Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мени су пуњене паприке чорбасто јело, не знам како их ти правиш.

meni isto
obavezno ih spremim sa vodicom, pa ih jedemo kasikom
osim kad ih ciljano pravim samo pecene u rerni

supu ili corbu kovam samo nedeljom
onda od mesa napravim pastetu, a dete supu ima za u toku nedelje
nekad joj je samo supa vecera, a nekad je jede pre rucka
nekad je uopste nemamo, pa je ne jede

uopste nije obavezno da je imamo svaki dan, ako spremam paprikas ili bilo sta corbasto na kasiku

Што мора супа да се једе сваког дана? Ко то ради, кеве ти.
Mora.
Ja
Supa uz meso- peceno pile i tako to. Kad kuvas pasulj,grasak,paprikas sta ce ti supa?
Pa rekoh... ne kuvam pasulj, grasak, paprikase, kupus...
Zdravija je supa, uz nju neko meso curetina/piletina/jagnjetina/svinjetina/riba... i neko povrce uz to...

Mada, kazem vam... ja najvise volim supa+neka testenina u sosu... mmmmmm... ili riba...

i kod mene supa ili corba svaki dan.nema veze sta se posle toga jede.jedino kad jedemo rostilj,ne kuvam supu
moji vole da je jedu,a vole i paradajz corbu ili kim corbu

..ovo je bas dobro, samo ako imas tri muskarca u kuci, ove moje posle corbe retko da ce dalje jesti..
..kad kuvam paradaiz corbu jos i jedu, ali ako pravim telecu belu, nema sanse...

mm kupio pecurke bukovacu, neki savet sta da joj radim?
Ja sam uglavnom samo "baratala" sampinjonima. Dal mogu da ih upropastim ili je isto kao isvaka druga pecurka?

Bukovače spremi ovako:
Ako imaju drškice, a imaju ako se kupuju u rinfuzi, odseci ih i od njih skuvaj čorbicu na uobičajen način.

Oprane i osušene šeširiće bukovača, posoliti uvaljati u brašno pa u jaja i peći na zagrejanom ulju ili masti. Pohovati na uobičajen način. Služiti uz krompir pire.
Nećete primeti razliku u odnosu na pohovane šnicle od pileće beline.

Ako budeš kuvala čorbicu, možeš i šeširiće pomalo zaseći izravnari krajeve jer su često pomalo iskidani, pa i taj deo staviti u čorbicu.

Čorbica: Glavicu luka izdinstati i dodati na sitne kockice isečene drškice bukovača. Još malo prodinstati, naliti vodom, dodati vegetu, mleveni biber po ukusu, prokuvati. Dodati 2 kašike brašna razmučenog u šolji vodei. Korigovati ukus začinima. Kada je kuvano, dodati pola pavlake umećene sa žumancetom.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back