Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da...ali ja nesto ne verujem da ovi sto prodaju po pijaci ne kljukaju svoje pilice koncentratima i da su im pilici bas kljucali po dvoristu. ne bi im bilo isplativo. to jedino ako ko ti sto znas nekoga za koga mozes da garantujes.

zamisli jedno pile, jedan zalogaj....:sad2:
Уствари зависи...
Ако се на дворишту одлаже стајњак(обично у другом од три дворишта карактеристична за куће у Воши) пилићи се лако уране од буба, црва и глиста које ишчепркају на ђубришту + кукуруз и јечам јер су, логично коке, ћурке и морке зрноједи + меће(кукурузна прикрупа заметена с водом, зими с топлом водом, Џивина откида на то!) + детелина и сено само се морају истарупирати на дужину од нпр око 1 цм или краће.
Нпр меснате расе као рава, или џерси(неки га зову и џиновски џерси) ако се хране до проношења(9-12 месеци), коке набаце до 4-4,5 кила, а петлови 1-1,5 кила више, иначе носе око 180+ јаја годишње.

Dive, nas dve smo se dogovarale izgleda oko nasih ruckova danas : ))

10006596_10152265460559267_1167975678_n_zpsztzry9s_edit_1393854820513_zpsubbu1upm.jpg
10006596_10152265460559267_1167975678_n_zpsztzry9s_edit_1393854671799_zpsqmaswtkm.jpg

Ziv bio Tefal za kuvanje na pari :zskace:

da...ali ja nesto ne verujem da ovi sto prodaju po pijaci ne kljukaju svoje pilice koncentratima i da su im pilici bas kljucali po dvoristu. ne bi im bilo isplativo. to jedino ako ko ti sto znas nekoga za koga mozes da garantujes.

zamisli jedno pile, jedan zalogaj....:sad2:

naravno da kljukaju
to svi rade
a ovo sto sam rekla - radi se o eko gospodarstvu
to ti je taj...organic fazon
on covjek uzgaja za sebe i za ono sto proizvodi, kao i za svoj restorancic
ima pilice, prepelice i kunice
njihovim izmetom djubri povrce i voce
ideja je da zatvori krug i nabavlja sto manje sa strane
pilici mu nisu ogromni, al nisu bas ni ko vrapci jbga :lol:

a ja sam danas ovo spremala plus nezdrava pileca krilca sa medom. :zper:

http://www.zdravahrana.com/recepti/vegetarijanski-recepti/mohadara.html

vegeterijanci su dobri da im se mazne tu i tamo neki recept. naravno u mojoj varijanti je bilo manje maslinovog ulja (dobro, dobro znam da ne treba da se przi, al' nisam mogla da odolim) i kockica putera.

prekrasno su isla krilca sa ovim.

malo skroba nista ne fali. :zjede:

ni blizu. cak ti nije pomogla ni obrada fotografije, rucak opet izgleda kao da ga je pravila ekstremno netalentovana osoba.

hahaah, dobra fora .....bzv

rucak je extra stari, stavi naocare i pogledaj jos jedared...

pa ces videti da je spremljen sa ljubavlju , a to je najbitnije, sve ostalo je relativno....
bitna je namera i trud, a sve ostao su finese..
meni se svidja i prezentacija :D

bravo sa baby :ok:

moje mladje dete ne jede kiseli kupus iz sarme i ja sirota stalno jedem da se ne baci :(
sta mislite dal bih mogla da iseckam taj kupus i pomesam sa dimljenim curecim mesom,koje je da ga stavljas na ranu,kako je ukusno i zapecem u rerni kao podvarak?
na sta ce to da lici?

moji jedu sve domace suvo meso, slaninu obozavaju. stariji nesto ne voli suve kobasice, ali mali tamani sve :D
sinoc sam spremala juneci gulas, danas mm samo makarone da skuva i to je to. za veceru je bila pita sa sirom i spanacem, veceras ne znam sta cu. mozda spanske pitice, to dugo nisam spremala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back