Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni bi npr bio podjedanki trosak kad bih pravila tortu ili otisla na koktele
ja nemam ni koku u dvoristu ni kakaovac na grani :lol:
a ovako prodjemo malo zdravije

i ja bih pristao radije na koktele nego na tortu
mada ne vidim kako je to zdravije :)
mada opet pravim tri torte godišnje u junu novembru i decembru za naša tri rodjendana :lol:
inače u torte računam saher, esterhazi, švarcvald uglavnom, ne volim ove budževine
mada volim i beli teri, tako se to zove kod nas u medenjaku, mada ne znam da objasnim uglavnom neki beli krem je

- - - - - - - - - -

a što sam se naložio na pečen krompir u ljusci s maslacem... bruka

Ja cu danas podvarak, kad moze Smokva mogu i ja :p
Zao mi da bacim kupus, pravicu i pitu sa kiselim kupusom jos jednom, malo cu da razdelim i zavrsavam saa kiselim kupusom this year : )

Jel vi stavljate pirinac u podvarak, u juznom kraju se sa pirincem pravi:D?

ja stavljam i super je,narocito ako je kupus malo vise slan i kiseo,riza sve viskove pokupi.na tanjiru malo pospem karijem.za prste polizat.

mada opet pravim tri torte godišnje u junu novembru i decembru za naša tri rodjendana :lol:
inače u torte računam saher, esterhazi, švarcvald uglavnom, ne volim ove budževine
mada volim i beli teri, tako se to zove kod nas u medenjaku, mada ne znam da objasnim uglavnom neki beli krem je

- - - - - - - - - -

moje omiljene torte su markiza i vasina i njih bas volim da jedem. al' od markize cu se oprostim do iduce zime. pravim je zbog zivih jaja samo kada je bas hladno sve u nadi nece salmonela po cici zimi.

belanca mi nisu tako strasna :lol:
moj recept je sa 6 zumanaca kuvanih na pari sa secerom, pa se dodaje umucena cokolada, sneg od belanaca I puter umucen sa secerom.

:rotf:

ovaj moji trazi 7 jaja, 200 grama cokolade, jedan margarinili bese 200 grama (margarin uvek koristim za kolace, i onako su kolaci stetni, a margarin je jeftiniji:lol:), prah secer i malo ruma (uvek rum, daleko bilo da stavim extrakt :sad2) i piskote koje se redjaju u krug i kao podloga. e sad za onaj kalup od 25- 26 cm meni treba dupla mera ili minimum mera ipo, a ostatak pounim slagom ili slatkom pavlakom. i bude sam rum cokoladni krem. :zaljubljena:

a jednom sam pravila i neke mak kocke sto je dive ostavila recept, kolac je bio dobar, al' bas suv, pa sma ga prelila skuvanim secerom i ispao je super. samo sma izgubila recept.

za ova 3 ipo dana creva su mi se razvalila....merkam one visnje i razmisljam o njihovoj upotrebnoj vrednosti :lol:. npr. kolac sa visnjicama. al' nemam onaj recept sa soljicama. naslla sam jedan koji lisi, samo sto je ovde islo mleko....:evil:

http://www.coolinarika.com/recept/810023/

ovako nesto, samo sto su visnje bile cele unutra, a ne samo sloj i islo je mleko. jao, sto je moja komsinica iz kraja gde sma zivela umela taj kolac da pravi...pa ga pospe prah secerom....najlepsi kolac sa visnjam aje pravila, ali izgubila sma recpet. :rida:

- - - - - - - - - -

isto sve, samo 6 jaja. piskote umacem u mleko i rum. ja stavljam u serpu oblozenu folijom. izadju dva velika pakovanja piskota

e da...umacu se piskote u rum i mleko. to sam zaboravila. predivna i dobro nafilovana torta.

