Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moj muz je najbolji muz na svetu.rekla sam mu,ajd da sednemo da se dogovorimo sta cemo da pravim za novogodisnju veceru.rucacemo i 31 i 1 kod moje mame sarmu iz zemljanog lonca,prvi put
deca ce vecerati na doceku
on kaze ja bih pice(naravno sa kupovnim testom)
to smo vecerali pre 4 dana
ja bih opet:rumenko:
i ja bih brate:zskace:
znaci moje je da napravim tortu koju nosim i kod mojih i napunicu korpice koje mi je rekla bogomoljka sa onim sto moji vole,a to je sitno seckana piletina,kiseli krastavcici pomesani sa pavlakom i majonezom
Шта год да буде подмити га кока колом.

ja sam po celi dan sama samcata s njih dvoje, s njima u na0b0avku idem, ma haos, da ne pricam, ne znam ni kako doteglim sve kuci, iskreno
elem
i trpeza ce nam biti skromna
napravicu rusku jer je mm trazio
bice sarme... prasetina moooozda ako naletim na neko malo parce danas ili sutra, ali sumnjam
ne treba mi pet kilqa za nas dvoje

torta delimano s jagodicama (sad ce opet elektika da ospe paljbu :P )
i ruske kape pravim

mislim da je i previse od mene jer su pored ovo dvoje, aj on je jos i dobar al ova mala mi mast vadi svakako, tako da i ovo ako stignem bicu presrecna

danas kuvam spešlti od ostataka gozbe...
pečenje mi na nos izlazi...:fdlan:
lepo ga usitnila,bacila na praziluk,pa ću dodam pavlake,kao gulaš da bude..
krompir sam malo obarila,pa bacila u vatrostalnu,preko toga izdinstane šampinjone i pavlaku za kuvanje,izmešala i eno se peče u rerni...
pre svega naravno domaća supa,a za salatu svež kupus...

ima da ližemo prste...biće ručka i za sutra,a na doček u restoran uz muzikicu i drage prijatelje sa Bliskog istoka...:zurka:

ja jos nisam pocela sa tortom
al sam napravila lep rucak.za muza i snajku sargarepa sa junetinom,za sinove riblje stapice sa pirincem,a za sebe bahanalije.svinjska rebra sa prazilukom,satgarepom,jabukom i suvim sljivama.krompir bi divno isao,al necu da se gojim:mrgreen:
partizan-444-1.jpg

Dobre i drage moje udate i neudate, rastavljene i one koje imaju ljubavnika jednog ili vise... vidim da sve dobro kuvate. Imam jedan predlog za vas.
Kako bi bilo da napravite selfije od vrata pa na dolje i postavite ovdje. Slikom bi se uvjerili koliko dobro kuvate i uzivate u jelu.
Nekako logika, koja mi nije jaca strana, nalaze da one koje dobro kuvaju izgledaju popunjenije.
:think:

imam pitanje, nije zaebancija

hteo bih da napravim ćufte u sosu sa krompir pireom
dobro, pire je onaj 'minut', to je lako, ali zanima me sos kako da napravim
i da se ćufte ne raspadnu kad se prže ?

Trebalo bi da ih uvaljas malo u brasno ( onako ovlash) i da ih przis jako lagano. Nece se tako nikada raspasti.

za sos imas silne recepte na netu, najjednostvije je da proprzis crni luk, drmnes konzervu onog italijanskog ljustenog paradajza,
stavis kasicicu secera, mnogo bosiljka, ( ako nemas, oregano je OK) i kad se to malo ukuva, onda stavis ove cufte, ali ne sme mnogo
da kljuca, onako na najmanju temperaturu desetak minuta.

ja sos od paradajza pravim tako sto na malo ulja proprzim brasno da ne zagori,pa na to sunem kupovni tomatelo,posolim i ubacim celerovo lisce ili parce korena.nekad stavim malo secera,nekad ne.to se krcka desetak minuta
a cufte nikad ne pravim,moji ne vole

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back