Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sledeci put ako ti padne na pamet da ga zamrzavas, nemoj da ga obaris, nego ga samo napari blago..kad ga izvadis iz friza, samo ga stavis na minut u resetku iznad pare i kao da si svez spremila..ne menja ni boju, ni ukus
ja ubacim u friz kad mi ostane povrce jer te nedelje neplanirano nisam kuvala ono sto sam nameravala kad sam kupovala namirnice..

ja sam danas curetinu mariniranu u maslinovom ulju sa rumarinom bacila na gril..to cu ja..
detetu sam uz to spremila i trofie sa sosom od svezeg paradajza mladog luka, maslinovog ulja, maslina, susenog paradajza i bosiljka..
i brauni sa visnjom i orahom..umesto sladoleda, umutila sam gusti jogurt sa visnjama i jednom bananom da bi bio gusci..preliv ima savrsen ukus, a definitivno sledecu stvar koju kupujem je aparat za sladoled..planiram da ga sama pravim od jogurta sa svakakvim vocem..

004-1.jpg

011-1.jpg

015-1.jpg

Joj, divni su ti ovi kolači...Može recept ?

Joj, divni su ti ovi kolači...Može recept ?

moze
200gr cokolade za kuvanje
6 velikih kasika kakaoa
200gr secera
250gr putera
4 kom jaja
4 kasike brasna
1 prasak za pecivo

1/2kg visanja
150gr jezgra oraha

otopis cokoladu i puter, umutis..dodas ostalo..umutis sve i peces na 200*C samo 14min..
ni minut duze
ostavis da se ohladi
unutra je mekan kao lava, a spolja ima formiranu koricu

Hvala ti, mnogo mi se dopada kombinacija čokolade i višnje, čokolade i suve šljive...

Od kad sam probala one Nutella Brownies ( mislim pravila, nisam probala), jurim slične recepte...

Juče dragom bio rodjendan, pa malo obeležili...

A moj dobri kum mi je doneo beli, belgijsku čokoladiu u tabli od 5 kg! Da, dobro sam napisala, nije greška.izgleda ko omanje prozorsko okno.
Iako više volim slano, ovo me oduševilo! sa sve mašnom..jedino ne znam kako ćemo lomiti...

Hvala ti, mnogo mi se dopada kombinacija čokolade i višnje, čokolade i suve šljive...

Od kad sam probala one Nutella Brownies ( mislim pravila, nisam probala), jurim slične recepte...

A moj dobri kum mi je doneo beli, belgijsku čokoladiu u tabli od 5 kg! Da, dobro sam napisala, nije greška.izgleda ko omanje prozorsko okno.
Iako više volim slano, ovo me oduševilo! sa sve mašnom..jedino ne znam kako ćemo lomiti...

testericom :)

ja je dobila uz poklon, doneo drug cokoladu od 1kg i testericu

mladi krompirici, u rerni na malo ulja. nije lose

- - - - - - - - - -

malopre na pumpi vidim slatkis - sljive i orasi u cokoladi! malo je preskup, ali kao ideja dolazi u obzir

moze
6 velikih kasika kakaoa
200gr secera
250gr putera
4 kom jaja
4 kasike brasna
1 prasak za pecivo

1/2kg visanja
150gr jezgra oraha

otopis cokoladu i puter, umutis..dodas ostalo..umutis sve i peces na 200*C samo 14min..
ni minut duze
ostavis da se ohladi

Pravim i ja isto testo, samo u korpicama. Nesto mi se javlja da cu sledeci put sve u pleh. :lol:

moze
6 velikih kasika kakaoa
200gr secera
250gr putera
4 kom jaja
4 kasike brasna
1 prasak za pecivo

1/2kg visanja
150gr jezgra oraha

ni minut duze
ostavis da se ohladi

Ja ne znam kakva je lava...:sad2: Kud ti baš ona pade na um? :)

Ja ne znam kakva je lava...:sad2: Kud ti baš ona pade na um? :)

pa kolac se zove lava kolac.mislim ne taj,nego neki:zcepanje:
pretpostavljam da ti preseces,a ono krene gusta magma da curi :lol:
mene uhvatila zuta minuta,da umrem koliko mi se jede slatko.ispekla sam od tost hleba przenice u jajetu i mleku bez soli,pa uvaljala u mesavinu prah secera,vanilin secera i cimeta.tako jedno parce.drugo parce isto to,samo premazano i pekmezom od kajsija.trece parce uvaljano u mesavinu secera i mlevenih oraha.da sam imala u jos nesto da ga uvaljujem i to bih pojela

- - - - - - - - - -

evo je ova brza :)

pa kolac se zove lava kolac.mislim ne taj,nego neki:zcepanje:
pretpostavljam da ti preseces,a ono krene gusta magma da curi :lol:
mene uhvatila zuta minuta,da umrem koliko mi se jede slatko.ispekla sam od tost hleba przenice u jajetu i mleku bez soli,pa uvaljala u mesavinu prah secera,vanilin secera i cimeta.tako jedno parce.drugo parce isto to,samo premazano i pekmezom od kajsija.trece parce uvaljano u mesavinu secera i mlevenih oraha.da sam imala u jos nesto da ga uvaljujem i to bih pojela

- - - - - - - - - -

evo je ova brza :)

A, to je kao ono iz mikrotalasne?

A te slatke prženice, možeš po dve kriške hleba da spajaš pekmezom od šljiva pa tek onda da močiš i pržiš... :zaljubljena:

A te slatke prženice, možeš po dve kriške hleba da spajaš pekmezom od šljiva pa tek onda da močiš i pržiš... :zaljubljena:

a jel stavljas u jaja i mleko secer?i jel ne curi pekmez?sad mi se vec primaklo vreme za napolje,al kad se vratim moracu da probam i tako:rumenko:

- - - - - - - - - -

Ne koristim mikrotalasnu, ne znam.

jako gresis sinko,hitno da je nabavis.recimo odledjene girice iz zamrzivaca barene u mikrotalasnoj...:zaljubljena:

Ne, ne curi i ne šećerim jaja, naknadno pospe šećerom svako kolko mu treba. Ja sebi ne.

A ni ja nemam mikrotalasnu, ali znam za ovaj kolač iz šolje. Sve se spremam da mi ga sestra napravi kad odem kod nje, i uvek zaboravim...:lol:

...nije, ono iz mikro je uzas, kao obojeni "lebac", katastrofa, nikad nista gore nisam probala, a nisam neki proborac...

- - - - - - - - - -

ma pojma nemate :P
mikrovalna je super stvar :D

inace, nama crko bokalcic za kuhanje vode
ko ce sad kupovat novi...pa jos dok nadjem da je inox, da je skriveni grijac...
i da ne kosta vise od 2 iljade... :sad2:

...meni najmiliji aparat u kuci...:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back