Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sekelji gulas, meni uz to palenta i sremus

Fotografija1533_zps6c34a6b8-1.jpg

mi imamo domacu curetinu ali kako god da je spremim ona bude nekako suvkasta ili zilavkast, nikada se ne topi onako kao piletina

....mozda da je prvo malo prokuvas pa onda da je stavis da se dinsta ili kako vec, kad se samo pece kao piletina jeste suvkasta, ali moze malo da se spikuje, pipavo
ali svakako ukusno....
....a mozes i da odvojis od kosti pa da kuvas gulase ili da sameljes u secku ako nemas mlin za meso, pa da od nje tako pravis svasta nesto...naravno ako te ne mrzi
i ako imas vremena...

pa da afro, ja mahom i spremam batak i karabatak, mislim meso iy tog dela, belo smo osusili vecim delom, bas malo ga ima

zato ne mogu kao pilece belo samo kratko na vrelo ulje ili sta vec

a kako se spikuje?

pa da afro, ja mahom i spremam batak i karabatak, mislim meso iy tog dela, belo smo osusili vecim delom, bas malo ga ima

a kako se spikuje?

...ostrim nozem zaseces na mestima i u to ubacis sino seckanu slaninicu...mozes i malo belog luka ako volite...da pokvaris neces sigurno...

...meni kad dodje do ruke curetina, tako kao tebi, ja uglavnom na poa prokuvam, za supu, pa onda dinstam malo duze da odmekne, sve po malo
dolivajuci vodu...samo je to dug proces...laksa varijanta je ona sa seckom, skines kozicu udvojis od kosti pa na komade, ubacis u secka i eto ti
lepog mesa za cuftice, bolonjeze, musaku, ma svasta nesto...a zdravije je svakako od svinjskog..i sveze samleveno....

...probaj, ne mozes nikako da pokvaris...

a kako se spikuje?

e ja od toga pilav pravim, onaj standardni...bakinom metodom, sto smo pisale ovdje...:lol:
i ok skroz bude
narocito karabatak
batak je malo nezgodan zbog onih tetiva
al povadim to kad se fino skuva

a kako se spikuje?
Jesi probala da odstoji preko noci u jogurtu?
Ja sam tako kad su mi deca bila mala, inace je ne volim, samo dimljena curetina mi je lepa. :)
Vise puta sam pekla celu curku, ali sa kompletnom procedurom....bila je odlicna, mekana.

e super, hvala vam
probacu i da spikujem, i bakin pilav i da odstoji u jogurtu, nista od toga nisam probala, oa cu da javim kako je najmekse :))

palo mi na lamet i da odnsem u messru da mi samelju pa da dobijem mleveno curece, al vidis mogu da stavim i u secka, da probam

taman da potrosim svu curetinu :))

a ono suseno belo meso sto je dobro, ijaoo...

za vikend sam pravila jedno do mojih omiljenih letnjih jela, ali u zimskoj varijanti-proprze se kockice svinjetine na maslinovom ulju, dodaju se kockice tikvica, zelene masline (sa kosticom, ukus je drugaciji kad su bez), beli luk (puuuno, krupno naseckan), nalije s ebelim vinom i ukrcka, ali tako da se tivice ne raspadnu, na kraju se umucka malo pavlake, suseni luk vlasac ili mirodjija
light varijanta obuhvata teletinu i bez pavlake i belog vina je
predjelo-slaata od kukuruza secerca u pavlaci i majonezu-samo se sve smucka i dobro ohladi
uz to smuckanu tortu-naredjana plazma pre toga potopljena u rumu i mleku, na to prvi fil od mlevene plazme, mleka, putera, cokolade u prahu i banane, pa drugi od mlevene plazme, pirea od jabuke, mleka i putera, na kraju slag

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back