Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pita-sa-sirom-i-zeljem-1.jpg

pita sa sirom i zeljem

sareni-djuvec-1.jpg

sareni djuvec

Pa sta volite?
Crni luk, seckane "nogice" pecuraka, zacini, sir,... Ako hoces "jace" dodas seckanu sunku/slaninu,...
Ja bih na vrh svake stavila maslinu.

Mislila sam umesto crnog luka da iskoristim malo mladog luka što mi je ostalo :aha: Nogice pečuraka naravno, sir isto i začini... pa to je to u suštini ništa drugo mi ni ne treba :lol: ustvari možda malo pavlake ili tako nečega da sve to veže :think: :aha:
Nemam masline :sad2: ma nema veze biće dobre kako god okreneš :mrgreen: hvala bogomoljka :zag:

Mislila sam umesto crnog luka da iskoristim malo mladog luka što mi je ostalo :aha: Nogice pečuraka naravno, sir isto i začini... pa to je to u suštini ništa drugo mi ni ne treba :lol: ustvari možda malo pavlake ili tako nečega da sve to veže :think: :aha:
Nemam masline :sad2: ma nema veze biće dobre kako god okreneš :mrgreen: hvala bogomoljka :zag:
Jos bolje sa mladim lukom, bice sarenije ;) Da, uvek treba nesto kremasto da veze. Neki stavljaju i jaja, kao smesa za prelivanje musake.

- - - - - - - - - -

punjene-pecurke-1.jpg

od pre nekoliko godina. koliko se secam punjenje je - secene drske od sampinjona, slaninica, odozgo pavlaka.ali ne mora tako, stavis sta hoces, vazno je da je ukusno. mozda puter odozgo?

kad gledam sliku kao da ima i praske sunke!?

Ovaj pirinac, kao podloga, je odlican :ok: Jos ako se doda karija i malo belog vina... :zaljubljena:

punjene-pecurke-1.jpg
od pre nekoliko godina. koliko se secam punjenje je - secene drske od sampinjona, slaninica, odozgo pavlaka.ali ne mora tako, stavis sta hoces, vazno je da je ukusno. mozda puter odozgo?
kad gledam sliku kao da ima i praske sunke!?

Ovde ima luka, sira, šunke i pavlake da :aha: (ja samo ne mogu pirinač!) i to što kažeš najbitnije je da je ukusno :D hvala :zag:

Jos bolje sa mladim lukom, bice sarenije ;) Da, uvek treba nesto kremasto da veze. Neki stavljaju i jaja, kao smesa za prelivanje musake.

Aha, ja više volim mladi luk neko crni :aha:
Joj ne bih jaja, juče 7 jaja otišlo u palačinke, samo ću pavlaku i Philadelphiju da veže sve to :mrgreen: slike slede :aha:

Danas lagano, pileća supa (ipak je nedelja!), opet valov zelene salate s rotkvicama, i umesto sarmica - smrljano sve u voku - mladi luk, meso, blitva, pirinač, sa kiselim mlekom.
Totalno ukusno, al evo već sam gladna.
Doduše, možda i zato što mi je ručak bio u 12:30, kao kod prave kućanice :))))

pita-sa-sirom-i-zeljem-1.jpg

pita sa sirom i zeljem

Divna ti ova pita...

Ja neki dan napravila ali ... bacila :besna: Zena od koje kupujem kozji sir ga jos ne pravi ( koze imaju male jarice koji sisaju) pa na preporuku komsije uzela od nekog drugog. Grozan je bio...

Danas za rucak nasuvo uz zelenu salatu a za veceru skuvala belu corbu

I tako mi se jede nesto slatko ... a uzdrzavam se vec neko vreme

А могла си и од беланцета пуслице, а жуманце умућено са шеКером/медом!

mjok!

belance umutiti dobro pa dodati 3 kaš šećera i napraviti dobar šne pa u to dodati mlev. orahe - namaz da bude debljine oko 1cm, i preko toga kora
premazati žumancetom sa malo pavlake a ne mora i ništa..
mislim da bi bilo super i ovako :)

Nisam slikala (meni to ne ide) ali, moja svekrva je danas napravila burek sa spanacem (post je), od pravog testa. Rasklagijala 4. "kruga" tanko, svaki nafilovala, krajeve nekako podvila, ispekla, da je planulo- planulo je:)

Sarma u zemljanom loncu, posna. Krckala se, mirisala, pred kraj je stavila nekoliko komada dimljenog sarana, ajoj......
p.S. Mislila je da ono sto ostane stavi u friz za Badnje vece, nema sanse, imali smo i goste koji se jednostavno nisu mogli otkaniti, bilo nam je drago, ili bar meni;)

Slatiks: kilogram OCISCENIH banana pomesala sam 400 grama posnog slaga u prahu, dobro izmiksala, odozgo posni slag na vodi, super, ukusno, zdravo, posno (pritisak mi, doudse, sve nizi i nizi:(

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back