Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato sto ne umes tj. ne ume taj koji ti pravi. :mrgreen:

Sampinjoni, sa marinadom (jednostavno: ulje, beli luk, persun, so) - nema tog mesa koje moze sa tim da se poredi. ;)

Prosli put sam naucio rodjaka u Srbiji kako to ide-odusevio se, kao i ostali koji su probali.

Spremite marinadu unapred i onda cele šampinjone uvaljate u nju i stavljate na roštilj, ili ih poređate po roštilju i prelijete marinadom? Zvuči ukusno... :)

Spremite marinadu unapred i onda cele šampinjone uvaljate u nju i stavljate na roštilj, ili ih poređate po roštilju i prelijete marinadom? Zvuči ukusno... :)

Ne stavljam ih citave u marinadu, jer nema potrebe. Sampinjoni dok se peku puste saft i budu socni. Eventualno par kapi marinade dok su na rostilju. Tek kad ih skinem sa rostilja prelijem marinadom.
Tako isto i tikvice i patlidzan. ;)

ja sam za uskrs spremala banana split tortu koju je nedavno bokica postavljala. torta izgleda mnogo lepo, ogromna je ako se pravi u okruglom kalupu. nisam preterano oduševljena ukusom, dala bih joj jaku trojku. Filovi su sjajni, ali za moj ukus nisu dovoljno slatki. na onoliko fila idu ukupno samo 4 kašike šećera. mislim da je previše kakaa u tamnoj kori, meni mnogo gorči ta kora i još više ubije slatkoću torte koja ionako nije slatka.
u svakom slučaju, ponoviću je još jednom za slavu jer je velika i ne moram da pravim dve, ali ću definitnvo pojačati šećer i smanjiti kakao i povećati količinu banana pa ćemo da vidimo kako će da ispadne u takvoj varijanti.
2014-04-20 12.14.43.jpg
2014-04-21 17.45.07.jpg

Ne stavljam ih citave u marinadu, jer nema potrebe. Sampinjoni dok se peku puste saft i budu socni. Eventualno par kapi marinade dok su na rostilju. Tek kad ih skinem sa rostilja prelijem marinadom.
Tako isto i tikvice i patlidzan. ;)

Јеси ли пробао да у њих ставиш само кајмак и мало першуна?

Мени су тако преукусни.

Печем их у рерни, госпођица смаже прву туру, а ја и тата шта остане од друге :zcepanje:

Могу да се посоле вегетом, моји тако више воле.

Мени су тако преукусни.

Печем их у рерни, госпођица смаже прву туру, а ја и тата шта остане од друге :zcepanje:

Moja žena pravi šampinjone u rerni i izađu sočni i divni, ja kad ih pravim izađu skvrčeni i osušeni.

Мени су тако преукусни.

Pravio sam punjene u rerni vec.
I sa mlevenim mesom isto idu.
Ali sa rostilja su najbolji.

Bravo, bravo, to sam gledao ali je bio Entoni Burdan u Napulju u domu jedne babe koja tradicionalno, svake nedelje pravi pravu napolitansku pastu.

I kuva se od 7-10 sati, krene rano ujutru, ali to su sve varijacije na temu.

Pa meni se kuvalo 2 sata ukupno pošto je bila baš mlada teletina , a kontam da je za neko starije malo meso potrebno oko 3 h , al je ukus stvarno neponovljiv.

Zato sto ne umes tj. ne ume taj koji ti pravi. :mrgreen:

Sampinjoni, sa marinadom (jednostavno: ulje, beli luk, persun, so) - nema tog mesa koje moze sa tim da se poredi. ;)

Prosli put sam naucio rodjaka u Srbiji kako to ide-odusevio se, kao i ostali koji su probali.
ma meso je meso
ja sam skoro, pisah ovde stavljala jagnjece kotlete u marinadu i njih smo pekli
lele
lepo je i povrce, al ko jagneci kotleti s rostilja nikada nece biti :D

ja sam za uskrs spremala banana split tortu koju je nedavno bokica postavljala. torta izgleda mnogo lepo, ogromna je ako se pravi u okruglom kalupu. nisam preterano oduševljena ukusom, dala bih joj jaku trojku. Filovi su sjajni, ali za moj ukus nisu dovoljno slatki. na onoliko fila idu ukupno samo 4 kašike šećera. mislim da je previše kakaa u tamnoj kori, meni mnogo gorči ta kora i još više ubije slatkoću torte koja ionako nije slatka.
u svakom slučaju, ponoviću je još jednom za slavu jer je velika i ne moram da pravim dve, ali ću definitnvo pojačati šećer i smanjiti kakao i povećati količinu banana pa ćemo da vidimo kako će da ispadne u takvoj varijanti.
Pogledajte prilog 327150Pogledajte prilog 327151
jes, sve tacno
ja i napisah par5 puta mi volim 'neslatko' :) pogotovo mm
a tek baba dijabeticarka sto se odusevila :))))
elem, definitvno, treba vise secera jer ona sama nije slatka toliko
ali korice, filovi, sve je to na mestu, samo eto po ukusu popraviti malo kolicinu secera... i taj kakao, moze manje, naravno... ja ga cak nisam u fil ni stavila-zaboravila :)

Napoleon je moja omiljena torta.
Ne znam kako je drugi prave ali ja je volim sa 2x2 (lesnik i vanila) fila kroz koje se promaljaju seckani orasi (lesnici).
Mnogo je kvalitetna ako se napravi valjano, ako je napravi Kalca:mrgreen:
Previse filova ima da bi se stavljao margarin, torta je starinska, akcenat je na sastojcima, ukuvan fil na pari i tome slicno...preporucila bih ti obazrivost.
Slatka je kao sto su bile slatke ranije bakine torte...nije slatka kao Kinder, recimo...nema cokolade, nema voca, nema nicega sto bi nadrazilo nepce do kremova i korice sa orasima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back