Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ambiciju ka sarmicama
osujetila je činjenica da sam ustao u 12
a u 12 na pijaci imaš samo sparušeno mini zelje da nadješ

tako da sam se prešaltao na musaku-đuveč
patošem tepsiju krompirom, pa fil od crnog luka i ml. mesa, pa izdinstana mešavina za đuveč, pa zaliveno jajima i pavlakom

Bubija nismo skuvali (ps. živ je), ali iskoristiću ga u svrhu kampanje, iako mu mesto nije ovde

a sta ti je ovo na prvoj fotki belo, sabijeno uz ivicu?

Divna je ona musaka-djuveč.... volim kad je tako šareno.
(i Bubi (sad sam vlasnik psa, tj. majka vlasnice) pa sad drugačije gledam na pse, svi su mi divni)
mene ono belo pdsetilo na kokos.... hahaha, što da ne, o jednom trošku glavno jelo i desert.

Šta će ti majonez u Cezar salati?:eek:

Najbolji preliv za Cezar je onaj od meda, senfa i soja sosa.

Salatni majonez,Vorčester sos(pošto nemam nikad inćune),kašika senfa,malo vinskog sirćeta ili limunovog soka, izgnječeni beli luk i maslinovo ulje.
Ne vidim mesta za med u ovoj priči.

Stvar ukusa valjda. Ali ne vidim kako bi bez majoneza moglo,a da pravim originalno od živih žumanaca toliko hrabar nisam(a i to opet suštinski postaje majonezni preliv kad se umuti).

Poslednja izmena:
Sto ja volim taj slatki sir sa limunovom koricom
I ja sam prvi put od slatkog sira kao E27 jela kolac u Sloveniji..samo sto sam se za razliku od njega ja odusevila..to je bio kao neki peceni ciz..moram da iscackam neki priblizan recept, pa da pravim:aha:
Uh zavidim ti Emocijo na dorucku:ok:
ja sam to jela po istri i u austriji, ali tamo u formi nemacke strudle,one sto se samo jednom uvija. sa suvim grozdjem, medom i cimetom, ne secam se da li je bilo limunove korice...u istri to prave od skute, ne znam sta se gde koristi tj kako zovu te sireve, ali sigurna sam da su i po vojvodini bar pre to pravili, ali to mu dodje ko mladi sir bez ukusa i masti...a kolac sjajan, i to kazem ko neko ko nije neki ljubitelj kolaca na bazi sira...ovaj me odusevio.

evo ovako nesto, samo sto ja volim vise nadeva manje testa :mrgreen:
http://www.coolinarika.com/recept/kraljica-skuta/

Poslednja izmena:
Hvala, stvarno je lep ispao :aha: dovoljno mastan, ali ne premastan, isto tako slan i ma sve :D

eh, sad bih ja kada bih zakerao - ne kaze se mastan. ali necu. nema veze. necu da sitnicarim.

pravio sam i ja kuci burek, i ne da je ispao. vrh. a najobicniji recept

bureksasirom.jpg

ja sam to jela po istri i u austriji, ali tamo u formi nemacke strudle,one sto se samo jednom uvija. sa suvim grozdjem, medom i cimetom, ne secam se da li je bilo limunove korice...u istri to prave od skute, ne znam sta se gde koristi tj kako zovu te sireve, ali sigurna sam da su i po vojvodini bar pre to pravili, ali to mu dodje ko mladi sir bez ukusa i masti...a kolac sjajan, i to kazem ko neko ko nije neki ljubitelj kolaca na bazi sira...ovaj me odusevio.

evo ovako nesto, samo sto ja volim vise nadeva manje testa :mrgreen:
http://www.coolinarika.com/recept/kraljica-skuta/

ovo je bilo samo dole korica, a gore taj kem ili kako da ga nazovem vec od sira, pa zapeceno
to sam jela pre 30 :eek: godina, a ukusa se jos secam

Salatni majonez,Vorčester sos(pošto nemam nikad inćune),kašika senfa,malo vinskog sirćeta ili limunovog soka, izgnječeni beli luk i maslinovo ulje.

Stvar ukusa valjda. Ali ne vidim kako bi bez majoneza moglo,a da pravim originalno od živih žumanaca toliko hrabar nisam(a i to opet suštinski postaje majonezni preliv kad se umuti).

Nemam pojma. Meni je kuvar iz jednog Bg restorana dao recopis za taj preliv od senfa, meda i soja sosa. Majonez ne jedem a podržavam te u strahu od pravljenja preliva sa "živim" jajima. Pride ovi današnji kokošiji mutanti smrde na koncentrat i puni su hormona pa bi ti salata imala ukus ko iz Meka.

