DeeLite
Zaslužan član
- Poruka
- 141.958
danas im nisam kuvala ništa
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja palentu cesto doruckujem
jel moye jedno glupo pitanje
sutra kad skinem kajmak,pa treba da sipam taj limun da napravim sir,jel moze da se sipa cenjena narandza,nemam limun
a nemam ni gazu,jel moze u metalnu cediljku?

Smoki, ja bih stavila sirce umesto limuna, a ti kako hoces.![]()
pa ja nemam ni u sta da stavim to sirce,posto se danas bas ukuvalo mleko,pola je isparilo,a sad sam nesto citala,kaze skines kajmak,pa opet stavis da se kuva i opet skines kajmak...
- - - - - - - - - -
i onda ti se sve ukvari

pa ja nemam ni u sta da stavim to sirce,posto se danas bas ukuvalo mleko,pola je isparilo,a sad sam nesto citala,kaze skines kajmak,pa opet stavis da se kuva i opet skines kajmak...
- - - - - - - - - -
i onda ti se sve ukvari
smoki nema ti druge nego sutra da otvoris tezgu na pijaci prodas visak kajmaka![]()
Dok su mojoj kumi donosili svakodnevno mleko sa sela ona je tako, svaki put pokupi kajmak, posoli malo i tako danima skuplja. A kako ces ti na brzaka ne znam.pa ja nemam ni u sta da stavim to sirce,posto se danas bas ukuvalo mleko,pola je isparilo,a sad sam nesto citala,kaze skines kajmak,pa opet stavis da se kuva i opet skines kajmak...
- - - - - - - - - -
i onda ti se sve ukvari

aj ti ujutro natakari fino onu bluzu sa stipaljkama, uzmi korpu i idi na pijacu
kupi kajmak, posluzi familiji i ko svaka normalna zena pitaj - i kakav je kajmak sto je mama pravila? : )
ma ima bre u novine da izadjem."poznata forumasica ulazi u ginisovu knjigu,od 2 litre mleka,napravila 4 kile kajmaka(onog arandjelovackog,najboljeg)"

eee suzila mi krojacica.idem na neki rodjendan u nedelju,zablistacu.al moramn da vam slikam sto sa posluzenjima,moja drugarica razbija kako pravi raznorazne stvari
e evo slike sa jednog rodj,samo da vidite kako ja tamo uzivam
Pogledajte prilog 325039
Pita sa sirom i spanaćem je bila odlična. Hvala na savetima.
Nisam u toku, kako je smokva zamislila da napravi kajmak? Koliko ja znam, kajmak se ne pravi, on se skuplja sa mleka.

Deluje kao da ima dosta pitica, kiflica...moje omiljeno.
mislis,on se kupuje na pijaci![]()

mislis,on se kupuje na pijaci
- - - - - - - - - -
pa nije,ima najvise raznoraznih salata
evo i sa drugog
![]()

eeeeeeeeej,smokvo...ajde mrš na spavanje....![]()

os jos?
ja pasionirano slikam jela na njenim rodjendanima![]()

to je tajna,naucno dokazana,vesto skrivanaPa ne, mislim da se pokupi sa mleka. Moja svekrva je u prošlom veku, dok smo imali kravu, sa nekuvanog mleka skidala kajmak, pa od njega pravila puter. Ali to treba puno mleka za malo putera.
Ja sada, kada nemamo kravu nego kada kupim mleko kod nekog ko ima kravu, sa skuvanog, koje je prenoćilo u frižideru, pa se kajmak stegao, skinem u šolju. I tako 2 - 3 puta, pa onda to smažemo za doručak. Stvarno ne znam kako se pravi kajmak.

A sto ja volim da na res peceni tost namazem kajmak a odozgo ajvar.