Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moj sestric tako ne podnosi :navodnik: mirodjiju
kako bre da napravim tarator ako ne stavim celu veze mirodjije i nanu?
i pita on mene, je li sta je ovo zeleno?
kako sta, pa nana
super ti je salata :rotf:
Pa tako naravno, tetke se zato najvise vole. :lol:
Od moje srednje sestre deca su vrlo probirljiva kad su zacini u pitanju, ali samo ako kazes da ih ima, ako ne prijavis sve im je super, kao i tvom sestricu. :lol:

Muž i sveki zajedničkim snagama kuvali ručak. Ona supu, on pekao meso na roštilju, uz koje je odlično legao mladi lukac. Ja bila zadužena za večerašnje goste (najavljene). Sve domaća proizvodnja. Kobasice, dimljeni ribić, sir u kriške i kinder torta. Za koju mm kaže da ja samo poređam sastojke na sto, a ona se sama napravi. :zkez:

18krat.jpg

E juce se kod nas na vikendici okupilo društvo da se proslavi rodjendan.
I bio je Pepa na vrtesci...obrnusmo prvo prasence od kad smo ozidali rostilj i presekli vrpcu..cesce su to bili jagnjici.
Ne da je dobro ispalo...ubili smo se...Onako vruce, pa krckava korica...mmmmm
U strahu da neko ne ostane gladan ili ne voli,ispecen je i rostilj..od kobasica, preko pečene slanine, pljeskavica, cevapa do snicli..
I pečene paprike, zelena salata, paradajz, mladi luk, crveni luk...
Muski sve to obilno zalivali..
A onda mafini i čiz..

Jutros sam za kumove ispekla neke brzinske ustipke i posluzila ih sa ricottom i domacim pekmezom od sljiva ( mojim prvim).
A onda za rucak odmrzla punjenje paprike i za sutra spremila kiseo kupus sa dimljenim mesom...

pa i ja uvek napravim nesto i kupim neko vino sta god vec da posluzim ljude da mi dodju, volim da kuvam pa mi nije nikakav problem, a i ako nemam vremena uvek se moze kupiti par stvarcica da se posluze ljudi. i isto tako pitam kad mi dodje neko jel gladan da pravim nesto ako treba...ali nije sustina u tome nego u nekakvim ah oh neispunjenim ocekivanjima sa obe strane.
sve sve al pegla mi se od toga kad cujem "red je" a vamo ti gosti dolaze ne da te vide nego da bi se nazdrali na tvoj racun, i to vrlo otvoreno.
isto ko i ovi sto zovu na svadbe da bi skupili pare.
ae bezi bre, sta sve treba da trpim zbog reda...nije nego.

Професионални ждерачи и оговарачи не долазе у моју кућу :mrgreen:

Данас пуњене паприке, ако успем уопште нешто да кувам, госпођица искијава свој рођендан :sad2:

Poslednja izmena:
E juce se kod nas na vikendici okupilo društvo da se proslavi rodjendan.
I bio je Pepa na vrtesci...obrnusmo prvo prasence od kad smo ozidali rostilj i presekli vrpcu..cesce su to bili jagnjici.
Ne da je dobro ispalo...ubili smo se...Onako vruce, pa krckava korica...mmmmm
U strahu da neko ne ostane gladan ili ne voli,ispecen je i rostilj..od kobasica, preko pečene slanine, pljeskavica, cevapa do snicli..
I pečene paprike, zelena salata, paradajz, mladi luk, crveni luk...
Muski sve to obilno zalivali..
A onda mafini i čiz..

Jutros sam za kumove ispekla neke brzinske ustipke i posluzila ih sa ricottom i domacim pekmezom od sljiva ( mojim prvim).
A onda za rucak odmrzla punjenje paprike i za sutra spremila kiseo kupus sa dimljenim mesom...

Ti Kerefeko uooopšte nisi moderna. A ni ti tvoji gosti što su došli da se ožderu praseĆinom umesto da popiju po čašu vode i idu kući. Vidiš da je in da se pred goste iznese čips i to samo ako je domaćica raspoložena inače ništaaaa:lol:

zar postoji to?
ja znam za vulkano iz kantice :)

tu sam divce :flert:

ma ima neki iz kartonske kutijice
kad sam bila kod druga i njegova novovencana zena da nam spremi neki slatkis i spremi taj vuklano
kaze drug, duso ja znam da treba da bude tecniji, al mislim da ne treba da se jede kasikom :lol:
nije joj uspeo..nesto nije stavila kako treba
ja tipujem da su jaja, al sta znam :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back