Е'о ти проверен рецепт за прави домаћи мајонез који смо добили с бошовим блендером као свадбеним поклоном, да не претерујем да сам га сам измислио .
Прављен безброј пута, увек га има у фрижидеру барем у једној стакленци од литре може да стоји 2-3 недеље без проблема... што је у пракси незамисливо дуго јер се дешавало да буде поједен истог дана кад се направи..
ДаклеМ:
-Три цела(да цела!) јајета кокошија, пачија, гушчија, или два ћурећа, или 6-7 морчијих, свеједно је, у питању су нијансе укуса.
-Врхом пуна кафена кашичица соли.
-Кафена кашичица бибера у зрну + иста количина слачице у зрну(слачице има у продавницама здраве хране, а зрна иду од белих преко сивих, жутих, смеђих до црних, што су тамнија слачица је љућа, ствар укуса), потом се самељу у млинцу за кафу и туре у блендер са јајима и сољу.
-Једна супена кашика винског сирћета(али правог!), ја ставим сирће од црног вина због боје мајонеза, две кашике већ дају прејаку ноту сирћетног укуса.
-Бар пола литре најбољег маслиновог хладно цеђеног уља, у стварности око 650 милилитара.
Прво се све добро измеша, а потом се лагано додаје маслиново уље по систему да се полако док блендер ради дода око 1/4 па се смеса мути док се мало не згусне и тако корак по корак.
На крају се успе у стакленку, а остаке у бокалу од блендера омажу деца 'лебом уз неку кобасицу.
Иначе користим пресна јаја у исхрани од 1996.(само их разбијем у чашу и искапим у цугу, обично два комада, једно+једно) и није ми успело да добијем салмонелу за све ове године.

Е'о ти проверен рецепт за прави домаћи мајонез који смо добили с бошовим блендером као свадбеним поклоном, да не претерујем да сам га сам измислио .
Прављен безброј пута, увек га има у фрижидеру барем у једној стакленци од литре може да стоји 2-3 недеље без проблема... што је у пракси незамисливо дуго јер се дешавало да буде поједен истог дана кад се направи..
ДаклеМ:
-Три цела(да цела!) јајета кокошија, пачија, гушчија, или два ћурећа, или 6-7 морчијих, свеједно је, у питању су нијансе укуса.
-Врхом пуна кафена кашичица соли.
-Кафена кашичица бибера у зрну + иста количина слачице у зрну(слачице има у продавницама здраве хране, а зрна иду од белих преко сивих, жутих, смеђих до црних, што су тамнија слачица је љућа, ствар укуса), потом се самељу у млинцу за кафу и туре у блендер са јајима и сољу.
-Једна супена кашика винског сирћета(али правог!), ја ставим сирће од црног вина због боје мајонеза, две кашике већ дају прејаку ноту сирћетног укуса.
-Бар пола литре најбољег маслиновог хладно цеђеног уља, у стварности око 650 милилитара.
Прво се све добро измеша, а потом се лагано додаје маслиново уље по систему да се полако док блендер ради дода око 1/4 па се смеса мути док се мало не згусне и тако корак по корак.
На крају се успе у стакленку, а остаке у бокалу од блендера омажу деца 'лебом уз неку кобасицу.
Иначе користим пресна јаја у исхрани од 1996.(само их разбијем у чашу и искапим у цугу, обично два комада, једно+једно) и није ми успело да добијем салмонелу за све ове године.

To je ok ako sam uzgajaš živinu ili nabavljaš jaja od nekoga pouzdanog i znaš da su sveža. Ja sam osuđen na supermarkete a tu može svašta da bude.

Inače recept odličan :ok:

Poslednja izmena:
65ydk0.jpg

Jos jedan moj pokusaj da im nekako uvalim aroniju, nije uspeo. I medju drugim vockama u kompotu je primecena i proglasena groznom. :lol:
Sin je odabrao sebi samo jabuke, evo druzimo se on i ja. :heart:
U kombinaciji sa malinom se uopšte ne oseti, bilo da je u pitanju sok ili pekmez . Inače, mm je potopi u rakiju i posle mesec dana ona postane kao roze vino, slatkastog ukusa...rakija oko koje se svi gosti otimaju.

...crna modesti, što založi ovoliko...:eek:
...ili vam je slučajno upao neki sanduk u vatru...:think:
Pa hladno uvece, a ja bosa. :zkez:
U kombinaciji sa malinom se uopšte ne oseti, bilo da je u pitanju sok ili pekmez . Inače, mm je potopi u rakiju i posle mesec dana ona postane kao roze vino, slatkastog ukusa...rakija oko koje se svi gosti otimaju.
Nameravam da je tako spojim u neke sokove i dzemove i ne prijavim "spoj" naravno. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back