski corizo, gorgonzola, kozji sir, kozice u sosu,spanac i rukola salata
Glavno jelo losos sa ruzmarinom, grilovane paprilke u tri boje i aromaticni krompir

Poslednja izmena:
Јуче сам спремала она чиз, мислим да је Ксела поставила (ако је неко други, не замерите, укрштеница је у питању :sad2:).

Испао одлично, са шумским воћем, само што бих ја ставила мало више плазмице одоздо, тако више волим.

Е, сад, питањце.

Ја волим кад сир и павлака имају мало киселкаст укус, даје ми контраст.

Ако бих звекнула киселу павлаку, како би то изгледало :think:

'ајмо, девојке!

И добро јутро!

Treba mi savet iskusnih u ukrasavanju torti Zd, bokica...(sto da ne i Smokva :D ), ko god da zna...:
Pravicu sestrinom klincu tortu za rodjendan sled ned. Obicnu plazma to jedino jedu, imam neki kalup u obliku auta. Prvi put kad sam pravila ukrasavala sam slagom ali mi nesto nije bilo lepo, fondan ne bih, mislila sam da je prelijem cokoladom pa posle da opcrtam necim konture. E sad pitanje – da li mi je pametno to sa cokoladom – mozda je veca verovatnoca da cu tako zeznuti vise nego slagom? , Ako ipak cokolada nije losa ideja da li bih mogla onom masom sa kojom ukrasavamo medenjake da iscrtam konture –da li cekam da se cok, skroz stegne? Bojim se ako se skroz stegne da nece hteti da se masa zalepi za cokoladu, a ako se ne stegne da ce se razmazati… ? Il da roknem slag i sarene bombonice i da ih ubedim da to stvarno jeste auto?

Treba mi savet iskusnih u ukrasavanju torti Zd, bokica...(sto da ne i Smokva :D ), ko god da zna...:
Pravicu sestrinom klincu tortu za rodjendan sled ned. Obicnu plazma to jedino jedu, imam neki kalup u obliku auta. Prvi put kad sam pravila ukrasavala sam slagom ali mi nesto nije bilo lepo, fondan ne bih, mislila sam da je prelijem cokoladom pa posle da opcrtam necim konture. E sad pitanje – da li mi je pametno to sa cokoladom – mozda je veca verovatnoca da cu tako zeznuti vise nego slagom? , Ako ipak cokolada nije losa ideja da li bih mogla onom masom sa kojom ukrasavamo medenjake da iscrtam konture –da li cekam da se cok, skroz stegne? Bojim se ako se skroz stegne da nece hteti da se masa zalepi za cokoladu, a ako se ne stegne da ce se razmazati… ? Il da roknem slag i sarene bombonice i da ih ubedim da to stvarno jeste auto?

cokolada, slag i bombonice :)

:zcepanje:

Pa svaki savet je dobro dosao...neki da znam sta da radim a neki sta da ne radim :-) :cmok2:

Necu cokoladu ipak, gledala sam slike na netu. Necu ja to tako umeti, moj ce da izlgleda ko puj puj mrtvacka kola tako crna..vidim da cu ipak slag...

Naš 3.rodjendan :) Bilo je lepo i slavilo se 2 dana, ali danas je konačno dan za odmaranje..
Ništa ovoga puta nisam naručivala, sve sam sama spremala i dekorisala :zjede:

Gibanicu i grilovano povrće koje je bilo super nisam stigla da uslikam, ali evo par sličica...

DSCF5480.jpg
DSCF5540.jpg
DSCF5482.jpg

čoko banane
DSCF5473.jpg

i jafa torta
DSCF5466.jpg

Girice u rerni :D. Ispalo odlicno.

Jako volim girice al em nikad ocictiti od iznutrica, em stojim jos pola sata kod sporeta da ih przim u nekoliko tura, isprskam sporet uljem, zasmrdim kuhinju i pored aspiratora... Danas sam ih prvi put pekla u rerni, uvaljala sam ih u brasno ( isto prvi put stavila u najlon kesu ribice, 2 kasike brasna i protresla, sve se fino i cas posla obavilo brasnom) .Tepsiju sam tanko podmazala mascu (ne ulje da se ne zapece), stavila je u rernu da se mast dooobro ugreje, poredjala ribice i u vec ugrejanoj rerni ( 220 stepeni) ispekla za 20 minuta. Tepsiju sam stavila na srednju resetku, ukljucen i donji i gornji grejac a posle 15 minuta sam ukljucila samo gril grejac i digla tepsiju skroz gore da girice porumene. I tek malo se osetilo u kuhinji na ribu, samo kad sam otvorila rernu da izvadim tepsiju. Za sat vremena se izluftiralo.

Od sad cu cesce ovo da spremam, + nisu pune ulja kao kad przim u tiganju pa mi odlicne za dijetu :D

I nisu se zalepile za tepsiju, nema ribanja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back