Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato sto si iz Banata si i malcice elegantno popunjena a ja izgdledam ka sivi soko. Nidje sala. Visok 186cm a tezak 80 kg. :lol:

Ne znam razlog ... mozda sto sam ukljucio ventilator u rerni. Ma nema veze.
U pekari uvijek uzmem najpeceniji hleb pa makar on bio ugljenisan (takvih skoro pa i da nema).

Ми панонски типови бар немамо носину као орао.

Ја увек бирам најнепеченију ствар у пекари.

Zato sto si iz Banata si i malcice elegantno popunjena a ja izgdledam ka sivi soko. Nidje sala. Visok 186cm a tezak 80 kg. :lol:

Ne znam razlog ... mozda sto sam ukljucio ventilator u rerni. Ma nema veze.
U pekari uvijek uzmem najpeceniji hleb pa makar on bio ugljenisan (takvih skoro pa i da nema).

secer ti je izgorio
vjerojatno je bilo preblizu gornjem grijacu kad je naraslo
a nisi stavio neki papir da to blokira kad se vec desilo
nema veze
moze biti ok unutra skroz
ja nikad ne pecem tako veliku sirnicu
vec tri ili 4 male
u onaj veliki pleh od rerne, plitki, na papir stavim
i puno manje secera
to pospes tu i tamo
ako opce
nekad samo stavim maslac
pa kad izvadim iz rerne prosijem prah secer na to

meni ovo lici na pogacu ... fugaca treba da ima oblik strudle?
...mislim da je Affro u pravu i da ta testa treba peci na manjoj temperaturi pa postepeno povecavati da ne izgore spolja a unutra budu nepecena...ona moja je manje izgorela pa sam strugala ...spolja je izgledala ok ali sam morala da je pecem jos skoro ceo sat + da nisam preko stavila al. foliju izgledala bi kao ova od cizmice

Vi poreklom sa Cetinja ne znate sto je PINCA i FUGACA, na moju zalost.

Ma okay je ovo. Mora da dobije ovakvu boju to je sigurno. Premazana je zumancem i maslacem iz toga razloga. Kada budes negdje u prodavnicama gledala obrati paznju.
Nego sada mora da se ohladi a da ne spadne, odnosno da u sredini ne bude tvrdja.
A u Budvi, vjetar, zar ne?

Kao sto rekoh u odgovoru gore... Okay je to.
Mirise i vidim unutrasnju zuckasto-narandzastu boju.

Uh ne pitaj ponese nas, a u Kotoru? Jel vas zdrmalo malopre? Ovde se bas osetilo dobro :(
Ne sumnjam da ce unutra biti ok skroz, a i treba da je zuckasta.
Moja deca ne vole taj slatki hleb ni fugacu, em sto ne vole grozdjice, em im je kazu suvo, al ja bi pravila za Bozic bar pola mere, pa nece se baciti.

Poprimilo boju šerpez:mrgreen:
Interesantna je prica o toj legendarnoj serpi...
Iz banovine Hrvatske 1941. godine, serpa prelazi u Beograd nekoliko dana, dok Nedic nije mom djedu kazao da idu tamo kod Pozarevca, Velikog Gradista, blizu granice sa Rumunijom u mjestu gdje je rodjen Djordje Marjanovic i cuveni violinista Carevac. Serpa je tamo sluzila vrlo dobro. Sluzila je i nakom povratka u Hrvatsku. Jedno vrijeme ... par godina do nedje 1955. je boravila u Banja Luci u glavnoj tadasnjoj Gospodskoj Ulici. Od 1955. godine seli se u Crnu Goru... Serpa sluzi i dan danas, kao sto vidis!
Vjerovali ili ne.

ja pekla 60 min na 175-80 otprilike onu sto sam slikala
nije izgorila
cak sam je mogla ostaviti jos, ali me bilo frka
korica je fina i mekana
nisam mazala zumanjcetom, ni stavljala secer
samo maslac
secer sam posula kasnije
al kapiram sta je on htio - da mu se secer djelomicno istopi i
napravi da korica bude hrskava gore
i bilo bi tako
da je bilo nize ili da je pokrio necim

meni ovo lici na pogacu ... fugaca treba da ima oblik strudle?
...mislim da je Affro u pravu i da ta testa treba peci na manjoj temperaturi pa postepeno povecavati da ne izgore spolja a unutra budu nepecena...ona moja je manje izgorela pa sam strugala ...spolja je izgledala ok ali sam morala da je pecem jos skoro ceo sat + da nisam preko stavila al. foliju izgledala bi kao ova od cizmice

Pa da, to je i zato sto mi prosto nemamo rerne za takva testa, i onda ih moramo prilagodjavati. Mozda bi se bolje i lepse ispeklo u onom plehu za srneca ledja ili mozda koglof...ne znam, ali vazan je dobar recept, a ostalo se iz par puta prilagodi sudovima koje imamo i rerni pa bude kako treba.