Ja pravim tortu .od zivih jaja, slag tortu i keks tortu. Nije isti ukus ako se jaja skuvaju, probala sam.
Pre vise od 30 godina sam kod rodjaka jela tortu od zivih jaja, avgust je bio i nas cetiri porodice smo se "otrovale". Da je strasno, jeste, danima visoka temperatura i bolovu neizdrzivi u stomaku. Ali mi tada doktorka rekla da se salmonela dobija uglavnom leti zbog vrucine i da nikad ne treba koristiti jaja koja su taj dan uzeta iz gnezda ( a rodjaka to uradila, da budu sveza :D i sigurna) jer se salmonela nalazi na ljusci spolja. I rekla mi da jaja uvek drzim u frizideru, tako ce salmonela da "crkne" pa tako i radim i leti i zimi. A kad pravim tortu od svezih jaja uvek operem ljusku, obrisem krpom pa tek onda razbijem .

Ja danas napravila spanac u koji sam stavila i vezicu sremusa, sa dosta belog i manje crnog luka i pire sa puterom. Muzu uz to pecena jaja, meni odvojila baren krompir, izgnjecila, dodala jaje i rendan beli luk, kasiku brasna i pravila cuftice koje sam debelo uvaljala u susam

Fotografija1548_zps51b19404-1.jpg

Ja pravim tortu .od zivih jaja, slag tortu i keks tortu. Nije isti ukus ako se jaja skuvaju, probala sam.
Pre vise od 30 godina sam kod rodjaka jela tortu od zivih jaja, avgust je bio i nas cetiri porodice smo se "otrovale". Da je strasno, jeste, danima visoka temperatura i bolovu neizdrzivi u stomaku. Ali mi tada doktorka rekla da se salmonela dobija uglavnom leti zbog vrucine i da nikad ne treba koristiti jaja koja su taj dan uzeta iz gnezda ( a rodjaka to uradila, da budu sveza :D i sigurna) jer se salmonela nalazi na ljusci spolja. I rekla mi da jaja uvek drzim u frizideru, tako ce salmonela da "crkne" pa tako i radim i leti i zimi. A kad pravim tortu od svezih jaja uvek operem ljusku, obrisem krpom pa tek onda razbijem .

Ja danas napravila spanac u koji sam stavila i vezicu sremusa, sa dosta belog i manje crnog luka i pire sa puterom. Muzu uz to pecena jaja, meni odvojila baren krompir, izgnjecila, dodala jaje i rendan beli luk, kasiku brasna i pravila cuftice koje sam debelo uvaljala u susam

Fotografija1548_zps51b19404-1.jpg

ja kada pravim markizu kupujem ova jajaj u prodavnici, u fazonu da su kokoske dobro nakljukane lekovima i da nista nece da se desi. al' stvarno cim je toplije ne smem da pravim. japanci jedu onu otrovnu ribu fuga, njene neotrovne delove, pa s enekada zeznu, a mi izigravamo samuraje sa salmonelom. :lol:

- - - - - - - - - -

kako bre ne vidis da je zdravije
ja koktele uvek sa svezim vocem..kalorican je samo alkohol u njima, al i on je dobar za krve sudove povremeno
mislim nismo alkosi, ne pijemo svaki dan
nema margarina, skroba..zdravije je bre :)

:rotf:

ovaj moji trazi 7 jaja, 200 grama cokolade, jedan margarinili bese 200 grama (margarin uvek koristim za kolace, i onako su kolaci stetni, a margarin je jeftiniji:lol:), prah secer i malo ruma (uvek rum, daleko bilo da stavim extrakt :sad2) i piskote koje se redjaju u krug i kao podloga. e sad za onaj kalup od 25- 26 cm meni treba dupla mera ili minimum mera ipo, a ostatak pounim slagom ili slatkom pavlakom. i bude sam rum cokoladni krem. :zaljubljena:

da meni moj traži kako da pravim tortu
dobio bi tih 7 sedam jaja u fejs

pravite sami ako vam se ne svidja moje :twisted:

ma...kaze mi mama danas - sad ces joj morat sve peglat
reko dal si ti normalna
da peglam nesto velicine odjelca za macka na sto ce se mlada dama izbljuckat
u roku odma??? znaci, ne dolazi u obzir...:lol:

...ja sam sve peglala samo prvih 40 dana, posle nisam...:)

...ali hoce baka da pegla ako dodje, to sam sigurna dokle god je tu, i ja sam tako Cupavici...to nama bakama dodje kao
zabava....sve se gleda iz drugog ugla:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back