Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
15410878293_6ffe80a2f3_o_d.jpg

pre neki dan, socne snicle u paradajz sosu

16028611911_9578a058c7_o_d.jpg

pre neki dan, punjeni sampinjoni

16030551885_a36c9e4697_o_d.jpg

danas, kvrgusa! prvi put spremam , ali je uspelo 110%

Poslednja izmena:
Gledam dzejmi olivera na tv i tako mi se kuva... za Bozic i sve... tako bi eksperimentisala... svasta bi spremala
ali nemam vremena...
beba mi bas oduzima ceo dan...
dok skuvam njoj dorucak pa rucak
pa nama rucak
dok ih nahranim, promenim pelene jednom drugom, skolonim, operem... nemam vremena ni kolac s visnjama da napravim

A mese mi se medenjaci... mmmmmm... pa kolac... pa rafaelo kuglice...

ma skinuo sam ga danas sa interneta. ima nekoliko sitnijih varijacija

600gr pilece belo, posoljeno ili sa vegetom, proprziti, pa u zagrejanu posudu staviti 6 kasika ulja od przenja, napraviti smesu 3 jaja, 175 gr brasna, 400mll mleka, pola kasicice soli, smesa da odstoji 10-15 min, sipati pola smese, rasporediti meso, preliti sa ostatkom. pece se na 210 stepeni 20-30 min, kod mene 25 min. tako nekako

sjajno je da se malo promeni jelovnik

Inace, supa nam traje 2 dana. Medo ne seda bez 2-3 tanjira juhe da ruca...
Volim sto je svi volimo i zdrava je i sve... puna povrca... ali brate mili ja treba svaki drugi dan da kuvam LONAC supe...
Bas me to smara :aha: Samo dva dana mi traje lonac... :eek:
Sta ce tek biti kad bude i Stamena jela sa nama... :sad2: njoj sad kuvam odvojeno...
Ima svaki dan da pristavljam + komplet rucak.
Sad jos se nekad provucem samo sa supom, mada retko. Smazemo nesto suVomesnato pored ako je medo rucao kod mojih ili svekija.

Uzas jedan! :roll:

Ne smem ni da zamislim kako cemo se tek hraniti kad pocnem da radim.

Kako vi zene koje radite od 8-4 svaki dan,
a imate decu?
Kad stignete da skuvate domacu supu? Uz to glavno jelo?
Salate? Ponekad kolace?
Kad stignete da im iscedite voce? Iseckate jabuke ili ocistite voce?
Spremite dorucak? NeDajBoze veceru?
Kad?

I da uz to zivite i imate vremena za sebe?

Pogledajte prilog 343461

i domaca juha ofkors ;)

- - - - - - - - - -

Ja ne znam sta je ubojnica? Prvi put cujem za taj izraz.
To je svinja 150tak kg namenjena za zamrzivac, suvo meso.. Kolje se kad je svinjokolj krajem novembra .. I namenjena da preguras zimu i praznike.
Imamo mesa, mlevenog, suvog, slaninu, cvarke, suva rebra i kosti za suljpa i kupus i naravno masti.
Pubo bure kupusa, dzak brasna i nista nam ne treba do marta.
Tvoj muz i ti ne drzite stoku?

Drze babe i dede.
Mi smo vec klali. I stavili u zamrzivac. I na susenje.
Ali ja nisam bas ljubitelj mesine. Vise jedem jer sam navikla.
Ovo sto sam ispekla npr.ja ni ne probam. Pojedem krompirice eventualno malo slanine.
Ne volim kupus. Ne volim sarmu. Ne volim pecenje.

Da je do mene, ja bih zimi zivela na testu, testeninama, pastama i sosevima. Uz supe i corbice, potaze itd...
Kolace, strudle, nudle itd...
A leti ne bi palila sporet nikako. Samo sveze voce i povrce.
Eto tako...

E da, sunku volim. Pravu domacu sunku! To je merak!

Sve ostalo kuvanje, ukuvavanje, dinstanje, zaprzavanje i krckanje je za mene mucenje i smor teski.
Ali moja porodica mora da jede nesto. I treba da jede zdravu hranu pa se trudim da svaki dan imaju domacu supu i glavno jelo.
Ponekad kolac, ponekad neki kupovni slatkis. Dorucak/vecera su zitarice, pahuljice sa mlekom, sir, pavlake, namazi ili domaca kobasica sa hlebom, jaja ... itd...
Uzina je voce... kojeg je jako slab izbor zimi i to me najvise deprimira... naravno pricam o svezem vocu...
zamrznutog i pekmeza i tih preradjevina imam koliko hoces ali to podpada pod slatkise... ne moze se porediti sa svezim...

- - - - - - - - - -

Pa sto moras da kuvas domacu supu svaki dan?
Supa za nedeljni rucak

A sta jedes radnim danima?
Supu iz kesice?

E pa super cicak da dajes deci domace meso, znas sta jedu.
Ja jedva cekam da krenemo da susimo, prvo ide sunka za przenje...
Usoljeno stoji sad ... Videcemo koliko..
I onda sunka i jaja za dorucak i sita ceo dan :)

Ma kakvi sita.
To su deca.
Jedu kao vukovi.
Da vidis koliko ovo moje dvoje malenih sada pojede. U ovom uzrastu. Zlo i naopako. A tek kazu da ide period kad ce.vise.jesti... :lol:
Kud vise... bankrotiracemo... :lol:

Mi smo isto navikli da jedemo kašikom svaki dan, al onda vrtimo - nedeljom supa koja pretekne ev. do utorka, u sredu suljpa do četvrtka-petka, posle jedna paradajz supica ili kakva druga povrćna čorba i u nedelju opet supa. I tako stalno, ceo život, još uvek nam nije dosadilo.
Mislim, to kod mama, kod nas je svaki dan neka povrćna čorba ili supa i čorba iz zamrzivača - podgrevuša mamina ili gospođe s.
I naravno, pasulj il kakvo slično čorbasto varivo :)))))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back