Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja nikad u zivotu nisam pojela zelenu salatu

- - - - - - - - - -

Ni probala
Очерупа се лист по лист и лист по лист се пере под текућом водом.
Посоли, обибери, мало прелије каквим благим сирћетом(рецимо јабуковим од 5% сирћетне киселине) и још преко тога мало нпр хладно цеђеног маслиновог уља, или неког ароматичног попут тамног сусамовог уља.
Промеша и одвалиш се од салате пред Медом повремено дајаћи му тек по који лист да се и он разрани на салату!

Очерупа се лист по лист и лист по лист се пере под текућом водом.
Посоли, обибери, мало прелије каквим благим сирћетом(рецимо јабуковим од 5% сирћетне киселине) и још преко тога мало нпр хладно цеђеног маслиновог уља, или неког ароматичног попут тамног сусамовог уља.
Промеша и одвалиш се од салате пред Медом повремено дајаћи му тек по који лист да се и он разрани на салату!

prvi put cujem da se stavlja biber na zelenu salatu

- - - - - - - - - -

i plus od zelene salate rastu sise

prvi put cujem da se stavlja biber na zelenu salatu

...znas kako, biber je prirodni pojacivac ukusa :mazi:...naucice tebe Boki svasta nesto...na kraju imada budes ono pravo, galanterija :lol:...

- - - - - - - - - -

moguce, nisam nikad probao sa biberom nekako mi en ide uz nju.

...a ide i u Gin...kada hoces da ga ono extra gustirash :D...ma pravo smekenzi...

Ali ja ne volim.
I ne privlaci me da probam. :(
Zao mi samo zbog deteta.. kakav mu primer dajem

Napravi sladju varijantu, preliv od meda, balzamika, maslinovog i soli.
Pomesaj sa necim sto volis (spinat, maslacak, repovi mladog luka,...), dodaj rotkvice secene na taaanke kolutove (onim za ljustenje krompira). Makazama iseces sve listove na zalogaje.
Meni je z. salata omiljena :heart: Ali samo kada se prelije tik pred jelo, da ostane hrskava.

Ni ja je ne prelivam ako pobacam masline, kockice sira,... Nema potrebe. Ali to je onda ceo obrok, meni.

Napaviš dresing, dodaš malo krutončiće, pa pršutić i klopa za ceo dan...

Kod nas na pijaci puterice salate banbadava, 3 a ima i 5 kom. za 100 din.

Ajsberg je nešto preko 200din/kom ali čeri i dalje prednjači sa 500 din.

e rukola mi se dopada bas bas, narocito sa piletinom u tortilji, ona ljuta a rukolica gasi <3

E, to jeste, a nema "nedozvoljenih" kombinacija u kuhinji, ko šta voli..

ja bih mogla stalno da jedem zelenu salatu, to mi je omiljena salata, najobicnije napravljena, sa obicnim uljem i sircetom i koluticima rotkvice :D
nego, sto sam pravila odvratne mafine za vikend, nista tvrdje i bezukusnije nisam skoro probala. precrtan recept i sajt i sta god ima veze sa tim mafinima :lol:
al mi je zato pogaca sa sirom bila fantasticna :D
2014-03-29 17.56.05.jpg
2014-03-29 17.56.11.jpg

Poslednja izmena:
divno izgleda pogaca,tebi testa bas idu od ruke
ja kuvam krompir paprikas
i samo da kazem da nikad ranije nisam kupila jagode ,nego ove godine,nisu tako jako jako skupe,pola kile 110 din i slatke su,mogu da se jedu bez secera
nisu naravno kao kad je sezona,al nisu kartonske,ni stiroporske

ja bih mogla stalno da jedem zelenu salatu, to mi je omiljena salata, najobicnije napravljena, sa obicnim uljem i sircetom i koluticima rotkvice :D
nego, sto sam pravila odvratne mafine za vikend, nista tvrdje i bezukusnije nisam skoro probala. precrtan recept i sajt i sta god ima veze sa tim mafinima :lol:
al mi je zato pogaca sa sirom bila fantasticna :D
Pogledajte prilog 325246Pogledajte prilog 325245

..e stvarno si majstor za testo:D

...nego ja izvadila neko meso sinoc i sad gledam, ceo onako komad lep, svinjsko doduse, al sto je dzabe i bogu je milo...(poslala seka iz sela)...:)
...i ne znam sta bih, mozda da isecem na kocke, malo mariniram pa na teflon...i zelenu salatu sa rotkvicama...

..i kod nas na pijaci 3 za 100 dinara, a ogromne, ja od preslog vikenda imam jos jednu...bice sigurno jos 2-3 dana dok se ne pojede...

- - - - - - - - - -

ma ti ces mi reci sta je korov i sta da jedem, stidi se svojih godina!

..evo stidim se:lol:
..a stvarno je korov:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back