Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam slikala (meni to ne ide) ali, moja svekrva je danas napravila burek sa spanacem (post je), od pravog testa. Rasklagijala 4. "kruga" tanko, svaki nafilovala, krajeve nekako podvila, ispekla, da je planulo- planulo je:)

Sarma u zemljanom loncu, posna. Krckala se, mirisala, pred kraj je stavila nekoliko komada dimljenog sarana, ajoj......
p.S. Mislila je da ono sto ostane stavi u friz za Badnje vece, nema sanse, imali smo i goste koji se jednostavno nisu mogli otkaniti, bilo nam je drago, ili bar meni;)

Slatiks: kilogram OCISCENIH banana pomesala sam 4000 grama posnog slaga u prahu, dobro izmiksala, odozgo posni slag na vodi, super, ukusno, zdravo, posno (pritisak mi, doudse, sve nizi i nizi:(
После овог поста негде тамо у Дубајиу ударио је гром.
Не бих да те разочарам али сви ти шлагови, посни, или непосни су тешка хемија.
Вероватно он(шлаг) нема везе с притиском па ти није ни битан за то, али свакако га не би смела конзумирати у таквој количини(4000г!!!) чак и да поделиш с осталим укућанима.
Ту и тамо по једна кашикица у кафу ОК, али у наведеној количини никако.

Вероватно он(шлаг) нема везе с притиском па ти није ни битан за то, али свакако га не би смела конзумирати у таквој количини(4000г!!!) чак и да поделиш с осталим укућанима.
Pa, ne jedem svaki dan taj slag, ako se rasporedi na kilogram cistih banana, ne moze biti tako strašno!
Ja mogu sta hocu, ja ne idem sa svojih 53. kg. pa gladovala - jela kao konj, mnogo se krecem, genetski nisam predodredjena da budem gojazna...
Sto se tice "torte" nikome nije zapalo ni parce vise od jednog, tako da nema potrebe za gromom bilo gde na kugli zemaljskoj.

i ja to pomislih, tj prvo sam mislila da je otkucala jednu nulu viska i da je mislila na 400 grama :D
I jesam, a nisam ni primetila,dakle 400 grama:dash::dash:

- - - - - - - - - -

Greska, dodala sam jednu NULU (0) viska, nisam primetila cak ni da si citirao tu gresku, desava se, u svom tekstu cu ispraviti, u tvom citiranom, ne mogu! Da li iko normalan moze pomisliti da mi je potrebeno 4. KILOGRAMA slaga, trebalo je prvo pitati da li je greska, no, u redu je..Sama pala, sama se ubila.

Poslednja izmena:
I jesam, a nisam ni primetila,dakle 400 grama:dash::dash:

- - - - - - - - - -

Greska, dodala sam jednu NULU (0) viska, nisam primetila cak ni da si citirao tu gresku, desava se, u svom tekstu cu ispraviti, u tvom citiranom, ne mogu! Da li iko normalan moze pomisliti da mi je potrebeno 4. KILOGRAMA slaga, trebalo je prvo pitati da li je greska, no, u redu je..Sama pala, sama se ubila.

Biljo, da li to bude kao neki krem? Sipas posebno u cinijice ili se to stvrdne?

Biljo, da li to bude kao neki krem? Sipas posebno u cinijice ili se to stvrdne?
Ocistis banane da ociscenih bude oko kilogram, mozda cak 200 gr. vise, isitnis (iseckas, kako god ne sitno bas) ubacis u 400 gr. slaga i miksujes dok ne postane gusta smesa. Stavis u fruzider na manje od sat vremena, toliko se zgusne da ne poverujes, onda izrucis na tacnu i oblikujes. Odozgo slag i gotovo, izdasna, zdrava i ukusna. SECER ne stavljas, slatke su i banane i slag, brzo, hranljivo, jednostavno:)

Ocistis banane da ociscenih bude oko kilogram, mozda cak 200 gr. vise, isitnis (iseckas, kako god ne sitno bas) ubacis u 400 gr. slaga i miksujes dok ne postane gusta smesa. Stavis u fruzider na manje od sat vremena, toliko se zgusne da ne poverujes, onda izrucis na tacnu i oblikujes. Odozgo slag i gotovo, izdasna, zdrava i ukusna. SECER ne stavljas, slatke su i banane i slag, brzo, hranljivo, jednostavno:)

Ovo cu da probam, koliko sutra.
Imam banane, nece niko da ih jede, samo da kupim slag.

Dobar slag kada se dobro umuti bude tvrd kao........sapun!

meni to nebitno, ja slag ne volim
ajd jos prvi dan i mogu podnijet neki kolac sa malo slaga
al drugi dan kad krene onako pucat i pretvarat se u...nesto slag
to mi je bas khm...nejestivo
sto se mene tice slatko vrhnje je najbolja opcija

- - - - - - - - - -

U ovo doba tesko da je za happy smajli : )))

mah...jedi, uzivaj...ono, kad vec grijesis nek bude kako valja
sutra saniraj posljedice jednom od onih svojih tura skakutanja u teretani cao ;)

Nisam slikala (meni to ne ide) ali, moja svekrva je danas napravila burek sa spanacem (post je), od pravog testa. Rasklagijala 4. "kruga" tanko, svaki nafilovala, krajeve nekako podvila, ispekla, da je planulo- planulo je:)

Sarma u zemljanom loncu, posna. Krckala se, mirisala, pred kraj je stavila nekoliko komada dimljenog sarana, ajoj......
p.S. Mislila je da ono sto ostane stavi u friz za Badnje vece, nema sanse, imali smo i goste koji se jednostavno nisu mogli otkaniti, bilo nam je drago, ili bar meni;)

Slatiks: kilogram OCISCENIH banana pomesala sam 400 grama posnog slaga u prahu, dobro izmiksala, odozgo posni slag na vodi, super, ukusno, zdravo, posno (pritisak mi, doudse, sve nizi i nizi:(
koje Badnje vece:(

paradajz corbicu sa tikvicama i bosiljom i
zapecene sampinjone sa pekorinom i belim lukom

016-1.jpg

017-1.jpg

Šlag, slag krem i sl. su čista hemija. Zgrozim se kad vidim kako na rođendaniam majke maloj deci daju slag sa torte, kao krem nije zdrav a slag je super:dash:

Bolja je i biljna pavlaka od šlaga.

paradajz corbicu sa tikvicama i bosiljom i
zapecene sampinjone sa pekorinom i belim lukom

016-1.jpg

017-1.jpg

Divno izgleda, bas mi se dopada hrana koju spremas... kad bi samo i moj muz hteo da jede tako nesto.... ovako me mrzi da svaki dan spremam dva jela

Danas njemu krompir paprikas a meni socivo, sa crnim, belim lukom, zelenom, sargarepom i puno persunova lisca. Naravno biber, kurkuma, korijander, i salata od maslacka

И ја ћу данас салату од маслачка, има га у дворишту, једва чекам.

А ручак од јуче, можда додам неку питу са сиром и јајима и доста.

Divno izgleda, bas mi se dopada hrana koju spremas... kad bi samo i moj muz hteo da jede tako nesto.... ovako me mrzi da svaki dan spremam dva jela

Danas njemu krompir paprikas a meni socivo, sa crnim, belim lukom, zelenom, sargarepom i puno persunova lisca. Naravno biber, kurkuma, korijander, i salata od maslacka

ono plus ovo..ne verujem da bi ti se muz bunio :lol:

021-1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back