Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
izvini sto sada ovako pisem, mali mi se mota, vreme je za spavanje i kupanje, samo jos ovo da otkucam dok sam u 'fazonu'
znaci od pet jaja sam umutila smesu za koru, podelila na dva dela to, od jedne polovine pekla svetlu koru, koju sam zatimn presekla na dva dela i dobila dve korice svetle
tako sam ispekla i jednu tamnu koru koju sam posle presekla i dobila dve, znaci ukupno belih i crnih korica 4 komada

jos nesto
, torta je visoka bas :) ja sam skroz napunila kalup 26, kada sam stavila trecu koru preko fila, i morala sam da 'pravim' obruc u visinu od alu folije da stane druga polovina tamnog fila i kora poslednja
al ne mari, samo nek ima materijala :D

i ja sam kao sto se vidi kore redjala drugim redom, ona je svetlu, pa dve tamne, pa svetlu, a ja obrnuto, jer mi je tamna ispala za nijansu deblja (zato i hocu sledeci put svaku da mutim posebno da bi bile jednake u milimetar... znaci ja sam redjala tamnu, pa dve svetle, pa tamnu

- - - - - - - - - -

Torta super deluje.
Kod mene veceras podvarak sa rebarcima

- - - - - - - - - -

prekriti folijom svježine (direktno na površinu)

Ovo ne razumem?

ne znam
ja sam izbacila filove na terasu da se lade :mrgreen:
mislila je verovatno na prijanjajucu foliju, prozirnu koja se stavi preko serpice il vanglice da se fil ne skori od gore, tokom hladjenja

Torta super deluje.
Kod mene veceras podvarak sa rebarcima

- - - - - - - - - -

prekriti folijom svježine (direktno na površinu)

Ovo ne razumem?

Prozirnu foliju staviš direktno na fil, ne zategnuto preko posude. Baš na fil, i onda nema korice, ne moraš da mešaš, odličan patent.

izvini sto sada ovako pisem, mali mi se mota, vreme je za spavanje i kupanje, samo jos ovo da otkucam dok sam u 'fazonu'
znaci od pet jaja sam umutila smesu za koru, podelila na dva dela to, od jedne polovine pekla svetlu koru, koju sam zatimn presekla na dva dela i dobila dve korice svetle
tako sam ispekla i jednu tamnu koru koju sam posle presekla i dobila dve, znaci ukupno belih i crnih korica 4 komada

jos nesto
, torta je visoka bas :) ja sam skroz napunila kalup 26, kada sam stavila trecu koru preko fila, i morala sam da 'pravim' obruc u visinu od alu folije da stane druga polovina tamnog fila i kora poslednja
al ne mari, samo nek ima materijala :D

i ja sam kao sto se vidi kore redjala drugim redom, ona je svetlu, pa dve tamne, pa svetlu, a ja obrnuto, jer mi je tamna ispala za nijansu deblja (zato i hocu sledeci put svaku da mutim posebno da bi bile jednake u milimetar... znaci ja sam redjala tamnu, pa dve svetle, pa tamnu

- - - - - - - - - -

ne znam
ja sam izbacila filove na terasu da se lade :mrgreen:
mislila je verovatno na prijanjajucu foliju, prozirnu koja se stavi preko serpice il vanglice da se fil ne skori od gore, tokom hladjenja

Moj obruči su visoki 9cm, ako bude baš malo i virila, nema veze. :) Hvala svakako, praviću je čim nabavim ala kajmak, jer do maskarponea šanse nema da dođem.

Treba uskoro da pravim tortu za bitnu priliku i našla sam jednu kod koje idu 4 kore (bjelanca, orasi i brašno)
ali u fil, onaj klasični sa žumancima i brašnom, idu:
u jedan orasi,
pa čokolada
da bi posle u jednom receptu dodali kokos a druga žena suvo grodžđe...
Da nije to previše ukusa? I orasi i čokolada i suvo grožđe? Možda ovo poslednje da izbacim? Kokos je u startu otpao-

Kokos je u startu otpao-
:eek: tortoubico!!!
ja bih najpre izbacila suvo grozdje. to mi nekako u opste ne ide sa ostatkom ni po ukusu ni po teksturi.
orah kokos i cokolada su mnogo bolja kombinacija!

