Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moras doci kod mene na doobuku :D
veruj ne veruj i mnoge kafane se znaju obrukati sa kremenadlama
ima jos trikova, kao recimo kad ispeces jednu sranu onda poklope tiganj dok peku drugu stranu
dive ti je dala fazon , ali ttako se pece filet od ribe jer se tu najlakse moze videti sa strane kako se meso pece, kako se "penje" svetla boja mesa i kad stigne do polovine debljine, nikad preko polovine, onda se okrece
cak sta vise, na jednoj trecini se okrece, jer svi vole da je meso malo rozikasto
ti si ga opet prepekla jer si pal ana starom fazonu "sta ako mi ostane zivo " :D

zato meso uvek mariniraj, to ti je vec pola pecenja, jer je to "hemijska" obrada mesa
em ukusnije, em socnije, em mekse, em ne mozes pogresiti i prepeci ;)

moras doci kod mene na doobuku :D
veruj ne veruj i mnoge kafane se znaju obrukati sa kremenadlama
ima jos trikova, kao recimo kad ispeces jednu sranu onda poklope tiganj dok peku drugu stranu
dive ti je dala fazon , ali ttako se pece filet od ribe jer se tu najlakse moze videti sa strane kako se meso pece, kako se "penje" svetla boja mesa i kad stigne do polovine debljine, nikad preko polovine, onda se okrece
cak sta vise, na jednoj trecini se okrece, jer svi vole da je meso malo rozikasto
ti si ga opet prepekla jer si pal ana starom fazonu "sta ako mi ostane zivo " :D

zato meso uvek mariniraj, to ti je vec pola pecenja, jer je to "hemijska" obrada mesa
em ukusnije, em socnije, em mekse, em ne mozes pogresiti i prepeci ;)

:ceka:

izvestaj-nikad vise ne spremam krmenadle osim za sebe, da budu suve i res
cak ni detaljne instrukcije nisu pomogle, mada znam i gde sam se zahebala, ukljucila preslabo, trebalo je malo jace i onda ode mast u propast, pa sam je i pretanjila pa sam se onda tripovala da je ipak ziva, ma zasu

a onaj njegos je meni gorozozo, i fizicki i ko covek : )
jos kad krene da daje seksisticke komentare sa sve onim suskanjem -fuj

aj nek bude da te i dive zahebala, a ne samo bokica :rotf:
sledeci put kazi, ja cu bre da ti spremim krmenadle :zag:

Posto mi je vec neko vreme crknut mlin za mak, danas sam na poklon dobila novi. A taman sam mislila da ce neko drugi da zasuce rukave, kad, zeznuse opet mene. :lol:
Inspirisala sam ih pre neki dan, jer je strudla bila sa dzemom od sljiva, sve vreme su jeli i kukali kako je najlepsa sa makom. :lol:

jeste, i ti si sujetna kao bokica i samo si cekala da me zeznes, ali bar nisi pred gostima ko ova bokica

dogovoreto, sledeci put mi spremas krmenadle uzivo : ))

..hehe..nevaljale su one:)
..nego ja kad spremam krmenadle ovicno ih lagano izlupam i sasecem malo onaj kraj koji zna da "vuce i savija" krmenadlu pa ne dozvoljava
da se lepo i ravno ispece...drugo utrljam zacine koje mislim da su potrebni i ostavim u frizideru preko noci, sutradan samo ih stavim na malo
ulja, mada moze i bez...a moze i u tepsiju pa u rernu (u tom slucaju prvo stavim tepsiju sa uljem da se ugreje, pa onda poredjam krmenadle),
nalijem malo vode, da se malo ukrckaju pa tek onda pojacam da se lepo zapeku...ne treba im ni neki ostar noz kad se seku budu bas meke..