Uh ne pitaj ponese nas, a u Kotoru? Jel vas zdrmalo malopre? Ovde se bas osetilo dobro :(
Ne sumnjam da ce unutra biti ok skroz, a i treba da je zuckasta.
Moja deca ne vole taj slatki hleb ni fugacu, em sto ne vole grozdjice, em im je kazu suvo, al ja bi pravila za Bozic bar pola mere, pa nece se baciti.
Nisam osjetio zemljotres. Cujem na TV-u da je bio. Moguce da sam pio pivo pa me malo urokalo. Uh, ne pitaj.... zemljotres 1979. je zaista bio ono u stilu "Ljuljaj me nezno, polako". Karastrofa. A ja bio bas u "epicentru". Sto da ti pricam.
Nama ce ova fugaca valjati ovih dana. Pojedemo mi i slatko... ova pinca je dobra sa mlijekom.
ja pekla 60 min na 175-80 otprilike onu sto sam slikala
nije izgorila
cak sam je mogla ostaviti jos, ali me bilo frka
korica je fina i mekana
nisam mazala zumanjcetom, ni stavljala secer
samo maslac
secer sam posula kasnije
al kapiram sta je on htio - da mu se secer djelomicno istopi i
napravi da korica bude hrskava gore
i bilo bi tako
da je bilo nize ili da je pokrio necim
Gledao sam kako tamni i mogao sam da reagujm ali nisam... rekoh, neka bude 40 minuta na 160.
Upravo pipkam koricu i ona je stvarno hrskava.
Nisam je oketao naopacke jer je suvise teska pa bi se izlomila.

e, cudo ste zivota mi
covjek je pravio sirnicu
za to mu ne treba kalup
nema se tu sta prilagodjavat
ok se ispece u svakoj ispravnoj rerni
samo je ne napravis dzinovsku : )))
al otkud ja to znam...ja ih samo svake godine pecem nekoliko puta
bio uskrs, ne bio...zato sto ih volim :zstidljivko:

- - - - - - - - - -

Nisam osjetio zemljotres. Cujem na TV-u da je bio. Moguce da sam pio pivo pa me malo urokalo. Uh, ne pitaj.... zemljotres 1979. je zaista bio ono u stilu "Ljuljaj me nezno, polako". Karastrofa. A ja bio bas u "epicentru". Sto da ti pricam.
Nama ce ova fugaca valjati ovih dana. Pojedemo mi i slatko... ova pinca je dobra sa mlijekom.

Gledao sam kako tamni i mogao sam da reagujm ali nisam... rekoh, neka bude 40 minuta na 160.
Upravo pipkam koricu i ona je stvarno hrskava.
Nisam je oketao naopacke jer je suvise teska pa bi se izlomila.

pusti da se oladi
bice jestivo ;)

img20141229230604-2.jpg

Evo sada se bolje vidi... To je to! Definitivno!:zimag:

meni izgleda savrseno,ja sve volim pecenije:super:

ja sam skoro naucila da pravim ta testa sa kvascem i to od zene koja to savrseno radi... ona me i naucila neke cake - peci u sto tanjem plehu, kvasac narasta u vodi (ne mleko) sa secerom i malo brasna pa se onda umesi i kad je peceno izvrne se testo naopako na krpu i samo ovlas prekrije dok se ohladi

pusti da se oladi
bice jestivo ;)
Necemo baciti :lol:

meni izgleda savrseno,ja sve volim pecenije:super:
I ti si savrsena sto sam ti i kazao prije par godina, zar ne? :think:
Ne razumijem tvog bivseg muza, zivota mi!

ja sam skoro naucila da pravim ta testa sa kvascem i to od zene koja to savrseno radi... ona me i naucila neke cake - peci u sto tanjem plehu, kvasac narasta u vodi (ne mleko) sa secerom i malo brasna pa se onda umesi i kad je peceno izvrne se testo naopako na krpu i samo ovlas prekrije dok se ohladi
Upravo tako...
svjez kvasac se muti u mlakoj vodi sa kasicicom secera.

moj muz je najbolji muz na svetu.rekla sam mu,ajd da sednemo da se dogovorimo sta cemo da pravim za novogodisnju veceru.rucacemo i 31 i 1 kod moje mame sarmu iz zemljanog lonca,prvi put
deca ce vecerati na doceku
on kaze ja bih pice(naravno sa kupovnim testom)
to smo vecerali pre 4 dana
ja bih opet:rumenko:
i ja bih brate:zskace:
znaci moje je da napravim tortu koju nosim i kod mojih i napunicu korpice koje mi je rekla bogomoljka sa onim sto moji vole,a to je sitno seckana piletina,kiseli krastavcici pomesani sa pavlakom i majonezom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back