- - - - - - - - - -

Našla sam jednu divnu sa kikirikijem i karamel kremom... isti fil na svakoj kori, ali ide kikiriki i njega kao i kokos znaju da ne vole mnogi.
Možda dva sa orasima, a onaj srednji sa čokoladom.
Ovako bi bilo i preslatko i nemaš pojma šta jedeš.
a yebote ovima koji nista ne vole, kupis napolitanke u dva ukusa i ko ih hebe :))))))

ja ne volim grozdjice u kolachima, a nisam ni neki ljubitelj kokosa. meni samo daj chokolade :))))
ili neka vocna torta
:eek: kad sam prvi put upoznala osobu koja je znacajno rekla da ne voli kokos ja sam bila u soku pa nekoliko dana posle :eek:
neko da ne voli kokos
ja isti rado stavljam u kolace,a i volim da kuvam jela sa kokosovim mlekom.
meni je kokos savrsena hrana, moze u slano moze u slatko moze i da se pije a tek sto mirise
a i ja mirisem na kokos, uvek nadjem nesto od sredstava za licnu higijenu i krema
kaki ste vi to ljudi :sad2:
koji ne vole kokos :eek:

:eek: tortoubico!!!
ja bih najpre izbacila suvo grozdje. to mi nekako u opste ne ide sa ostatkom ni po ukusu ni po teksturi.
orah kokos i cokolada su mnogo bolja kombinacija!

- - - - - - - - - -

a yebote ovima koji nista ne vole, kupis napolitanke u dva ukusa i ko ih hebe :))))))

Ta kikiriki torta sadrži klasični kuvani fil sa žumancima i brašnom, uz lomljeni kikiriki, ali ide i onaj karamel gdje se mlijeko kuva sa šećerom dva sata i doda čokolada i opet kikiriki.
A ja taj karamel obožavam. I tu tortu moram probati čim prije.

Ja nisam podnosila suvo grožđe. Dok nisam probala u kuvanoj pšenici, ali se ostavi da nabubri. Divota. Sad ga odjednom volim i onakvog običnog.
Još ću malo ispitati ukućane, da li je kokos baš nužno izbačen. Možda se i oni iznenade.

:eek: kad sam prvi put upoznala osobu koja je znacajno rekla da ne voli kokos ja sam bila u soku pa nekoliko dana posle :eek:
neko da ne voli kokos
ja isti rado stavljam u kolace,a i volim da kuvam jela sa kokosovim mlekom.
meni je kokos savrsena hrana, moze u slano moze u slatko moze i da se pije a tek sto mirise
a i ja mirisem na kokos, uvek nadjem nesto od sredstava za licnu higijenu i krema
kaki ste vi to ljudi :sad2:
koji ne vole kokos :eek:

ajde dobro, pojeo bi kad bi mi ti donijela, slatka si, al da mi neki skrndelj donese nema shanse!!!

Стављам бибер у салату коју једем уз месо.
Прати постове.

Ne izvlaci se, pisao si da stavljas biber u zelenu salatu a ne u meso.
Da stavljas biber u meso napisao bi ovako: "stavljam biber u meso" koje jedem sa zelenom salatom.

Umesto toga napisao si ovo. Dokaz da stavljas biber u salatu jasan ko dan.
Ja ovde ne vidim da pise da stavljas biber u meso, niti vidim da uopste pominjes meso. A ti?

Очерупа се лист по лист и лист по лист се пере под текућом водом.
Посоли, обибери, мало прелије каквим благим сирћетом(рецимо јабуковим од 5% сирћетне киселине) и још преко тога мало нпр хладно цеђеног маслиновог уља, или неког ароматичног попут тамног сусамовог уља.Промеша и одвалиш се од салате пред Медом повремено дајаћи му тек по који лист да се и он разрани на салату!

Ne izvlaci se, pisao si da stavljas biber u zelenu salatu a ne u meso.
Da stavljas biber u meso napisao bi ovako: "stavljam biber u meso" koje jedem sa zelenom salatom.

Umesto toga napisao si ovo. Dokaz da stavljas biber u salatu jasan ko dan.
Ja ovde ne vidim da pise da stavljas biber u meso, niti vidim da uopste pominjes meso. A ti?
Обневидео си од вегетаријанства, а можда и од тврдоглавости.

Кад кркам салату уз месо.
Мора се.

I pravilno se kaze, ako se pominju recepti i jela - pobiberiti. Obiberiti kao rec ne postoji.
Граматика и остале форе, последње уточиште лузера.
Обиберити, забиберити, побирти, речи у српском језику које показују његово богатство, чак преко 350к речи, од 3-5 места у свету по богатству лексике.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back