- - - - - - - - - -

Posto mi je vec neko vreme crknut mlin za mak, danas sam na poklon dobila novi. A taman sam mislila da ce neko drugi da zasuce rukave, kad, zeznuse opet mene. :lol:
Inspirisala sam ih pre neki dan, jer je strudla bila sa dzemom od sljiva, sve vreme su jeli i kukali kako je najlepsa sa makom. :lol:

...blago vama uzivacete u makovnjaci:(

Za doručak pečem pitu :D :klap:
Za ručak ću pasulj sa salninicom, da imamo i za sutra,jer ćemo sutra ići u grad ako bude lepo vreme.
A u nedelju će nešto što nisam dosad pravila...kad napravim, ako uspe reći ću vam štaje to bilo. :mrgreen:

opet ja : )
kako da sprememim zelenu boraniju?
obicno spremam zutu, pa sa belim mesom
al zelenu nisam nikad, jel isto ili? sa kojim mesom ide? mozda isto sa piletinom pa da zapecem?
prva :)
isto :)
meni je lepsa kad posebno ispecem belo meso, pa ga samo ubacim u boraniju..ili boranija odvojeno kao prilog
ja je spremam samo sa cenom, dva belog luka..i paradajz obavezno..poslednjih mesec dana kad je kuvam obavezno iscedim i celu limetu na dve kese (900gr) boranije

prva :)
isto :)
meni je lepsa kad posebno ispecem belo meso, pa ga samo ubacim u boraniju..ili boranija odvojeno kao prilog
ja je spremam samo sa cenom, dva belog luka..i paradajz obavezno..poslednjih mesec dana kad je kuvam obavezno iscedim i celu limetu na dve kese (900gr) boranije
ti u skoro sve cijedis limetu,idem sad da je kupim i da vidim sta je to tako dobro kad se u hranu stavi.ja samo u salatu i na pohovano nacijedim limu.

tara, nista ne veruj dive, ni to sa boranijom nije provereno, gde da ti dva rucka za dva dana ne uspeju :lol:
da izjavim za televizor da gledam mkmp i da je njabolja emisija bila sa ciganima, smejala sam se sve vreme :lol: zao mi zbog princes krofni jer sve drugo im je super ispalo!
sudije me obojica nerviraju, njegos je takva cepidlaka, da nikad nicim zadovoljan nije :roll:

ti u skoro sve cijedis limetu,idem sad da je kupim i da vidim sta je to tako dobro kad se u hranu stavi.ja samo u salatu i na pohovano nacijedim limu.

Znaci kad su kranjske kobaje vrh sa limetom sta onda da pricam dalje :)
Meni svako varivo ima laganiju notu zbog nje..a na meso je uvek nacedim ns kraju..meso inace pecem ili na teflonu ili na gril tiganju I onda taj limetin sok karamelizira sa onim sto je meso ostavilo dok se peklo I to je tako ukusno da ne mogu da opisem..
Moze I limun, ali on ima onu jacu vockastu notu od limete..limeta je neutralnija pa aromu jelu ne povuce na limun

tara, nista ne veruj dive, ni to sa boranijom nije provereno, gde da ti dva rucka za dva dana ne uspeju :lol:
da izjavim za televizor da gledam mkmp i da je njabolja emisija bila sa ciganima, smejala sam se sve vreme :lol: zao mi zbog princes krofni jer sve drugo im je super ispalo!
sudije me obojica nerviraju, njegos je takva cepidlaka, da nikad nicim zadovoljan nije :roll:
Kvinsi:zplez:
A njegos nije za sudiju.njega bi forumasice upotrebile za neke druge stvari :lol:

Poslednja izmena:

ma ajde, sad su se ona i bokica udrzuile, jedna mi savetuje da kuvam sa cerijem, drga da zapecem u rerni a ja mlada i neodlucna, pojma nemam sta ce na kraju da ispadne : ))

Još ste na Njegošu?
Ja bih ga tako bodage-ovao i šibao, a i on bi uživao, vidi se da je submisivno-pičkasti karakter

Tema: Ćufte el klasiko, zelena slata

Stigao mi škljocko, al neću slikam ćufte ko budala..

Inače kako ste jutros? Ala je lep dan, ala je život bogovski... - feeling crazy

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back