Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Treba uskoro da pravim tortu za bitnu priliku i našla sam jednu kod koje idu 4 kore (bjelanca, orasi i brašno)
ali u fil, onaj klasični sa žumancima i brašnom, idu:
u jedan orasi,
pa čokolada
da bi posle u jednom receptu dodali kokos a druga žena suvo grodžđe...
Da nije to previše ukusa? I orasi i čokolada i suvo grožđe? Možda ovo poslednje da izbacim? Kokos je u startu otpao-

napravi čisto čoko tortu( i kore i fil bogat sa čoko i debela čoko glazura)
najveća preverzija je jesti komad te torte sa šakom malina na tanjiriću :zaljubljena:

Nemam nista protiv, ja mu necu oteti ciniju sa stola. Njegovo jelo, sta ce sa njim ciniti njegova volja. Samo konstatacija da je jedini koji biberi salatu.
Ал пази кад сам ЈЕДИНИ!:rotf:
Узгред биберим и салату од краставаца, купуса, ротквица...
Бибер је један од љутих укуса(поред љутине паприке, слачице, црног и белог лука...) и обожавам га.
Слабо се ти разбираш у гурманлуке.

Provaljujes kako pokusava da se izvuce.... ubacuje u pricu krastavce i rotvice. A rec je o zelenoj salati.
Немам потребе да се имало извлачим.
Волим укус бибера и користим га и у зеленој салати чак и комбиновано, онај ситни купљен као млевен и онај крупније млевен у кућном млинцу.
Исто користим бибер и у другим салатама.
Запањујуће је да ти као вајни (самопрокламовани) веган правиш салате сиромашног укуса, вероватно из незнања, а сасвим је могуће и да си прикривени месождер само овде турираш наивне нешто као типа салата без бибера, али печење кад обибериш све пршти.
Могуће да зато и имаш неодољиву потребу да свој приступ прогласиш јединим исправним и невероватно се потрудиш да докажеш како си у праву?!?

Запањујуће је да ти као вајни (самопрокламовани) веган правиш салате сиромашног укуса, вероватно из незнања,

A ti imas saznanje koje salate koristim? Njih nigde nisam pominjao osim majsku kraljicu u postu iznad. Drago mi je da vidim kada korisnici kada vide da im vredjanje ne prolazi pokusavaju izmisljotinama degradirati sagovornika, a tako u stvari cine stetu sebi a ne drugima.

A ti imas saznanje koje salate koristim? Njih nigde nisam pominjao osim majsku kraljicu u postu iznad. Drago mi je da vidim kada korisnici kada vide da im vredjanje ne prolazi pokusavaju izmisljotinama degradirati sagovornika, a tako u stvari cine stetu sebi a ne drugima.
Немој да скраћујеш постове како би испао у праву, већ сам те опоменуо да ти је то фобија.

Skracujem post da bih odgovorio na tvoju aluziju koju taj deo izvucenog posta sadrzi. Vidim sta potenciras, pokusaj izazivanja svadje i konflikta nakon cega bi usledio ban.

Uzivaj u zelenoj "obiberenoj" salati :bye:

:hahaha:

A u cemu je fora i problem sa biberom u salati?
Ja ga stavljam svugde, i u zelenu i u krastavce, kupus slatki i kiseli, srpske, grcke, sopske..
Ne kapiram - je l problem i steti organizmu ili se samo proseravamo?!

- - - - - - - - - -

Al ok, sestra i ja biber stavimo i preko meda na jagode.

- - - - - - - - - -

Jbte, bar je to stvar ukusa. :neutral:

A u cemu je fora i problem sa biberom u salati?
Ja ga stavljam svugde, i u zelenu i u krastavce, kupus slatki i kiseli, srpske, grcke, sopske..
Ne kapiram - je l problem i steti organizmu ili se samo proseravamo?!

- - - - - - - - - -

Al ok, sestra i ja biber stavimo i preko meda na jagode.

- - - - - - - - - -

Jbte, bar je to stvar ukusa. :neutral:

Видим, преживела си и у пуној си форми.

А ја сада кијам, шмрцам, кашљем, дувам :sad2:

Ја обожавам бибер, али је ствар укуса ко га у шта ставља.

Исто као и бели лук.

Не видим разлог за дубље расправе о томе.

Данас неки кромпир и неко месиште, барена блитвица као салата и доста.

ajde kud svi turci, tu i mali muja :)

ja isto volim biber..i to ne onaj sitno mleveni, nego onaj sareni vise kao lomljeni..i ne stavljam ga bas u zelenu salatu, al mogu i u nju
prosto biber volim
ko gaq voli, mesa ga u svasta
isto kao beli luk
koji volim, al volim i ljude sa kojima se druzim,pa tu drzim povucenu rucnu
inace mi u kuci smo uglavno salatu jeli sa crnim mladim srebrncem i rotkvicama dok jednom nisam probala sa belim kod ujne mog decka kao klinka
i odusevila se ukusom..mnogo mi se bolje slaze nego sa crnim

a danas cu onu curetinu sa blansiranom blitvom
i corbicu od kelerabe

oko cega ste se zakacili :eek: ja znam ljude koji bibere salatu cak i u nekim restoranima (ne pricam o srbiji) ti isto zabibere hteo ne hteo. ne vidim u cemu je problem, nek jede kako ko hoce :eek:

тако је :ok:

како коме прија, непце одређује правила.....

кад сам био студент, имао сам једног другара који је обожавао кечап, а то је ишло чак дотле да ЈЕ СТВАРНО ставио једанпут предамном кечап на парче торте :hahaha:
нећу заборавити док сам жив :hahaha:

у кухињи све је дозвољено да се ради па чак и оно ;)

- - - - - - - - - -

ajde kud svi turci, tu i mali muja :)

ja isto volim biber..i to ne onaj sitno mleveni, nego onaj sareni vise kao lomljeni..i ne stavljam ga bas u zelenu salatu, al mogu i u nju
prosto biber volim
ko gaq voli, mesa ga u svasta
isto kao beli luk
koji volim, al volim i ljude sa kojima se druzim,pa tu drzim povucenu rucnu
inace mi u kuci smo uglavno salatu jeli sa crnim mladim srebrncem i rotkvicama dok jednom nisam probala sa belim kod ujne mog decka kao klinka
i odusevila se ukusom..mnogo mi se bolje slaze nego sa crnim

a danas cu onu curetinu sa blansiranom blitvom
i corbicu od kelerabe

тад ти је све било супер укусно :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back