Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala najlepše na čestitkama!

Ja sam mislila da se to obavezno puni tako s kostima, pa sam zato pitala kako se seče i jede,a ovo bez mi deluje mnogo bolje kao finalni proizvod, samo nisam vična otkošćavanju..no, rada sam da pokušam...
Mama mi kaže to pravi onaj ko baš ume...rekoh, ako ne probam, neću ni naučiti...Kako da umem, ako ne probam..
Doduše, za nas dvoje je to mnogo hrane odjednom, pa mi je najbolja opcija da je prepolovim za supu i da je zapečem sa slaninicom u rerni , taman za dva puta...ali videćemo..

Hvala na pomoći i strpljenju
Pa jeste tako da se to onda ( barem ako je samo dvoje u pitanju) razvlaci danima, malo jede i pCeto, sada imam dva:D
Uradi tako kako si sada zamislila. Bice Ok.
A inace, uzmes one makaze za zivinu, a mozes i prstima da lomish, kidas:D

Nema na čemu hvala, učimo dok smo živi.

Trebalo je videti moj prvi pilav skuvan kad sam se udala. :rotf:

Kako god da odlučiš, imaš vremena za svaku varijantu.
Ja sam to jedino i znala da pravim ( taj pilav) a danas sam specijalista za rizto ( ali to je pre pilav, ali ajde, neka ga zove ko kako hoce)
Ja nikada nisam nekako uchila da kuvam jer nikada nisam ni morala, ali imam neki osecaj sta , kada, koliko i kako pa zamislim
vec unapred to jelo koji bi ukus, miris i izgled trebalo da ima i onda stvarno tako i ispadne.

Mi danas pomenuti pilav. I već smo otvorili zimnicu, mm već treći dan donosi teglu iz podruma i sabije je skoro celu za ručak. Moraćemo da repetiramo spremanje za vikend.

No kad pomenuh muža, bila sam odsutna nekoliko dana, vratila se u ponedeljak. Njegov kolega ga video u nekom smor raspoloženju i pita ga; šta ti je? A drugi odgovara: vratila mu se žena, sad mora da jede šta ona hoće, a ne šta on hoće.:rumenko:

Не поричем да сте бољи кувари од нас.

Али не можеш ни ти да порекнеш да у скоро 100% породица кувају жене, свакодневно, под обавезно.

Или у кување рачунаш и роштиљање једном месечно, кад мушкарац седне на столичицу, распали роштиљ и уз чашицу и песму изроштиља 5 пљескавица и 3 кобасице?

Кување је свакодневан, досадан и напоран посао, не повремена забава.

Е, из тих разлога оних 95% жена мрзи кување, исто као што 95% мушкараца мрзи бријање.

Зато што је свакодневно.

Част изузецима којих вероватно има, али ја за ових 46 година још не упознах породицу у којој мушкарац кува сваки дан.

ja se guram u kuhinju i niko mi ne brani :D

u svakom poslu ima boljih i losijih strana, ali ako volis to sto radis, onda je sve lakse

kucno kuvanje moze da se nazove i poslom, ali sa druge strane, kuvanje za porodicu moze da bude i lepo provedeno vreme
pogotovo ako ti porodica pomaze, neko zeljom, neko savetom, neko oljusti krompir, neko napravi salatu

ja gledam da kad god mogu zaposlim cerke, mladju sam proglasio majstorom za salate , rekao sam joj da to ona najbolje radi i za sada eve trci u kuhinju kad je pozovem da mi pomogne
starija je za kolace, jeste da ostavi za soboom haos ali opet dobro

svi su mi na faxu a ja sam zato preuzeo varjacu u svoje ruke dok ne diplomiraju, pa cu onda da okacim kecelju nekoj od njih oko vrata ;)

a dotle, kuvam, danas ziherica, meso i krompir
mada cu da ubrljam i nesto od povrca, javicu vam sta kad dodjem sa pijace :D

ja se guram u kuhinju i niko mi ne brani :D

u svakom poslu ima boljih i losijih strana, ali ako volis to sto radis, onda je sve lakse

kucno kuvanje moze da se nazove i poslom, ali sa druge strane, kuvanje za porodicu moze da bude i lepo provedeno vreme
pogotovo ako ti porodica pomaze, neko zeljom, neko savetom, neko oljusti krompir, neko napravi salatu

ja gledam da kad god mogu zaposlim cerke, mladju sam proglasio majstorom za salate , rekao sam joj da to ona najbolje radi i za sada eve trci u kuhinju kad je pozovem da mi pomogne
starija je za kolace, jeste da ostavi za soboom haos ali opet dobro

svi su mi na faxu a ja sam zato preuzeo varjacu u svoje ruke dok ne diplomiraju, pa cu onda da okacim kecelju nekoj od njih oko vrata ;)

a dotle, kuvam, danas ziherica, meso i krompir
mada cu da ubrljam i nesto od povrca, javicu vam sta kad dodjem sa pijace :D

То ти је, Проко, оно: ако не радиш оно што волиш, заволи оно што радиш.

Али ја никако да заволим кување и после толиких година.

А што се помоћи тиче, тога нема.

Кад кувам ја, кувам ја, кад кува супруг-кува он, и ту нема мешања.

А госпођица помаже кад она то пожели (што је прилично ретко, бар нешто има на мене :mrgreen:).

ovako se kuva u braku ;)

par-u-kuhinji-1394205434-29556.jpg

btw, kod mene bilo svinjske snicle na luku dinstane, lagana vatra, blago zacinjeno jer luk daje slast
prilog , krompir na tapas nacin
ideju mi dao recept:
http://www.becook.com/sr/recept/patatas-bravas.htm

16.jpg

sekao sam ga bas kao na slici, jedino sto sam ga przio u rerni, jer nisam moga da cekam da se ohladi
i potrosio sam daleko manje ulja, vruc krompir sa poprskao ulje i gurno u rernu
verujte da se krompir pojeo pre mesa :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back