Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne bi verovao koliko ima nacina za spremanje te corbe,..a ja i nisam neka kuvarica..:D

...npr.-1 krompir, duplo vise bundeve, 1 crni luk, 2-4 cena belog, 1 koren celera (iste velicine kao krompir), sve na kockice, stavis da se kuva u malo vode-tek da prekrije, dodas zacine po zelji (bio zacin, kari, ...)...15 min dovoljno, izmikasas stapnim mikserom, onda dodas biber i muskatni i malo mleka (1 solja) i pavlake, moze i kockica putera... (bude za 4 tanjira)
Pa imaju varijacije na temu... :)

ja ne podnosim ni griz, ni puding. a tek sto mi to nisu bile radosti iz mladosti.:mrgreen:

- - - - - - - - - -

smislila sma sta cu...napravicu neke kao mafine sa makom....onaj recpet najmekse kukuruzne projice, pa cu umesto sira staviti mak, to sma radila i sa jabukama i orasima.

a sto kuvas krompir na pari,razumem brokoli,il nesto nezno sto se brzo kuva.

zato sto mi ne bude vlazan ko u vodi, a i za salatu je super tako isecem na krugove i skuvam ga. nema zezanja sa kuvanjem u ljusci.
i onda na vruc krompir dodam mesavinu ulja i sirceta i luk i on lepo upije zacine i ohladi se. a u ljusci mora prvo da se prohladi, jer ne mogu da ga secem i gulim vruceg, jos se i raspada.

Poslednja izmena:
joj i ja bih morala da izvadim iz prasine moju spravicu za kuvanje na pari.mnogo je zdravije tako

aj ok, ako pravis pire malo i da bude vlazan i onako mu sipas mleko, ali za krompir salatu meni ovako najbolje. doduse danas je bio bareni.

p.s. ja nemam spravicu, nego dve posude sa rupama, a serpa od stakla je davno pukla. ali posude npr. odgovaraju standardizovanim serpama, tipa optica. a i nekoj metalac serpi.

aj ok, ako pravis pire malo i da bude vlazan i onako mu sipas mleko, ali za krompir salatu meni ovako najbolje. doduse danas je bio bareni.

p.s. ja nemam spravicu, nego dve posude sa rupama, a serpa od stakla je davno pukla. ali posude npr. odgovaraju standardizovanim serpama, tipa optica. a i nekoj metalac serpi.

ja kupila na najlonu za sto dinara,super izgleda,samo ga nisam bas puno puta koristila.nemam neku naviku

ja kupila na najlonu za sto dinara,super izgleda,samo ga nisam bas puno puta koristila.nemam neku naviku

ja ne znam ni kako to izgleda. ta spravica. spravica....:lol:

e to je to pretpostavljam. isto kao moja serpa sto je bila, samo okruglo, pa se te cinije mogu koriste i za druge serpe i kuvanje je na sporetu.

6972.jpg

Dajte neki recept za neke slane ustipke ili lepinjice bez kvasca.
Sveki isla na sintigrafijy pa bezi od kuce naredna 24h zbog radijacije zbog bebe.
Е па не може одмах.
Узмеш брашно, умесиш, оставиш у неко лонче и поклопиш да муве и остале бубе не загађују.
Нека стоји на 30-35 степени, једном дневно га премесиш и тако неколико дана.
Ако је бело брашно биће мало брже, ако је интегрално биће мало спорије, али ће свакако ускиснути.
То је природни квасац, овде се вика комлов, а пекари га зову директна производња.
Осетиш по мирису да киси и потом га туриш у фрижидер да не прекисели(а и да прекисели опет се може користити).
Кад ти треба за тесто користиш га уместо квасца и треба да чини око 15%-20% укупне масе оног што месиш.
На крају опет одвојиш исту количину теста за комлов и оставиш на топлом, само ће сад ускиснути за један дан или краће.
И тако до краја свемира.

Е па не може одмах.
Узмеш брашно, умесиш, оставиш у неко лонче и поклопиш да муве и остале бубе не загађују.
Нека стоји на 30-35 степени, једном дневно га премесиш и тако неколико дана.
Ако је бело брашно биће мало брже, ако је интегрално биће мало спорије, али ће свакако ускиснути.
То је природни квасац, овде се вика комлов, а пекари га зову директна производња.
Осетиш по мирису да киси и потом га туриш у фрижидер да не прекисели(а и да прекисели опет се може користити).
Кад ти треба за тесто користиш га уместо квасца и треба да чини око 15%-20% укупне масе оног што месиш.
На крају опет одвојиш исту количину теста за комлов и оставиш на топлом, само ће сад ускиснути за један дан или краће.
И тако до краја свемира.
Nisi me razumeo ;)
Brzi ustipci ima recept bez kvasca. E sad dal ide prasak za pecivo ili soda bikarbona nmg da se setim.
To su oni ustipci bre babe nase sto su przile za dorucak. Ja sam to jela sa sirom, ajvarom, i domacim suhomesnatim proizvodima.
Davno sam pravila i zaboravila kako ide..
A imaju i lepinjice one se isto prze busnes rupu u sredini i posle namazes pekmez i uz solju mleka vrh.

Nisi me razumeo ;)
Brzi ustipci ima recept bez kvasca. E sad dal ide prasak za pecivo ili soda bikarbona nmg da se setim.
To su oni ustipci bre babe nase sto su przile za dorucak. Ja sam to jela sa sirom, ajvarom, i domacim suhomesnatim proizvodima.
Davno sam pravila i zaboravila kako ide..
A imaju i lepinjice one se isto prze busnes rupu u sredini i posle namazes pekmez i uz solju mleka vrh.
Е'о један с прашком за пРциво:
http://www.coolinarika.com/recept/978181/
Иначе комлов можеш користити за сва дизана теста кад имаш времена, даје пунији укус од квасца.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back